Bedrijven in de buurtEconomie

De top 10 leukste cafés/kroegen in Assen

Kies de kroeg die het beste bij jou past!

Assen is de bruisende stad uit het noorden van de provincie Drenthe. Een unieke en authentieke stad die je ongetwijfeld moet bezoeken! Assen heeft een gezellige en historische binnenstad waar je meer dan genoeg te bezoeken en te bekijken hebt. Assen heeft vele leuke plekken om als het gaat om het vinden van een goede café of kroeg, dus daarom hebben wij de top 10 leukste cafés/kroegen in Assen voor je uitgelicht.

Cafés/kroegen in Assen

Assen heeft meer dan genoeg cafés en kroegen die je in de stad zou kunnen vinden. Soms is het lastig om in de drukte een plek te vinden die geschikt is voor jezelf, je vrienden of familie. Assen beschikt gelukkig over vele leuke tentjes waar je met je vrienden en familie prima kunt zitten. Er zijn vele unieke plekken die beschikken over het hebben van hun eigen authentieke manier van het runnen van een café. Dat is het mooie van café of kroeg eigenaren, ze kunnen het inrichten op de manieren waar ze zelf flink van houden.

Onderstaand hebben we de top 10 cafés/kroegen in Assen voor je uitgelicht. Assen heeft namelijk talloze cafés die je kunt bezoeken, maar het is wel van belang dat je naar een plek gaat waar je comfortabel bent, waar je met plezier kunt gaan zitten. Of dat nu alleen is of met je vrienden en familieleden, dat is wat belangrijk is als je in de stad rondloopt en ergens wilt gaan zitten. Lees alles goed door en beslis zelf waar je naartoe gaat.

De top 10 cafés/kroegen:Café Herberg de Koppelpaarden
Café Herberg de Koppelpaarden

Rating: 4.5 out of 5.

4.5/5.0 341+ Google-reviews

Café Herberg de Koppelpaarden

Markt 22, 9401 GT Assen

Café Herberg de Koppelpaarden is één van de leukste cafés om te bezoeken in Assen. Er hangt een fijne en gemoedelijke sfeer waar iedereen welkom is. Tevens is de muziek ook niet te luid, en zijn de verschillende genres perfect voor de omgeving waar je bent. De crew staat altijd voor je klaar en voelt zich heel betrokken bij iedere klant die binnen het café is.

Er is een groot en gevarieerd aanbod aan verschillende dranken en hapjes, zodat je altijd wel wat nieuws kunt proberen. Het is een typische bruin café zoals je het altijd bent gewend. Tevens is er op het terras ook meer dan genoeg ruimte en uitzicht om te genieten van een lekker drankje of hapje op de markt in Assen. Dat is het toffe van Café Herberg de Koppelpaarden.


Grand Café Goud
Grand Café Goud

Rating: 4.5 out of 5.

4.3/5.0 235+ Google-reviews

Grand Café Goud

Ceresplein 118-120, 9401 ZG Assen

Grand Café Goud is een leuke plek om met je vrienden of familie heen te gaan. Je kunt er in alle rust lekker eten en genieten van de sfeer en ambiance die in het café hangt. Je komt binnen en het personeel ontvangt je hartelijk. Je wordt vlot geholpen en de bediening staat altijd voor je klaar. Hierdoor kun je ook met erge dorst en trek goed geholpen worden zonder al te lang te wachten.

Bij dit Grand Café kun je heerlijk eten, dat is ook de reden waarom veel mensen in Assen maar al te graag naar dit café gaan. Tevens is het Ceresplein een leuke bonus om te ervaren aangezien daar vele leuke winkels en cafés te vinden zijn, waarbij er ook veel bekijks is door alle mensen en bezienswaardigheden zoals het fontein.


Café de Depedance
Café De Depedance

Rating: 4.5 out of 5.

4.4/5.0 33+ Google-reviews

De Dependance

Rolderstraat 5, 9401 AM Assen

Als je een liefhebber bent van rock & Blues café, dan is de Dependance een aanrader voor jou! Je komt binnen in een knusse maar warme omgeving waar passie voor muziek goed naar voren komt. Aan de Rolderstraat kun je hier prima zitten. Zowel overdag als in de avond/nacht valt er altijd wel wat te beleven. Wil je lekker dansen, dan is dit café perfect voor jou.

Het personeel staat altijd voor je klaar en zorgt voor een snelle service. De Dependance eindigt niet voor niets met dance in hun naam. Als je in de avond lekker wilt gaan dansen, genieten van live muziek van unieke bands die door heel Nederland doorkruizen, dan is Dependance een aanrader om met je vrienden of familieleden heen te gaan.


Stadscafé de Pelikaan
Stadscafé de Pelikaan

Rating: 4 out of 5.

