Vrouwen fashionKleding & fashionLifestyleVrouwelijke verzorging

Hoe kun je inspiratie opdoen voor nieuwe outfits?

Nieuwe outfits zijn altijd een must. Op een gegeven moment wil je na verloop van tijd nieuwe kleren dragen om jezelf goed te blijven voelen. Maar, soms komen we op een punt dat we geen inspiratie hebben om nieuwe outfits samen te stellen. Dan rest er maar één vraag: Hoe kun je inspiratie opdoen voor nieuwe outfits? 

Waarom outfits er toe doen

Merken zoals Penn en Ink, Scotch & Soda en dergelijke merken zijn grote bedrijven die als inspiratiebronnen fungeren. Waarom zeggen wij dat? Omdat grote kledingbedrijven zoals dit altijd een groot assortiment hebben. Door de variatie zijn er altijd verschillende soorten outfits waarbij er altijd wel een paar kleren naar boven komen die je nog niet hebt gezien. Outfits zijn ontzettend belangrijk voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. 

Het dragen van verschillende outfits zorgen ervoor dat je jezelf altijd kan kleden naar je eigen mood. Hoe fijn is het namelijk als je een outfit hebt weten te scoren dat perfect past bij hoe je je voelt, ongeacht of je blij, boos, verdrietig of nonchalant bent op dat moment. Daarom zijn outfits van groot belang. Bovendien zijn er ook exclusieve gelegenheden waar je op voorbereid moet zijn. Kies daarom altijd zorgvuldig naar vele leuke outfits. 

Hoe kun je inspiratie opdoen? 

Er zijn talloze manieren waar je naar zou kunnen kijken voor als je inspiratie wilt opdoen. Er zijn tot op het heden nog heel veel exclusieve tijdschriften verkrijgbaar die elke maand zoveel inspiratie geeft, aangezien vele modetijdschriften altijd op de hoogte blijven van de nieuwste trends en stijlen. Dat maakt het ook vele malen leuker om lid te worden van dit soort tijdschriften. Dit is natuurlijk niet het enige, je kunt je ook laten inspireren door op platformen te kijken zoals TikTok, Instagram, blogplatformen en winkels. 

Ook kun je ervoor kiezen om naar je favoriete artiesten te kijken waarbij je beelden terugkijkt naar vrijwel elk optreden. Vrijwel alle artiesten hebben allemaal een persoonlijke stylist die ervoor zorgen dat ze er altijd uniek uitzien op een show. Jouw favoriete artiesten dragen ongetwijfeld unieke kledingstukken die ervoor zorgen dat je vast en zeker verschillende unieke stijlen kunt combineren. Het mooie hiervan ook is, is dat je verschillende moodboards kan maken met foto’s van dit soort unieke kledingstukken. 

inspiratie voor outfit

Scan je kledingkast

Je kledingkast is een verzameling van vrijwel allerlei fases. Scan altijd wat je er in hebt zitten. Wel is het belangrijk dat je jouw kledingkast (en) opruimt, zodat je kunt wegfilteren wat je niet meer leuk vindt. Hierdoor kun je ook weer plaatsmaken voor nieuwe outfits. Zorg er dus voor dat je jouw eigen kledingkast altijd van tevoren even scant. Stel jezelf ook de volgende vragen af: Welke fijne combinaties hebben ernaar toe geleid dat je geïnspireerd bent geweest. 

Zorg er ook voor dat je voor extra inspiratie gaat kijken naar dingen dat niks te maken heeft met mode. Dus, kijk naar kunst, natuur en de wereld om je heen. Wellicht schieten er een paar elementen uit die blijven rondcirculeren in je hoofd. Vervolgens kun je gericht kijken naar verschillende kledingstijlen die aansluiten op de inspiratiebronnen die je gaandeweg hebt gezien. Dat zorgt ervoor dat je toch nog een nieuwe manier van inspiratie kunt vinden, zonder dat je jezelf kwijtraakt in honderden magazines, platformen en tik tok accounts. 

Schakel je omgeving in

Je vrienden en familie kunnen ook als inspiratiebron fungeren. Schakel de hulp van je vrienden in, zodat je nieuwe inzichten kunt krijgen en eventueel nieuwe inspiratie op kunt doen. Er zitten ongetwijfeld wel een aantal familieleden die verstand hebben van mooie kleding. Althans, dat nemen wij aan. Hoe dan ook, schaam je niet om je vrienden en/of familie in te schakelen voor extra inspiratie.

Verder lezen?

Back to top button