Gezonde balansElektronicaLifestyle

Uitgaven waarover je je niet schuldig hoeft te voelen

Je kent het wel, je hebt impulsief iets gekocht waar je later spijt van hebt. En omdat je het daarna vergeet, kun je het ook niet meer terugbrengen naar de winkel en je geld terugvragen. Zonde van het geld, en jammer van de negatieve emotie. Maar wat zijn nu uitgaven waar je je écht nooit schuldig over hoeft te voelen?

Een goede telefoon

Wanneer je nog steeds op je Nokia 3310 sms’jes stuurt, is het toch echt wel tijd om een nieuwe telefoon te kopen. En de Nokia 3310 is wellicht een beetje overdreven, maar dit geldt ook als je een telefoon hebt van zo’n 10 jaar oud. Waarschijnlijk gaat deze inmiddels erg langzaam en kun je bepaalde apps niet meer updaten. Is je budget hiervoor beperkt? Dat komt goed uit, want je kunt tegenwoordig refurbished varianten kopen voor een zeer schappelijke prijs, wat je dan kunt combineren met een sim only abonnement (de kosten hiervoor zijn al mogelijk vanaf €2,50!). 

Heb je iets meer budget en wil je het dan ook meteen goed doen en gaan voor een IPhone van Apple? Dan hebben we de relatief voordelige variant iphone se 2022 als aanrader. Dit is de meest betaalbare IPhone maar met de beste kwaliteit. Waarom deze dan toch wat goedkoper is? Het scherm is iets kleiner dan de duurdere varianten, maar voor de rest is dit een toestel uit duizenden.

Sport

Op sport moet je nooit bezuinigen, dit is zowel fysiek als mentaal zo belangrijk dat je je over zo’n uitgave echt nooit schuldig hoeft te voelen. Welke sport je ook doet, investeer hierin. Waarom? Omdat je met de beste spullen en de mooiste sport-outfit ervoor zorgt dat je vaker gaat sporten, beter gaat sporten én je minder vaak blessures krijgt. Door bijvoorbeeld te investeren in goede sportschoenen spaar je je enkels en knieën, wat ervoor zorgt dat jij niet straks een paar maanden langs de kant moet staan. 

Gezond eten

Het is inmiddels bekend dat gezond eten duurder is dan ongezond eten. Helaas, het is niet anders. Zelfs in landen waar ze de vet-taks hebben geïntroduceerd is dit nog steeds het geval. Laat dit niet een reden zijn om daarom maar ongezondere dingen naar binnen te schuiven. Nee, wat betreft kosten voor gezonde boodschappen; hierover hoef je je nooit schuldig te voelen. Sla liever dat avondje kroeg over, als dit gepaard gaat met veel alcohol dan is dit erg ongezond en staat dit soms wel gelijk aan boodschappen voor meerdere dagen.

Kortom, je moet op je geld letten in deze dure tijden. Maar er zijn uitgaven waarover je je nooit schuldig hoeft te voelen. Gezond eten, sporten en een goede telefoon. Dat zijn basisbehoeften van de mens anno 2022. 

Verder lezen?

Back to top button