TuinartikelenCadeau's inspiratieHuis & TuinTuin

Top 10 beste schaduwdoeken voor in jouw tuin

Het beste schaduwdoek voor jouw tuin, terras of balkon!

Zodra de mooie warme zomermaanden zijn aangebroken, dan is het wel fijn als je ook wat verkoeling kunt krijgen op momenten dat je het te warm hebt. Schaduwdoeken zijn heel fijn om te gebruiken op dat soort momenten. Bovendien wordt je beschermd tegen schadelijke UV-straling. Wij hebben de top 10 beste schaduwdoeken voor in jouw tuin samengesteld.

De top 10 beste schaduwdoeken

Wij hebben een selectie gemaakt van de 10 best beoordeelde schaduwdoeken (zie onderstaand tabel). Later in dit artikel gaan wij dieper in op de functionaliteiten, specificaties en verdere informatie over deze schaduwdoeken an sich. Bij deze onze selectie schaduwdoeken, neem eens een kijkje:

Perel - Schaduwdoek Perel – Schaduwdoek
4.6
via bol.com
Perel – Schaduwdoek (vierkant)
4.6
via bol.com
En.casa - Schaduwdoek En.casa – Schaduwdoek
4.2
via bol.com
MaxxGarden Camouflage schaduwdoek MaxxGarden Camouflage Schaduwdoek
4.0
via bol.com
Eurotrail Multi Functional Schaduwdoek Eurotrail Multi Functional Schaduwdoek
4.0
via bol.com
Nesling Schaduwdoek Harmonica Nesling Schaduwdoek Harmonica
4.6
via bol.com
hanSe® Schaduwdoek hanSe® Schaduwdoek
4.8
via bol.com
MaxxGarden Schaduwdoek
3.8
via bol.com
Perel - Schaduwdoek Perel – Schaduwdoek (driehoek)
4.3
via bol.com
Nesling - Schaduwdoek Nesling – Schaduwdoek
4.4
via bol.com

Welk schaduwdoek is het beste?

Om te bepalen welk schaduwdoek het beste is, kunnen wij niks anders zeggen dan dat wij dat gaan beoordelen. Wij hebben onderzoek gedaan naar de 10 beste schaduwdoeken. Verder is het aan jou om te kijken of er een schaduwdoek tussen zit die aan jouw eisen voldoet aangezien het een persoonlijke keuze is. Onderstaand kun je alle informatie vinden over de 10 schaduwdoeken.


#1 Perel – Schaduwdoek

Perel – Schaduwdoek

Rating: 4.5 out of 5.

Voordelen:

 • Prijsvriendelijk
 • Gebruiksvriendelijk
 • Modern

Nadelen:

 • Kan af en toe bewegen

Dit model van Perel is goud waard. Dit schaduwdoek is namelijk prijsvriendelijk en kwalitatief erg sterk. Dit schaduwdoek is een efficiënte en goedkope oplossing om beschutting te krijgen tegen de warmte. Als bonus krijg je er ook nog eens een fraaie touch bij aangezien het model er modern uit ziet.

Met stevige lussen en een ring om het te bevestigen, kun je het doek in je eentje ophangen zonder dat je afhankelijk bent van hulp. De zon blijft uit je huis en biedt de nodige bescherming tegen water aangezien het doek waterdicht is. de gebruiksvriendelijkheid van dit model is daarom ook zo gewaardeerd.

Doordat het schaduwdoek wind doorlatend is, kun je het doek voor een langere tijd buiten laten hangen. Je kunt het gerust de hele zomer laten hangen, zonder dat het kapot gaat en/of er andere beschadigingen aan kunnen komen.


#2 Perel – Schaduwdoek (vierkant)

Perel – Schaduwdoek (vierkant)

Rating: 4.5 out of 5.

Voordelen:

 • Gebruiksvriendelijk
 • Eenvoudig te installeren
 • Voordelig

Nadelen:

 • Geen bevestigingsmateriaal

Dit schaduwdoek heeft een mooie taupe kleur. Bovendien beschermt het de huid goed tegen schadelijke Uv-stralen. Ook is de uitstraling van dit model aardig luxueuz, maar is de afmeting net zo handig. Met een afmeting van 5 x 5m heb je aardig wat meters wat voor verkoeling zorgt. Dit model van Perel is een echte parel

Dit schaduwdoek houdt meer dan 90% van de schadelijke Uv-stralen tegen. Ook is het doek waterafstotend, is het zeil van ademende stof gemaakt en zijn de zijden van het zeil lichtjes gebogen om de spanning te optimaliseren. De ring is van gegalvaniseerd metaal en kan in de wasmachine gestopt worden als het nodig is.

