OndernemenEconomieOntwikkelingSoftware

Debiteurenbeheer uitbesteden voor jouw bedrijf

Alles over het uitbesteden van jouw debiteurenbeheer!

Als ondernemer ken je het probleem wel: Je stuurt facturen naar je klant maar ze betalen niet.. Op het moment dat je daar achteraan moet ben je ontzettend veel tijd kwijt en je soms niet weet wat je moet doen om er voor te zorgen dat je jouw geld krijgt. Daarom zijn er organisaties die jou willen helpen en ervoor zorgen dat er door middel van debiteurenbeheer je klanten alsnog betalen. In dit artikel geven wij meer informatie over het laten uitbesteden van debiteurenbeheer.

Het belang van debiteurenbeheer

Debiteurenbeheer is ontzettend belangrijk voor alle activiteiten die ervoor zorgt dat klanten of opdrachtgevers hun openstaande rekeningen betalen. Als we in economische termen gaan praten, dan is een debiteur een partij die geld verschuldigd is. Door een duidelijke en gestructureerd plan te hanteren verzeker jij jezelf ervan dat je jouw geld krijgt. Hierdoor voorkom je het feit dat je onderneming geen inkomsten krijgt en er geldtekort ontstaat. 

Dat valt te voorkomen, mits je goed gebruik maakt van debiteurenbeheer. Het is namelijk onderdeel van ondernemen. Het begint op het moment als je jouw factuur verstuurt. Op het moment dat je gebruik maakt van een partij waarmee je handel voert, begint het debiteurenbeheer en is het belangrijk dat je daar met een duidelijke werkwijze aan de slag gaat. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat je niet genoeg liquide middelen hebt en dus niet in je levensonderhoud kan voorzien. Dat is wat je wil voorkomen. 

Het belang van debiteurenbeheer
Het belang van debiteurenbeheer – DNOB.nl

Het uitbesteden van je debiteurenbeheer

Als ondernemer kun je op een gegeven moment geen overzicht meer hebben door het hoeveelheid werk dat je hebt. Bovendien kan debiteurenbeheer een puntje zijn waar je niet naar uitkijkt omdat het veel te veel tijd van je neemt en je daardoor beperkt in je werk. Daardoor hebben vele zzp’ers en mkb’ers hun debiteurenbeheer uitbesteed. Hierdoor behoud je zelf meer tijd en kun je die tijd investeren in zaken waar je veel meer plezier in hebt. 

Daarnaast heb je het geluk dat wanneer je debiteurenbeheer laat uitbesteden, je jouw debiteuren in handen laat van een gespecialiseerd team. Hierdoor weet je gewoon 100% zeker dat alle afhandelingen professioneel en goed worden uitgevoerd. Hierdoor is de kans zeer klein dat je niet aan je geld komt, wat natuurlijk een win-win situatie voor je is.  

Financiële flexibiliteit

Door gebruik te maken van een andere partij die over de debiteuren gaat, zorg je ervoor dat je geen kosten hoeft te spenderen aan personeel. hierdoor kun je flexibel omgaan met de uitgaven aangezien je alleen betaald voor de hoeveelheid werk dat er gedaan moet worden. Hierdoor blijven er variabele kosten ontstaan in plaats van vaste kosten, wat misschien niet altijd handig uitkomt. 

Bovendien behoud je veel meer tijd, energie en geld over omdat je jouw debiteuren laat verzorgen door een gespecialiseerd team dat als professional weet wat ze moeten doen om er voor te zorgen dat jouw crediteuren hun openstaande rekeningen gaan betalen. Je kunt flexibel omgaan met de takenverdeling binnen jouw team, wat handig is op het moment dat er tekort is op een bepaalde positie. 

Outsourcen

Nu je weet wat het inhoud om je debiteurenbeheer te laten uitbesteden, is het handig dat je op zoek gaat naar een aantal bedrijven die dat voor je uit handen zouden kunnen nemen. Op internet staan er genoeg bedrijven klaar om je te helpen bij het debiteuren proces binnen jouw bedrijf. Neem bijvoorbeeld The Blue Factor. Dat is een bedrijf waar je zou kunnen kijken omtrent het laten uitbesteden van jouw debiteurenbeheer. Hoe dan ook, de bedrijven en hulptroepen zijn er, de keus is aan jou om te bepalen wat het best voor jou en jouw bedrijf werkt. 

Verder lezen?

Back to top button