Huis & TuinGeschenken

Zijn led-lichten beter voor de verlichting van je tuinparasol?

Niets zo gezellig als lang in de tuin zitten op een lange zomerdag. En dat het liefst tot ´s avonds laat. Een tuinparasol kan overdag de nodige schaduw bezorgen, terwijl een tuinparasol met verlichting ervoor zorgt dat je tot laat in de avond nog van het nodige licht kan genieten. We leggen je alvast uit waarom je in dat geval beter voor led-verlichting kiest.

Waarom kiezen voor een tuinparasol met verlichting?

Parasol verlichting zijn speciale lampen die onder een parasol of een overkapping kunnen worden gemonteerd en zorgen voor een prachtige sfeer op het terras en andere plaatsen. Met een elegante LED parasollamp kunt u zo lang buiten op het terras blijven als je wil, want de parasollamp zorgt voor een gezellig licht in de ruimte waar jij en je gasten zitten. Gebruik de elegante parasol verlichting voor alle zomerfeesten, barbecues en familiebijeenkomsten en blijf tot diep in de avond buiten. 

De voordelen van led-verlichting

Ze gaan langer mee

Het grootste voordeel van led-verlichting bij tuinparasols is dat ze erg lang meegaan. Sommige lampen kunnen tot wel 50.000 uren licht geven, dat is bijna 25 jaar!  Daarnaast zijn led-lampen erg besparend omdat ze meer lumens bieden per watt. Dat betekent dat ze meer licht geven dan andere vormen van verlichting. 

Ze zijn oplaadbaar

Solar lampen zijn een trend, maar beperkt qua opties. Wat als je net een dag met weinig zon hebt gehad en deze niet de kans heeft gehad om op te laden. De verlichting van bijvoorbeeld solero parasols kan makkelijk worden opgeladen met USB.  

Ze werken meteen

De meeste soorten verlichting heeft tijd nodig om op te warmen vooraleer ze licht geven op volle sterkte. Dit kan moeilijk zijn bij gebruik tijdens de wintermaanden. Omdat LED-lampen weinig warmte nodig hebben om te werken, gaan ze altijd direct aan, zelfs als het vriest! Zo kan je zelfs in de winter op je patio met een vuurtje en verlichting zitten. 

Ze trekken geen insecten aan

Niets meer vervelend dan muggen en vliegen tijdens de zomer. En wat helemaal jammer is dat deze makkelijk worden aangetrokken door licht. Dat is gelukkig niet het geval wanneer je led-verlichting gebruikt. Led-lampen trekken immers de meeste insecten niet aan. 

Led-lampen worden niet warm

Wie heeft het al niet eens meegemaakt? Per ongeluk een lamp vastpakken die ontzettend heet is. Zeker gloeilampen kunnen verschroeiend zijn. Led-lampen daarentegen warmen niet op als ze werken. Dat komt doordat er geen energie verloren gaat aan warmte en alles in licht wordt omgezet. De warmte van de lamp kan dus ook geen schade doen aan je patio parasol. 

Verder lezen?

Back to top button