4.2/5.0 201+ Google-reviews

Stadscafé de Pelikaan

Vaart Z.Z. 79, 9401 GJ Assen

Bij Stadscafé de Pelikaan kom je in een huiselijke omgeving waar je geniet van de ambiance, het culinaire eten en de omgeving is namelijk erg leidend waarom veel mensen terugkomen naar dit café. De Pelikaan is al een lange tijd te vinden in Assen en heeft veel te bieden naast goede service en een mooie omgeving. Als tip van de sluier raden we het je aan om tafel 22 te reserveren.

De Pelikaan heeft vele metamorfoses doorstaan, en is de huidige inrichting erg netjes en strak. Die stijl zorgt ervoor dat je geniet van de omgeving, de sfeer en ambiance. Het terras draagt goed bij aan de sfeer die de Pellikaan wilt uitstralen, dus dit stadscafé is een grote aanrader om te bezoeken. .


Kunstcafé Schurer
Kunstcafé Schurer

Rating: 4.5 out of 5.

4.7/5.0 16+ Google-reviews

Kunstcafé Schurer

Warenhuis Vanderveen, Koopmansplein 16, 9401 EL Assen

Als je een kunstliefhebber bent en dat combineert met gezellig lunchen, dan is het kunstcafé van Schurer een grote aanrader voor jou! Het verwerken van kunst in het interieur, in combinatie met lekker eten en drinken is dan ook een groot voordeel voor de mensen die van kunst houden. Het uitzicht vanuit het café is ook waanzinnig!

Veel mensen komen hier graag om te lunchen. Het is een leuke plek waar je met vrienden en familie kunt gaan zitten om even op krachten te komen. Als je houdt van kwaliteit koffie en eten dat altijd is voorzien van verse ingrediënten waardoor je de liefde voor het vak echt proeft. Lekker lunchen doe je bij dit kunstcafé.


Grandcafé Liff

Rating: 4 out of 5.

4.3/5.0 988+ Google-reviews

Grandcafé Liff

 Brink 14, 9401 HS Assen

Grandcafé Liff houdt ervan om de ervaring van hun klanten keer op keer te overtreffen. Je komt in een ruime en moderne omgeving waarbij de sfeer en ambiance bijdragen aan het succes van dit café. Liff is een café waar veel mensen graag naartoe komen. Met een uitgebreide kaart en goede muziek kun je heel comfortabel met je eigen mensen daar zitten.

Het terras is ook een groot voordeel van dit café. Het uitzicht en de sfeer van de mensen buiten zorgen voor een leuke ervaring. Op het moment dat je jouw eten krijgt, zal je merken dat alles erg netjes en mooi is opgediend. Iets wat de standaard zou moeten zijn, maar Liff doet het net weer een beetje anders. Het ziet er altijd prachtig uit!


De Heeren Hofsteenge
De Heeren Hofsteenge

Rating: 4.5 out of 5.

4.5/5.0 383+ Google-reviews

De Heeren Hofsteenge

Gedempte Singel 3, 9401 JM Assen

De Heeren Hofsteenge is een café waar vele mensen in en rondom Assen graag naartoe gaan. Ze hebben een uitgebreide kaart waar je altijd wel wat lekkers uit te halen hebt. Met het unieke share concept kun je dus ook extra genieten van je tijd in dit café, omdat je op die manier meerdere gerechten kunt proeven. Dit maakt het nog leuker om met je vrienden of familieleden te lunchen of te dineren.

Al het personeel is zeer alert en werkt snel om ervoor te zorgen dat je altijd een fijne beleving ervaart. Op het moment dat je wat wil vragen wordt er ruim de tijd voor je genomen om je zo goed mogelijk te helpen. De Heeren Hofsteenge is daardoor een gewaardeerd plek. Ook kom je binnen in een fijne sfeer, waarbij de inrichting voor een intieme plek zorgt. Een aanrader om te bezoeken.


Eetcafé By J en J
Eetcafé by J en J

Rating: 4.5 out of 5.

4.7/5.0 280+ Google-reviews

Eetcafé bij J en J

Groningerstraat 57, 9401 BJ Assen

Bij J en J kom je in een gezellige omgeving waarbij het eten lekker is en de prijzen zeer vriendelijk zijn. Hierdoor is dit eetcafé dan ook uitgegroeid tot een ware populaire plek in Assen. De gastheer ontvangt iedereen ontzettend hartelijk en is ook altijd klaar voor een praatje. Je komt in een gezellige sfeer terecht waarbij al het personeel graag betrokken met je is.

