Wonen

Dit zijn de voordelen van een laminaatvloer

Denk eens na over het kiezen van laminaatvloeren. Het is nog steeds een populaire keuze en het wordt steeds beter. Tegen 2025 wordt verwacht dat de markt voor laminaatvloeren een waarde van $13,7 miljard zal bereiken! Elke laminaat vloer heeft verschillende lagen, zoals een basislaag en een slijtlaag. Soms is er ook een ondervloer. Wil je meer te weten komen over laminaatvloeren? Hier zijn een aantal voordelen!

Veelzijdig in gebruik

De veelzijdigheid van laminaatvloeren blijft verbeteren. Er komen nu producten zoals waterbestendige laminaatvloeren op de markt. Het is de perfecte vloerbedekking voor woonkamers, slaapkamers, gangen en de meeste andere kamers! Het wordt afgeraden om laminaatvloeren te installeren in ruimtes die vatbaar zijn voor vocht, tenzij je een waterdichte vloerinstallatie hebt. Vermijd badkamers, wasruimtes en andere gebieden die nat worden of regelmatig worden gedweild. Plinten bedekken de kieren rondom de randen van de laminaatvloer. Maar vocht dat binnenkomt kan de vloer doen kromtrekken of opzwellen.

Geweldige duurzaamheid

De slijtlaag van laminaatvloeren zorgt ervoor dat ze zeer duurzaam zijn in vergelijking met andere vloeren. De levensduur hangt af van de kwaliteit van de vloer, het loopverkeer en de producten die je gebruikt om de vloer schoon te maken. Over het algemeen gaat het echter tussen de 15 en 25 jaar mee! Als je een ondervloer van laminaat gebruikt, is je vloer minder vatbaar voor beschadigingen. De ondervloer zorgt ervoor dat de vloer gelijkmatig ligt, zodat de laminaatvloer op de beste manier geïnstalleerd kan worden. Laminaatvloeren zijn bestand tegen krassen, vlekken en deuken. Ze bieden ook geluidsreductie, dus ze zijn perfect als je huisdieren en kinderen hebt. Maak je geen zorgen over beschadigingen, want het is een betrouwbare vloer die lang meegaat! Je kunt de AC-classificatie van de laminaatvloer controleren om het duurzaamheidsniveau te bepalen. AC1 is het minst duurzaam en AC5 is het meest duurzaam. Een AC4 of AC5 is een uitstekende classificatie om te kiezen.

Eenvoudige installatie

Tegenwoordig is het vrij eenvoudig om laminaatvloeren zelf te installeren, dus als je graag klust, is dit het perfecte moment om ermee aan de slag te gaan! Maar als je de installatie liever aan professionals overlaat, kan dat ook. Laminaatvloeren hebben geen lange tijd nodig om te acclimatiseren, in tegenstelling tot sommige andere vloeren. Je kunt laminaatvloeren op de meeste vloeren installeren, behalve op tapijt. Een onderlaag van tapijt is te veerkrachtig voor laminaatvloeren, waardoor een succesvolle installatie en een comfortabele afwerking moeilijk worden. Het installatieproces van laminaatvloeren is anders dan dat van tapijt. Bij tapijt moet je werken met tapijtnagels en vloerlijm. Laminaatvloeren daarentegen klik je gewoon in elkaar en ze blijven op hun plaats liggen. Let er wel op dat je bij oppervlakken zoals cementdekvloeren extra voorzichtig moet zijn en dat de vloer zo gelijkmatig mogelijk moet zijn. Overweeg ook het gebruik van een laminaat ondervloer, die extra isolatie biedt.

Verschillende stijlen laminaat

Laminaatvloeren zijn erg veelzijdig vanwege de vele verschillende stijlen die beschikbaar zijn! Je kunt kiezen uit verschillende afwerkingen zoals hout, tegels en steen. Bovendien zijn er talloze kleuropties om perfect bij jouw kamer te passen. De flexibiliteit van laminaatvloeren maakt het gemakkelijk om ze aan te passen aan jouw persoonlijke smaak. In de meeste gevallen kun je zelfs een staal aanvragen, zodat je de exacte stijl voor jouw kamer kunt kiezen. Heb jij al laminaat in huis?

Verder lezen?

Iets voor jou?
Close
Back to top button