Wonen

Dit is hoe je jouw houten visgraat vloer het beste kunt behandelen

Een houten visgraat vloer van Martijn de Wit Vloeren is een prachtige toevoeging aan elk interieur. De vloer heeft een klassieke uitstraling en is daarnaast ook nog eens duurzaam. Het is belangrijk om je houten visgraat vloer goed te behandelen, zodat deze er mooi uit blijft zien en lang mee gaat. Hieronder lees je hoe je dat het beste kunt doen.

Reinigen

  1. Het is belangrijk om je houten visgraat vloer regelmatig te reinigen. Dit kun je het beste doen met een zachte bezem of stofzuiger met een zachte borstel. Hierdoor voorkom je krassen op de vloer. Als je de vloer wilt dweilen, gebruik dan alleen een licht vochtige doek en vermijd overmatig watergebruik.

Onderhoud

  1. Om de levensduur van je houten visgraat vloer te verlengen is onderhoud belangrijk. Het is aan te raden om de vloer minimaal één keer per jaar te laten schuren en behandelen. Dit zorgt ervoor dat beschadigingen en verkleuringen worden verwijderd en dat de vloer weer een nieuwe beschermende laag krijgt.

Bescherming

  1. Om een houten visgraat vloer te beschermen kun je viltjes onder de meubels plaatsen. Hierdoor voorkom je krassen en beschadigingen op de vloer. Daarnaast kun je bij de ingangen van de ruimte een mat neerleggen. Hierdoor wordt vuil en zand opgevangen en voorkom je dat dit op de vloer terechtkomt.

Behandeling

  1. Je houten visgraat vloer kun je op verschillende manieren behandelen. Zo kun je ervoor kiezen om de vloer te lakken, oliën of te waxen. Welke behandeling het beste is, hangt af van de gewenste uitstraling en het gebruik van de vloer. Zo zorgt lakken voor een glanzende uitstraling en is de vloer beter bestand tegen vocht en krassen. Oliën zorgt voor een matte uitstraling en een natuurlijke uitstraling. Waxen zorgt voor een glanzende uitstraling en beschermt de vloer tegen vuil.

Als laatste nog een aantal tips voor het schoonmaken van je houten visgraat vloer:

  • Vermijd overmatig watergebruik bij het dweilen van de vloer.
  • Gebruik alleen schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor houten vloeren.
  • Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen.
  • Laat de vloer drogen voordat je er weer overheen loopt.

Door je houten visgraat vloer goed te behandelen kun je er jarenlang van genieten. Reinig en onderhoud de vloer regelmatig, bescherm de vloer tegen beschadigingen en kies de juiste behandeling. Op deze manier blijft je houten visgraat vloer er mooi uitzien en gaat deze jarenlang mee!

Verder lezen?

Back to top button