WoondecoratieHuis & TuinWonen

Raamdecoratie tips: Wat past bij een industrieel interieur?

Op het moment dat je op zoek gaat naar raamdecoratie dat past bij een industrieel interieur, dan is het altijd lastig kiezen aangezien er ontzettend veel interieurstijlen op de markt zijn gekomen. Er zijn talloze jaloezieën, gordijnen en/of shutters waar je uit zou kunnen kiezen, waarbij zoveel dingen zouden kunnen passen. In dit artikel geven wij je wat meer inspiratie voor het uitkiezen van de beste raamdecoratie. 

Kijk naar kleuren en materialen

Omdat er zoveel verschillende stijlen te vinden zijn, is het belangrijk dat je kijkt naar de kleuren en materialen van de industriële stijl. Omdat er bij de industriële look voornamelijk gebruik wordt gemaakt van metaal, beton en/of hout, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je rekening houdt met wat voor materiaal je gebruikt omtrent de raamdecoratie. Kleur maakt in principe niet heel erg uit, het contrast dat wordt getoond met felle en/of donkere kleuren zorgt ervoor dat het modern blijft. 

Zorg dat je jouw persoonlijke touch laat zien

In principe geldt dat voor elke stijl die je zou willen gebruiken. Als je een industriële look wil creëren in huis, is het belangrijk dat je je niet compleet blind staart op wat bij elkaar past. Geef er een persoonlijke touch aan. Je moet er tenslotte wel een fijn gevoel bij hebben, wat anders niet het geval gaat zijn. Je wil je wel thuis voelen natuurlijk. Wees dus niet bang om wat kleur toe te voegen, elementen toe te voegen die een sentimentele herinnering naar boven brengen en/of bepaalde stijlen combineert. Het kan allemaal!

Jaloezieën als raamdecoratie

Industrieel staat gelijk aan stoere materialen. Wat past er dan het best bij? Met aluminium jaloezieen kun je perfect matchen met een matte kleur die bij  de industriële look van je interieur past. Je zou dus kunnen kijken naar een matte kleur om ervoor te zorgen dat je een strakke en moderne look kan blijven aanhouden. Wij adviseren om naar een donkere of metallic kleur te zoeken omdat die over het algemeen het best passen bij het interieur. Om je een voorbeeld te geven zijn de jaloezieën van veneta.com een aanrader om te gebruiken, aangezien je kwalitatief hoogwaardige jaloezieën aanschaft, die tevens beschikken over een prachtige uitstraling. 

Raamdecoratie: Jaloezieën tegen lichtinval
Jaloezieën tegen lichtinval – DNOB.nl

Maak gebruik van lichtinval met gordijnen

Gordijnen zijn prima om te gebruiken bij een industrieel interieur, desondanks is het wel belangrijk dat je rekening houdt met het zorgen voor privacy en lichtinval. De reden waarom wij dat zeggen is omdat je met een industrieel interieur al vrij donkere meubels hebt. Door gebruik te maken van donkere gordijnen creëer je meer sfeer wat past bij het interieur, maar zorgt er overdag wel voor dat het bijzonder donker oogt in huis.  

Kijk daarom of je vitragegordijnen kan gebruiken, en/of lichte kleuren om ervoor te zorgen dat er genoeg lichtinval binnenkomt. Hiermee creëer je een mooi contrast aan sfeer in huis, wat een nieuwe dementie geeft aan de inrichting van je huis. Kijk dus goed naar wat in jouw ogen mooi lijkt, in combinatie met wat voor stijl het beste contrast geeft in huis. 

Maak het jezelf niet te lastig

Ondanks dat er ontzettend veel verschillende opties te vinden zijn, is het belangrijk dat je voor jezelf helder hebt wat je wil gebruiken. Maak voor jezelf een selectie met bepaalde typen gordijnen en/of jaloezieën. Op basis van die beslissing kun je kijken wat je mooi vindt. Bovendien kan je aan de hand van deze tips jezelf afvragen wat het best voor jou werkt. 

Maak het jezelf niet te lastig door jezelf te laten beïnvloeden door honderden inspiratieblogs die elk wat anders laten zien. Kom je er echt niet uit, ga dan naar een woonwinkel die beschikken over een gespecialiseerd team die met je kan meedenken. Hierdoor maak je het jezelf niet te moeilijk en kun je meer richting krijgen in de keuzes die je moet maken om de perfecte raamdecoratie te vinden. 

Verder lezen?

Back to top button