HealthGezonde balansVoeding

Hoe een detox kuur positieve impact heeft op je gezondheid

Gifstoffen in je lichaam zijn boosdoeners van vele kwaaltjes. De meeste mensen willen hun lichaam reinigen om ervoor te zorgen dat ze zichzelf beter voelen dan dat ze deden en daardoor ook beter kunnen groeien naar het nastreven van een gezonde lifestyle. Hierdoor verminderen mensen de kans op gezondheidsproblemen. 

Waarom een detox kuur? 

Op het moment dat je structureel ongezond eet en drinkt, dan krijgt je lichaam best wel veel opgehoopte afval en gifstoffen die op den duur niet meer goed afvoeren. Dat is natuurlijk niet goed want daardoor kan het lichaam belast raken met verschillende soorten toxische stoffen. Je kunt denken aan Anti Nutriënten, zware metalen, industriële chemicaliën en sterk bewerkt voedsel. Je kunt dus denken aan een overload aan cafeïne, alcohol en fructose, kwik, lood, pesticiden en toegevoegde oliën en suikers. Allemaal onderdelen die niet goed zijn voor het lichaam op het moment dat je er teveel van hebt. 

Met een goede detox kuur kun je het ontgiftingsproces ondersteunen met het reinigen van afvalstoffen die ongezond voor je zijn. Een detox kuur geeft je spijsverteringsorgangen rust, zodat het lichaam gereinigd en versterkt kan worden waardoor een persoon die eerst teveel last had van teveel gifstoffen, in alle rust kan ontgiften en daardoor ook weer beter kunt gaan voelen. De één detoxt met sapjes, de ander doet het door te vasten. Dat is het leuke van het ontgiftingsproces. 

Detoxen met sapjes

Wat heel goed is om te doen is het immuunsysteem ondersteunen met essentiële voedingsstoffen die afkomstig zijn van verse en onbewerkte voedingsmiddelen. Door gebruik te maken van slowjuice sapjes kun je jouw gezondheid een boost geven. in een detox-sapkuur zit er ruim 250 gram groente en fruit die tot een sapje is geperst. Je kunt het direct opdrinken zonder een te lange bereidingstijd te hebben. Op het moment dat je een sapkuur aangaat kun je ervoor kiezen om dat voor 3-5 of 7 dagen te doen. Er zijn verschillende smaken beschikbaar dus het is aan jou om te bepalen hoeveel dagen je zou willen spenderen door bezig te gaan met het hebben van een sapkuur. 

Waar kun je nog meer mee ontgiften?

Naast het volgen van een detox kuur dat gericht is op het drinken van sapjes kun je ook beginnen met het drinken van detox thee. Thee heeft namelijk bepaalde ingrediënten die gezondheidsbevorderend zijn en dus een positief effect kunnen hebben op ons lichaam. Detox thee wordt ook wel teatox genoemd. Het drinken van thee door de dag heen is geen straf. Bovendien een heerlijke manier om je eigen lichaam te laten wennen aan het ontgiftingsproces. 

 Ook kun je ontgiften door probiotica te gebruiken. Door goede bacteriën toe te voegen in je lichaam zorg je ervoor dat je via gefermenteerd voedsel en supplementen je lichaam kan laten reinigen. Probiotica stimuleren het immuunsysteem waardoor de groei van schadelijke darmbacteriën worden geremd. Dat is erg fijn, want hierdoor kunnen de goede gezonde bacteriën zichzelf in ruime aantallen vermeerderen en is er minder kans om ziek te worden.  

Verder lezen?

Back to top button