Met een afmeting van 5 x 5m, een oppervlakte van 25m2 en een gewicht van 4250 gram, is dit schaduwdoek ideaal om te gebruiken. Het is een gebruiksvriendelijk model dat je voorziet van optimale bescherming en een fraaie tuin. Wat wil je nog meer?!


#3 En.casa – Schaduwdoek

En.casa – Schaduwdoek

Rating: 4 out of 5.

Voordelen:

 • Prijsvriendelijk
 • Voor kleine oppervlaktes
 • Donker grijs

Nadelen:

 • Kan er geen hele tuin mee bedekken

Dit schaduwdoek is perfect voor als je een bepaald gedeelte bedekt wilt hebben. Bijvoorbeeld wanneer je verkoeling en beschutting nodig hebt bij een tafel in de tuin. Dan is dit model perfect geschikt om te gebruiken. De grijze kleur zorgt voor een moderne en rustige uitstraling wat altijd mooi meegenomen is.

Het schaduwdoek valt gemakkelijk te installeren en heeft een waterafstotend polyeruthaan cover wat voor optimale bescherming zorgt en waardoor je dit schaduwdoek eenvoudig kunt laten blijven hangen zonder dat er beschadigingen op komen. Met de stevige ophang ogen is dit doek in een mum van tijd opgehangen.

Met een afmeting van 3×3, is dit model geschikt voor relatief kleine oppervlaktes. Je wordt goed beschermd tegen schadelijke Uv-stralen en bent dus van alle essentiële punten voorzien. Het geeft voldoende schaduw en staat sowieso leuk in de tuin. Dat maakt dit schaduwdoek ook zeer geliefd.


#4 MaxxGarden Camouflage Schaduwdoek

MaxxGarden Camouflage Schaduwdoek

Rating: 4 out of 5.

Voordelen:

 • Fraai design
 • Blijft goed zitten
 • Makkelijk te installeren

Nadelen:

 • Relatief kwetsbaar
 • Moet hoog opgehangen worden
 • Unique selling point

Met die camouflage schaduwdoek creëer je een sfeervolle schaduwdoek in je tuin. Het camouflagedoek oogt stoer, stijlvol en doet wat het moet doen. Met de meegeleverde scheerlijnenset kun je het doek eenvoudig aan een paal of schutting hangen. Dat is ideaal en eenvoudig geïnstalleerd.

Dit model kun je eenvoudig boven je terras, balkon of ergens anders plaatsen. Het is een prima alternatief voor een parasol. Exact wat je zoekt en wat je kunt laten hangen zonder dat je er zorgen over hoeft te maken dat het niet kapot gaat. Het materiaal is van polyester met nylon koorden. Met een gewicht van 1020 gram is dit model een lichtgewicht.

De zon wordt goed tegen gehouden. Je moet het doek zien als een hulpmiddel dat er voor zorgt dat je eventjes wat verkoeling kunt krijgen. Het is tenslotte wel fijn als je kunt genieten van het weer in je tuin, zonder dat je er direct een flinke verbranding cadeau krijgt. Dit camouflage schaduwdoek is een aanrader!


#5 Eurotrail Multi Functional Schaduwdoek

Eurotrail Multi Functional Schaduwdoek

Rating: 4 out of 5.

Voordelen:

 • Multifunctioneel
 • Voordelige koop
 • Mooie kleur

Nadelen:

 • Vrij klein

Dit multifunctionele schaduwdoek van Eurotrail is een aanrader om te hebben voor de komende zomer. Je kunt dit model voor verschillende doeleinden gebruiken. Om te beginnen kun je dit gebruiken als tapijt. Zelfs als tapijt voor een picknick. Het kan allemaal met dit model van Eurotrail.

Verder kan het doek perfect gebruikt worden om verkoeling en schaduw te bieden. Het schaduwdoek houdt 80% van de zonnestralen tegen. Je hebt een Uv bestendig en aangenaam doek dat de uitkomst is met zonnige dagen. Het is een ware uitkomst voor velen.

