Geschenken

Dit is de beste manier om je waardering te laten blijken aan klanten!

Wil je graag waardering aan je klanten uitspreken? Eén van de mogelijkheden die je hiervoor hebt, is om net dat beetje extra voor je klant te doen. Denk bijvoorbeeld aan het leveren van een gratis product of dienst. Of door een extra korting op de volgende order te geven.

Dit zijn echter gevaarlijke dingen om te doen. Als je dat nu doet, is de kans groot dat je klant dit in de toekomst als normaal gaat beschouwen. De kans is dan ook aanwezig dat zo’n gebaar niet in goede aarde valt. Het is veel beter om een relatiegeschenk aan je klant te geven. Waarom? Dat lees je hieronder.

Blijvende herinnering

Kies je ervoor om een relatiegeschenk aan je klant te geven? Dan kies je voor een blijvende herinnering. Zeker als je voor één van de beste relatiegeschenken kiest, is dit iets waar je klant nog vaak aan terugdenkt. Dit komt ook doordat je klant het betreffende product met enige regelmaat kan gebruiken. 

Voldoende reden dus om een relatiegeschenk te geven. Elke keer als je klant het betreffende geschenk ziet, denkt hij/zij aan jou. Dat is goed voor de relatie die je met zo’n klant opbouwt.

Veelal praktische producten

Heb je het aanbod van relatiegeschenken al eens bekeken? Bij de huidige relatiegeschenken valt op dat het om veelal praktische producten gaat. Deze producten zijn door veel mensen te gebruiken, hebben een daadwerkelijke meerwaarde en zijn zodoende absoluut het geven waard. 

Voorkom in ieder geval dat je een nutteloos relatiegeschenk geeft. Als je daarvoor kiest, belandt het product al snel in de prullenbak. Dit betekent dat je je geld voor eigenlijk niks uitgegeven hebt. Bovendien is dit alles bevorderlijk voor de staat van onze aardbol. Investeer daarom alleen in praktische relatiegeschenken.

Keuze uit talloze producten

Weet je wat ook nog een voordeel van een relatiegeschenk is? Dat je uit heel veel soorten producten kunt kiezen. Zo is het mogelijk om een mok met logo te geven, een waterfles met logo te geven of een compleet cadeaupakket te geven. Doordat je uit zoveel producten kunt kiezen, kun je het product altijd op de ontvanger afstemmen.

Bijkomend voordeel: je bent met de verschillende producten in staat om marketing te voeren. Dit doe je door het product met bijvoorbeeld je logo of bedrijfsnaam te bedrukken. Elke keer als de ontvanger het product ziet of gebruikt, ziet hij de bedrijfsnaam of het logo staan. Een geweldige manier van marketing voeren dus.

Al met al is een relatiegeschenk ideaal. Het is een laagdrempelige doch betekenisvolle manier om je waardering te laten blijken aan je klanten. Naar welk soort relatiegeschenk gaat jouw voorkeur uit?

Verder lezen?

Geef een reactie

Back to top button