Huis & Tuin

Wil jij aan de slag met kunststof?

De energieprijzen zijn de laatste jaren enorm gestegen en het is daarom belangrijk om je woning goed te isoleren. Kunststof is een materiaal dat hierbij kan helpen. Het is namelijk een eenvoudig te gebruiken materiaal en kan je woning op verschillende manieren isoleren. Zo kan je bijvoorbeeld een voorzetraam van kunststof maken. Je kunt kunststof ook gebruiken voor een scheidingswand waardoor je je kamer kleiner maakt en dus minder energie nodig hebt om alles warm te krijgen. Om je een indruk te geven van de vele mogelijkheden die kunststof te bieden heeft, geven wij je graag een paar uitgewerkte voorbeelden van wat je allemaal met dit flexibele materiaal kunt doen. 

Zoek jij een goede raamafdichting voor je airco?

Als je in de zomer de temperatuur binnenshuis aangenaam wilt houden, kun je een mobiele airco kopen. Je kunt dit apparaat in de kamer zetten waar jij de temperatuur wilt verlagen zonder dat je veel installatiewerk hoeft te doen. Echter, je moet een slang naar buiten leggen zodat het vocht uit je airco naar buiten afgevoerd kan worden. Dit kan problemen opleveren. Als je namelijk een raam opent om de slang door naar buiten te doen, komt er ook weer warmte in je huis. Dit probleem kun je gelukkig eenvoudig oplossen. Je kunt namelijk een raamafdichting voor je airco bestellen. Dit kunststof onderdeel wordt geheel op maat gemaakt. Je kunt de slang door je afdichting naar buiten steken zodat het vocht goed afgevoerd wordt en tegelijkertijd blijft alle hitte buiten. Je zult zien dat je airco veel beter zal werken. 

Een scheiding in je kamer

Een andere manier om kunststof te gebruiken is door er een scheidingswand van te maken. Dit kan met verschillende soorten kunststof, zoals plexiglas. Het voordeel van zo’n wand is dat het licht doorlaat, waardoor je kamer niet donkerder wordt. Bovendien kan je de wand gemakkelijk schoonmaken en heeft het een moderne uitstraling. Om een scheidingswand te maken van plexiglas, kun je ook hier je plexiglas op maat bestellen en vervolgens plaats je het tussen twee latten die je aan de vloer en het plafond bevestigt. Zo creëer je een mooie, strakke scheidingswand. Bekijk ook de mogelijkheid eens om gekleurd glas te bestellen. Je kunt heel mooie wanden maken die echte blikvangers zullen zijn in je huis wanneer je met kleur durft te werken.

Kunststof biedt eindeloos veel mogelijkheden

Naast een voorzetraam en een scheidingswand zijn er nog veel meer mogelijkheden met kunststof. Zo kan je bijvoorbeeld boeidelen van kunststof plaatsen. Deze zijn niet alleen onderhoudsarm, maar ook duurzaam en beschermen je dakrand tegen weersinvloeden. Ook windveren van kunststof zijn een goede optie om je huis te beschermen tegen weersinvloeden. Daarnaast kan je een spatscherm van plexiglas in de keuken aanbrengen. Je krijgt dan niet alleen een mooie achterwand, je bespaart je ook veel schoonmaakwerk. Spetters die op deze wand komen, zijn namelijk eenvoudig te verwijderen. Zo hou je je keuken niet alleen mooi, maar ook hygiënisch. Ontdek de mogelijkheden!

Verder lezen?

Iets voor jou?
Close
Back to top button