Het doek heeft op de hoeken ingeslagen ogen, waardoor je het doek prima kunt af spannen zonder enige gedoe. Het is een gebruiksvriendelijk en voordelige doek die je kunt gebruiken. Wat heb je nog meer nodig? Een echte aanrader als je het ons vraagt.


#6 Nesling Schaduwdoek Harmonica

Nesling Schaduwdoek Harmonica

Rating: 4.5 out of 5.

Voordelen:

 • Blijft goed zitten
 • Sterke kwaliteit
 • Duurzaam

Nadelen:

 • Vrij prijzig

Dit schaduwdoek heeft een gebroken wit- kleur. De Nesling schaduwdoek van Harmonica is gemaakt van hoge kwaliteit. De afmeting van dit product is dan ook 2,9m breed bij 4m lang. Je kunt dit doek eenvoudig reinigen. Daardoor kun je het doek rustig een aantal maanden laten hangen.

Met de meegeleverde handleiding heb je dit doek binnen een handomdraai geïnstalleerd en gemonteerd. Als je het doek goed hebt opgehangen houdt het wind en regen vast. Dat is wel zo fijn voor als je een keer met een groep buiten zit en er opeens slecht weer opspeelt. Dan zit je toch droog en veilig.

Het is een schaduwdoek waar je betaald voor kwaliteit en efficiëntie. Dat is waarom dit model ook erg gewaardeerd word door haar gebruikers. Het is een prachtige zonnedoek die je voor meerdere seizoenen kunt gebruiken.


#7 hanSe® Schaduwdoek

hanSe® Schaduwdoek

Rating: 5 out of 5.

Voordelen:

 • Makkelijk in gebruik
 • Soepel materiaal
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen:

 • Vrij prijzige aankoop

Dit Uv bestendige doek van HanSe is een topaankoop. Het is waterdoorlatend en weerbestendig. Dit schaduwdoek is een stijlvolle en effectieve oplossing om je tegen de warmte te beschermen van schadelijke Uv stralen. Dat kan op verschillende plekken rondom je huis.

Het doek is gemaakt van HDPE materiaal en heeft een créme kleur. De afmeting van dit model is dan ook 400×400 cm. Bovendien is dit model geschikt voor zakelijke doeleinden zoals een horecaonderneming, buitenevenement of andere evenementen. Het heeft een luxueuze sfeer waar menig mens zich prettig bij voelt.

Je zou ervoor kunnen kiezen om doek waterdoorlatend of waterdicht te maken waarbij het verschil in de structuur van het doek zit. HDPE is gemaakt van stevige kunststof en heeft een open structuur. Het is maar net wat je voorkeur heeft. Desondanks is dit stijlvolle model een grote aanrader.


#8 MaxxGarden Schaduwdoek

MaxxGarden Schaduwdoek

Rating: 4 out of 5.

Voordelen:

 • Gebruiksvriendelijk
 • Smart
 • Flexibel

Nadelen:

 • Installeren met meerdere mensen

Dit unieke model van MaxxGarden is een aanrader om te gebruiken. Je kunt uren lang genieten van de ontspanning in de tuin en/of andere plaatsen. Het intelligente design en de flexibele oriëntatie zorgen ervoor dat je een topmodel in huis hebt.

Door het unieke ontwerp kun je het zonnescherm flexibel in elke richting richten. Het maakt niet uit of de zon laag staat, dit schaduwdoek doet wat het moet doen om ervoor te zorgen dat je altijd en overal kunt genieten van de doek.

De basis van dit model staat sterk aangezien het van aluminium is gemaakt. Hierdoor kan dit model tegen een stootje en hoef je jezelf niet druk te maken als er wat slechter weer gaande is. Je kunt met een gerust hart zeggen dat dit model ontzettend betrouwbaar is.


#9 Perel – Schaduwdoek (driehoek)

Perel – Schaduwdoek

Rating: 4.5 out of 5.

Voordelen:

 • Blijft goed zitten
 • Prijsvriendelijk
 • Uniek

Nadelen:

 • Niet heel groot
 • Geringe keuze uit afmeting

Perel heeft wederom een ideale schaduwdoek op de markt gebracht. Het is een ideaal model voor in de tuin of camping. Het heeft een unieke driehoek vorm zodat er meerdere schaduwplekken worden gecreëerd. Het waterbestendige doek is gemaakt van stevig polyester.

