BusinessEconomieOndernemenOntwikkeling

Waarom het hebben van een PA waardevol is in 2022

Een PA is tegenwoordig ontzettend waardevol geworden voor drukke ondernemers. Het vinden van een goede PA is echter wel lastig. Op het moment dat je een PA wilt gaan inhuren is het wel van belang om vooraf goed onderzoek te doen. Waarom is het hebben van een PA waardevol?

Wat is een PA?

Als personal Assistant ben je de rechterhand van een bedrijf. Alle managementondersteunende taken kunnen worden uitbesteed aan een PA. Dat zorgt ervoor dat drukke directeuren, CEO’s of directieleden ontzorgd worden in zaken wat voor hen teveel tijd kost. Door een PA te huren, zorg je er dus voor dat tijd wordt bespaart, communicatie en support netjes blijft doorlopen en er meer aandacht besteed kan worden aan de belangrijkste dingen voor een project of iets dergelijks. 

Het plannen, assisteren en regelen van werkzaamheden is een groot onderdeel van een PA zijn of haar taken. Maar hoe vind je een geschikte PA? Om een geschikte PA te vinden voor jouw bedrijf, is het handig om te gaan kijken naar bedrijven die zich bezighouden met het rekruteren van gespecialiseerde PA’s voor MKB’ers. Het fijne van een goede PA is dan ook dat je kunt filteren op specialisme. Zo kun je kiezen voor een werving en selectie PA, of juist meer administratieve taken.

Waarom is het waardevol ?

Op een gegeven moment kom je in een fase als ondernemer, directeur of andere hoge functie dat het lastig is om overzicht te bewaren als iedereen aan je trekt. Als je een persoon kunt inhuren die ervoor zorgt dat alle minder belangrijke taken worden behandeld, kan er dus veel tijd bespaard worden en er meer focus gelegd worden op wat voor diegene het meest belangrijk is. Dat zorgt ervoor dat je uiteindelijk meer groei kunt bevorderen voor het bedrijf, zonder dat je er zelf aan ten onder gaat omdat je het overzicht kwijtraakt en wellicht onwijs veel overuren gaat maken. 

Het is dus niet alleen op werkgebied onwijs waardevol, maar ook op lichamelijk en mentaal vlak super essentieel. Hierdoor kun je meer en vaker rust ervaren, en altijd op de hoogte gehouden worden voor als er updates zijn. Het fijne ervan is, is dat je in een mum van tijd alle belangrijke punten kunt doorcommuniceren naar je PA en diegene zorgt dat alles goed verloopt. Het geeft ook meer structuur in je eigen werk wat natuurlijk hartstikke fijn is. 

Waarom PA’s meer worden ingezet anno 2022

Bedrijven zitten steeds meer in een shift waarin de “oude manier” van werken wordt veranderd. Tegenwoordig werken we veel meer met programma’s en apps, waardoor werken op zichzelf ook is veranderd. Het kan dus zo zijn dat de nieuwe generatie managers en bestuurders op een andere manier ondersteund willen worden dan hoe het op de oude manier ging. Daardoor is het in 2022 al helemaal interessant om meer gebruik te maken van een PA. 

Zo kun je meer vrij bewegen, keuzes maken en resultaten boeken. Bovendien zijn PA’s meestal meer flexibel ingesteld dan werk personeel, omdat ze binnen hun specialisme een ruime kennis hebben. Hierdoor kunnen ze overal bijspringen en ervoor zorgen dat alles goed verloopt binnen de communicatie en werkzaamheden. Dat is een skill dat natuurlijk erg waardevol is en wat een bedrijf op meerdere vlakken zal laten groeien. Dat zijn de voornaamste redenen waarom het inzetten van PA’s in 2022 alleen maar zal toenemen. 

Freelance PA’s

Mocht je niet via een bureau willen werken, dan is het ook mogelijk om met ZZP’ers te werken die op afstand alles voor je regelen. In dit geval hebben ze dan een ietwat andere benaming. Namelijk: Een VA. Een virtual assistant dus. Desondanks blijven de taken hetzelfde als wanneer je een PA inzet voor je onderneming. Wel is het belangrijk om duidelijke afspraken met elkaar te maken als je ervoor kiest om met een VA in zee te gaan. 

Verder lezen?

Back to top button