Huis & TuinKlussenTuinTuininspiratieWonen

Het aankleden van je tuin en huis

Een paar tips voor het aankleden van jouw tuin!

Je eigen huis is natuurlijk je eigen tempel. Het is een plek waar je met je vrienden en familie leuke tijden tegemoet gaat, waar je jezelf kunt zijn en het kunt inrichten op de manier hoe jij dat wilt! Het aankleden van je huis is dan ook een eerste stap, maar je eigen tuin mag je natuurlijk ook niet vergeten.

Waarom je tuin inrichten?

Je tuin is één van je visitekaartjes voor jezelf, je vrienden, familie en eventuele overige gasten. Je tuin kan ook een plek zijn waar je heerlijk tot rust kunt komen. Het aankleden van je tuin is echt je eigen domein en dat zou nooit verwaarloosd mogen worden. Door aandacht te besteden aan elementen zoals een overkapping in je tuin en/of tuindecoratie kun je jouw eigen rustpunt creëren. Dat is de reden waarom je jouw eigen tuin zou moeten inrichten. 

Een overkapping is een stukje luxe die je jezelf echt wel mag gunnen. Er zijn ontzettend veel verschillende overkappingen die alles reeds op maat voorgezaagd hebben staan. Ook zijn er talloze houtsoorten te vinden en kun je jouw overkapping zo ontwerpen tot aan je eigen smaak. Een overkapping laat je tuin vele malen strakker ogen waardoor het ook veel fijner oogt voor jezelf en anderen. Een overkapping tuin, verdiend een pluim! 

Je huis bekleden

Als jij je woning een eigen uitstraling wilt geven, dan is het handig om te kijken naar gevelbekleding. Op basis daarvan kun je jouw eigen woning een nieuwe uitstraling geven dat aansluit op de stijl van zowel je tuin als de algehele sfeer binnen je woning. Gevelbekleding verbergt ook een andere gevel en is het een snelle en budgetvriendelijke manier van gevelrenovatie. Ook zorgt gevelbekleding ervoor dat je woning op een beter manier is geïsoleerd, waardoor je minder snel hoeft te kijken naar andere alternatieven. 

Welke soorten gevelbekleding zijn er?

Er zijn verschillende soorten gevelbekleding die je kunt uitkiezen.

Soorten gevelbekleding:

  1. Crepi
  2. Kaleien
  3. Steenstrips
  4. Houten gevelbekleding
  5. Metalen gevelbekleding
  6. Kunststof gevelbekleding
  7. Leien als gevelbekleding
  8. Cement gevel
  9. Spuitkurk

Dit zijn de 9 verschillende soorten gevelbekleding die je kunt vinden. Crepi is één van de meest populaire en meest gekozen materialen om een gevel mee te bekleden. Dat komt omdat Crepi vele positieve eigenschappen heeft die je gevel verfraaid, versterkt en weerbaar maakt tegen verschillende weersomstandigheden. Crepi kun je zien als een soort sierpleister. Kaleien lijkt op het bepleisteren van je gevel, maar er wordt gebruik gemaakt van een speciale kalkverf. Dit dekt diverse beschadigingen en oneffenheden. 

Soorten gevelbekleding

Steenstrips geven een gevel een moderne en nieuwe uitstraling aan een woning. Let wel, steenstrips zijn vrij dun, maar wel snel aan te brengen. Houten gevelbekleding is een populaire variant aangezien het goed weerbaar is tegen vocht. Bovendien geeft het je woning een rustige en rustieke uitstraling. Precies wat in lijn ligt met je tuin toch? Ook beschermt een houten gevel hartstikke goed.

Wat hebben de soorten gemeen? 

Metalen gevelbekleding, kunststof gevelbekleding en leien hebben allemaal één ding gemeen. Ze zorgen ervoor dat je woning er super modern uitziet. Het enige verschil tussen deze verschillende materialen is dat het ander materiaal is. Metaal is natuurlijk sterk en weerbaar, kunststof is licht maar onderhoudsvrij en leien zijn wonderen van de natuur. Ook kun je jouw gevel gaan cementeren. Dat gebeurt met een speciale cementpleister. Desondanks is je woning meer solide en worden er oneffenheden weggewerkt. 

En als laatst heb je natuurlijk spuitkurk. Spuitkurk wordt vermengd met verf, kurk, oliën en andere substanties. Spuitkurk heeft van zichzelf een behoorlijke isolatiewaarde, waardoor je minder snel hoeft te investeren in extra isolatie voor thuis. Bovendien dempt het best wel wat geluid. Dus een win-win situatie voor jou en je buren! 

Verder lezen?

Back to top button