Het doek is uitgerust met sterke ogen om elke punt om het doek op te hangen. Zo creëer je een goede schaduwplek om lekker te genieten van het weer onder het mom van een boek of je werkzaamheden bij de barbecue. Je bent van alle invalshoeken beschermd tegen de zon.

De schaduwdoek van 3.6 x 3.6 bij 3.6 is de ideale oplossing voor elke omgeving. De zonnedoeken hebben in ieder geval aan elke punt een oog waar je het doek aan kunt ophangen. Het is een handig hulpmiddel voor als je in de zomer wilt gaan genieten.


#10 Nesling – Schaduwdoek

Nesling – Schaduwdoek

Rating: 4.5 out of 5.

Voordelen:

 • Kwalitatief heel goed
 • Duurzaam
 • Moderne kleur

Nadelen:

 • Prijzig

Dit schaduwdoek van Nesling heeft een prachtige kleur. De antraciet grijze kleur zorgt voor een extra glans en zorgt voor voldoende schaduw. Je kunt het doek eenvoudig en gemakkelijk bevestigen aan een paal of je eigen huis. Met de handleiding heb je het doek binnen enkele tellen zo gereed voor gebruik.

Nesling staat om meerdere redenen bekend, maar de grootste reden is dat Nesling uitzonderlijke kwaliteit levert. Dit doek is waterdoorlatend en windvast. Bovendien heeft dit doek een relatief groot oppervlak onder controle. Het doek is 5 meter lang, waardoor het een perfect geschikt doek is om te gebruiken voor thuis.

Aan alles is gedacht, functionaliteit, effectiviteit en uitstraling. Precies wat er nodig is om ervoor te zorgen dat de schaduwdoek een erg gewild en gewaardeerd product is onder de gebruikers van dit model. Nesling schaduwdoeken zijn een grote aanrader!


De voordelen van een goed schaduwdoek

Een goed schaduwdoek is zoveel meer dan alleen bescherming. Het kan voor meerdere redenen goed zijn aangezien het in eerste instantie perfect fungeert als alternatief voor een parasol. Een parasol is zo zwaar en lomp om elke keer op te zetten, terwijl je met een schaduwdoek het, maar eenmalig hoeft op te zetten en je kunt het een bepaalde periode laten hangen.

Verder kan een schaduwdoek ook fungeren als tapijt en/of kleed voor een tent of andere doeleinden. Met name voor een picknick kan een schaduwdoek gebruikt worden. De mogelijkheden zijn vrij flexibel en dat is waarom een goed schaduwdoek heel handig kan zijn. .

Soorten schaduwdoeken

Je kunt kijken naar hele flexibele schaduwdoeken en/of juist een statische. Er zijn verschillende kleuren op de markt te vinden die aansluiten bij de stijl van jouw omgeving en/of huis. Hierdoor kan iedereen altijd wel een passend model vinden die aansluit bij zijn of haar wensen. Dus, ben je benieuwd naar de opties? Kijk dan vooral naar het assortiment van dat desbetreffende model.

Soorten schaduwdoeken

Een fijne schaduwplek in jouw tuin of op je terras of balkon

Het is wel heel lekker om een schaduwplek op je terras, balkon of in je tuin te hebben. Daar komt een schaduwdoek goed van pas. Door het eenvoudig te installeren aan een paal en/of huis, ben je verzekert van een vaste plek waar het zonlicht niet zal komen. Ideaal voor als je een liefhebber bent van verkoeling in de warme zomermaanden.


Schaduwdoek kopen?

Mocht je na het lezen van dit artikel graag zo’n schaduwdoek willen kopen, dan zijn wij niet de enige die de schaduwdoeken uit deze top 10 aanraden. Meer dan 447+ mensen op bol.com gingen je voor en hebben deze schaduwdoeken positief beoordeeld.


Kies het schaduwdoek dat het beste bij jouw tuin of balkon past

Wij hebben de top 10 beste schaduwdoeken voor je samengesteld. Het is aan jou om te bepalen welk schaduwdoek bij je past. Neem vooral alle bovenstaande informatie mee in je uiteindelijke keuze. Daar heb je absoluut baat bij. Heb je een schaduwdoek gevonden die aan jouw eisen voldoet, dan zijn we blij dat we hebben kunnen bijdragen aan jouw nieuwe aankoop. Veel succes met uitkiezen.

Verder lezen?

Back to top button