De inrichting draagt ook bij aan de algehele sfeer want dit eetcafé heeft een gezonde mix van modern en authentiek in de zaak. Een mix wat ervoor zorgt dat je je direct thuis voelt, je lekker kunt eten met je vrienden of familieleden en kan genieten van de omgeving. Service is waar het bij dit eetcafé om draait. Dus wil je dat ervaren, dan is dit café een grote aanrader.


Lunchcafé Plein 10
Lunchcafé Plein 10

Rating: 4 out of 5.

4.2/5.0 77+ Google-reviews

Lunchcafé Plein 10

Forum 10, 9401 EE Assen

Plein 10 is een welbekende café om te bezoeken in Assen. Het staat bekend om de unieke eigen sfeer die er hangt, in combinatie met de industriële inrichting. Plein 10 beschikt over een uitmuntend team dat iedereen netjes te woord staat, waar hulp altijd snel geboden wordt en goede service verleend wordt. Je kunt het café bij het forum vinden.

Het terras is ook een grote aanrader op het moment dat er mooi zonnig weer is. Het uitzicht is namelijk erg leuk, bovendien zijn er dan veel mensen die willen genieten van een gezellig middagje uit. Dan kun je dat volgens velen maar beter doen bij Lunchcafé Plein 10. Dus, wil je dit café proberen, dan is het zaak om dit café snel op te zoeken in Assen!


AUTENTIEQ

Rating: 4.5 out of 5.

4.5/5.0 77+ Google-reviews

AUTENTIEQ

Markt 18, 9401 GT Assen

Bij Autentieq kom je ook daadwerkelijk in een eigen authentieke café. Of je er nu wilt ontbijten, lunchen of dineren, bij Autentieq kan het allemaal! De lokale producten die je hier kunt vinden zijn grote aanraders. Je komt meer te weten over de Assenaren, leert nieuwe dingen proeven en dat begint allemaal bij dit café. Daarom is het een leuk om naar dit café te gaan. Je leert elke keer wat nieuws.

Het menu is lekker uitgebreid en zorgt ervoor dat je met plezier bij de zaak bent. Je kunt verschillende bieren proeven die ook uit verschillende landen komen, daarom zeiden we al dat je elke keer wat nieuws leert. Autentieq is daarvoor dus een groot pluspunt. Zowel binnen als buiten heb je mooi uitzicht en kun je er prima een dagdeel vertoeven. Een grote aanrader om te bezoeken!


De stad Assen

De top 10 leukste cafés/kroegen in Assen
De top 10 leukste cafés/kroegen in Assen

Assen is het centrale punt in Drenthe. Het is een gezellige, intieme maar niet al te grote stad in het noorden van Nederland. Hierdoor hangt er ook een intiemere sfeer als je er rondloopt. Met onwijs veel winkels, cafés en kroegen, kun je in Assen heerlijk een dagje vertoeven zonder dat je het gevoel hebt dat je honderdenden kilometers moet afleggen om van 1 winkel naar de ander te gaan. Daarom hebben wij ook de top 10 leukste cafés/kroegen in Assen voor je uitgelicht, zodat je direct weet waar je naartoe kunt gaan en kan beginnen met genieten van de stad.

Assen heet een rijk verleden als het gaat om sport en cultuur. Drenthe is natuurlijk een belangrijk punt geweest in de historie van Nederland. Assen is daarom ook heel interessant voor mensen die van de vroegere geschiedenis houden. Tevens is Assen omringt met veel groen en kun je in diverse leuke bossen leuk rondlopen met het gezin. Er is voor een ieder wel wat wils in Assen, dus is het zaak dat je deze stad maar al te gauw ontdekt!


Beste cafés/kroegen in Assen

Zoals je nu wel hebt gelezen hebben wij de top 10 leukste cafés/kroegen in Assen voor je uitgelicht. Voor iedereen is er wat wils. Wij hopen jou goed geholpen te kunnen helpen bij het vinden van een café of kroeg die bij jou past. Probeer één van deze lijst en kijk of die café/kroeg voor jou de beste café/kroeg in Assen is.

De top 10 leukste cafés/kroegen in Assen
De top 10 leukste cafés/kroegen in Assen

Vind de leukste café/kroeg in Assen die het best bij jou past

Het is belangrijk om te weten welke cafés/kroegen het best bij jou passen. Daarom hebben wij de top 10 leukste cafés/kroegen in Assen voor je uitgelicht. Zo hoef je niet continu te veranderen van plek en weet je al van te voren wat je kan verwachten als je naar een café of kroeg gaat. De stad Assen is een leuke en levendige stad dat veel te bieden heeft, dus het is van belang dat je al het bovenstaande goed doorneemt en afweegt welke cafés/kroegen in Assen voor jou het dichtst bij je interesse ligt. Hierdoor kun je dan jouw keuze maken en genieten van een lekkere lunch of diner in Assen.

Verder lezen?

Back to top button