LifestyleLifehacks

Perfecte ring uitzoeken: waar let je op?

Het is voor veel mensen het favoriete sieraad: de ring. Of je een ring nu hebt gekregen of zelf kiest, het is een persoonlijk sieraad waar veel betekenis aan vastzit. Wil je een nieuwe ring uitkiezen? Dan zijn er verschillende details om op te letten – om tot de perfecte keuze te komen. Dit zijn onze tips!

Type ring

Denk allereerst na over het type ring dat je wilt dragen. Zo is een sierlijke ring met edelstenen weer heel anders dan een stoere zegelring! Of wat vind je van een pave ring, of juist een halo ring? Ga na wat er het best bij jouw smaak past, en bedenk ook wat je het eenvoudigst kunt combineren met je verdere outfits. Hier hangt de keuze natuurlijk voor een groot deel van af! Al valt er ook absoluut iets voor te zeggen om verschillende stijlen te combineren tot een eclectisch geheel.

Vintage of nieuw

Je hebt misschien het idee om een nieuwe ring te kopen. Maar wist je dat er ook veel vintage sieraden te vinden zijn? Dit is misschien nog wel een betere keuze, omdat zo’n sieraad one of a kind is. Wat een uniek aanzicht! Dat niet alleen, vintage sieraden van Anro Juweliers zijn van een goede kwaliteit en kennen een tijdloze look. Je maakt tevens een duurzame keuze, waar ook absoluut iets voor te zeggen valt.

Goud of zilver

De materiaalsoort van de ring is veelzeggend voor de look. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor goud of zilver. Goud wordt gezien als opvallend, luxe en exclusief. Zilver oogt subtieler en rustgevender. En uiteraard kan het zo zijn dat je de ene kleur nu eenmaal mooier vindt dan de andere kleur: laat je gevoel spreken, in de keuze voor het materiaal. Er is namelijk geen goed of fout.

Minimalistisch of opvallend

Waar je je keuze ook op kunt baseren, is of je een opvallend of juist een minimalistisch sieraad wilt dragen. Dit zou je tevens kunnen afwisselen. Zo kun je een subtiele ring elke dag en naar iedere aangelegenheid dragen, maar zijn opvallende ringen wellicht meer bedoeld voor speciale aangelegenheden. Al is dit natuurlijk volledig aan jou om te bepalen! De meest eenvoudige ring om te dragen, bestaat enkel uit het ronde element om je vinger – zonder verdere poespas. Met een unieke vorm, een edelsteen of een gravering maak je een ring juist opvallender.

Ring met of zonder edelsteen

Over edelstenen gesproken! Het is gebruikelijk om een ring met een edelsteen erin te dragen. Dit staat sierlijk en elegant. Het is dus zeker iets om voor te gaan! Duik eens in de wereld van edelstenen, om erachter te komen waar je allemaal uit kunt kiezen. Zo ziet lapis lazuli er heel anders uit dan rozenkwarts, om maar iets te noemen. Er bestaan een heleboel verschillende edelstenen, die ook nog eens allemaal een unieke betekenis hebben. Draag enkel wat jij mooi vindt, en wat er bij jou past.

Verder lezen?

Back to top button