Online gamesCadeau's inspiratieElektronicaGames & spelletjes

Dit heb je nodig voor een goede professionele streamers set-up

Word net als een echte Twitch streamer!

Artikel highlights:
  • Dit heb je nodig voor een goede professionele streamers set-up
  • 1. Game capture cards
  • 2. Webcams
  • 3. Streaming decks
  • 4. Streaming microfoons
  • 5. Green screens
  • 6. Streaming lampen
  • Conclusie

Als streamer wil je graag dat iedereen die je live stream bekijkt, zo lang mogelijk naar jouw stream blijft kijken. Het is daarom belangrijk om professionele apparatuur te gebruiken als je streams wilt laten lopen. Dit artikel gaat over het creëren van een goede professionele streamers set-up: waarom het belangrijk is om professionele apparatuur te gebruiken en welke dingen in een goede en professionele streamers set-up horen.

1. Game capture cards

Een game capture card helpt jou om jouw gameplay, videografie of fotografie direct te streamen naar een computer, tablet of telefoon. Deze card is daarom een essentieel onderdeel van iedere goede streaming set up. Als je haperingen wilt voorkomen, dan is het belangrijk dat je voor kwalitatief goede game capture cards kiest. Professionele streamers focussen zich vooral op het kiezen van hoogwaardige game capture cards, voornamelijk met de gedachte dat het voor long-term gebruik is en bovendien een fijne beleveniswereld willen geven aan hun kijkers.

2. Webcams

Het hebben van een goede webcam is essentieel als je goed zichtbaar wil zijn voor je kijkers. Bij het kiezen van een webcam is het essentieel om goed na te denken over wat voor soort beweging je wilt gebruiken. Ook hoeveel licht er aanwezig moet zijn in de ruimte waar je streamt en hoe goed de kwaliteit van de camera zelf is. De camera is een onmisbaar en noodzakelijk component voor een professionele streamers set-up. Het kiezen van de juiste soort, type of brand hangt vooral af van je budget, maar ook wat er belangrijk voor jou is bij het verzorgen van een professionele stream.

3. Streaming decks

Het gebruiken van een stream deck is essentieel om het gehele streaming set-up professioneel te kunnen uitvoeren. De ontwikkeling van een webstream is de afgelopen jaren enorm gestegen, waardoor er allerlei soorten apparaten ontwikkelt zijn die je helpen bij het verzorgen van geweldige content. Met een stream deck kun je jouw creativiteit tot uitdrukking brengen en zelf je content verzorgen. Een streamdeck helpt bij het creëren van echt professionele streams, met alle mogelijkheden voor aansluiting op verschillende socialmediakanalen. Hiermee creëer je een professionele streamers set-up. 

 Het is een extern knoppenpaneel die  samen met het softwareprogramma OBS wordt gebruikt om een stream te verzorgen. De toetsen kunnen geprogrameerd worden om bepaalde acties uit te oefenen. Zoals het versturen van een tweet, opnemen of pauzeren. Het is super handig om te gebruiken, bovendien kun je jouw livestream net iets meer entertainment geven.

Alles wat je nodig hebt voor een goede professionele streamers set-up

4. Streaming microfoons

Het gebruiken van een goede streaming microfoon is voor iedereen even belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat je kwalitatief beter geluid kan laten horen aan je kijkers. Het heeft een groot effect op de oordopervaring van jouw publiek! Tegenwoordig zit er veel technologie verwerkt in streaming microfoons, denk aan drie-capsule technologie, cardioïde technologie en nog vele andere vormen. Als je jouw professionele streamers set-up wil verbeteren, is het zeer de moeite waard om naar professionele artikelen te kijken.

Optimale audio kwaliteit is belangrijk. Hoe wil je anders goed verstaanbaar zijn voor je kijkers? Wanneer je niet goed verstaanbaar bent zullen de meeste kijkers binnen een paar seconden weg gaan van de livestream. Als je professionele apparatuur gaat gebruiken, zal de audio-kwaliteit een flink stuk beter worden. Waarmee je jouw kijkers meer dan tevreden houdt.

5. Green screens

Het hebben van een goede green screen is van enorm belang. Een goede green screen zorgt er namelijk voor dat je kwalitatief beter beeld kan laten zien aan de kijker, waardoor ze ook het gevoel hebben om in jouw studio te staan! Je kunt een green screen voor verschillende doeleinden gebruiken, maar in dit geval is het een ware toevoeging voor het bouwen van een professionele streamers set-up.  Een green screen kan de beleveniswereld van jouw kijkers positief beïnvloeden voor de achtergrond van jouw omgeving te veranderen. Je kunt jouw achtergrond laten verdwijnen,  waardoor je kijker in contact staat met jouw beroep.

Er zijn verschillende soorten green screens, namelijk draadloze green screens en lichtgewicht sets. Draadloze green screens zijn erg handig, maar ze kosten een stuk meer dan het gewicht van hun alternatieven. Je kan beter overwegen om te stoppen met de draagbare set-up voor de meest professionele streamers onder ons, zodat je flexibel overal je professionele streamers set-up gear kunt meenemen.

6. Streaming lampen

Studioverlichting is hartstikke belangrijk voor tijdens het streamen. Je kunt de perfecte kleurenbalans instellen als je een aantal lampen op verschillende plekken in de studio plaatst. Dit zijn grote, professionele lichtbronnen die meer dan genoeg licht geven om voor het perfecte effect te geven tijdens het streamen. Als je gaat streamen zonder goed licht om je heen, is de kans groot dat je kijkers geïrriteerd of afgeleid kunnen raken. Daarom is het belangrijk dat je gebruik maakt van een professionele streamers set-up om je stream goed te kunnen uitvoeren.

Dit zijn de attributen die je nodig hebt voor jouw professionele streamers set-up

professionele streamers set-up

Let’s go! Viel mee toch? Het is een investering, maar dan heb je ook wat. Met deze 6 belangrijke componenten kun je al een professionele streamers set-up in je studio hebben rondom jouw monitor en console/pc. Het verzorgen van optimale kwaliteit aan je kijkers is een waarde die altijd op nummer 1 zou moeten staan. Nu je weet wat je nodig hebt om een professionele streamers set-up te creëren, zullen wij je niet langer afhouden van je zoektocht. Neem deze informatie tot je en dan wensen wij je succes met het zoeken van jouw belangrijke attributen.

Verder lezen?

Back to top button