Laatste nieuwsComputer & ICTElektronicaTech

Het chiptekort van de Nintendo Switch

De probleempjes en het chiptekort van Nintendo uitgelegd

Nintendo is een grote speler in de wereld van gaming consoles. Inmiddels bestaat de Nintendo switch al een geruime tijd en worden er ook nieuwe varianten gemaakt. Nintendo denkt dat er anno 2022 minder Switch-consoles verkrijgbaar zullen zijn vanwege het aanhoudende chiptekort. Nintendo heeft kenbaar gemaakt dat ze voor de tweede keer in korte tijd hun verkoopprognose hebben moeten verlagen.

Het chiptekort

Nintendo en andere bedrijven hebben ontzettend veel last van het chiptekort. Wereldwijd zijn er weinig essentiële chips te vinden die noodzakelijk zijn voor het apparaat. Nintendo verwacht dit boekjaar ongeveer 23 miljoen exemplaren te verkopen. Eerder was dat nog geschat op 24 miljoen en rond vorig jaar november werd er gezegd dat er 25,5 miljoen exemplaren verkocht zullen worden. Er zit dus een duidelijk verlaging in de prognose, wat niet goed is voor het bedrijf.

Nintendo heeft voornamelijk moeite met het opvoeren van de productie van de nieuwe oled-Switch schermen. De Switch variant heeft een verbeterd scherm en kwam in hete afgelopen najaar in de markt. Dat apparaat is zo goed in de smaak gevallen dat de console amper te verkrijgen viel. Dat komt omdat de fabrikanten van spelcomputers al sinds het begin van de coronapandemie worstelen met het leveren van chips. De vraag naar consoles is flink toegenomen.

Wat is de Nintendo Switch

De Nintendo Switch is 5 jaar geleden uitgekomen. Het is de nieuwste console van Nintendo en een wereldwijde hit geworden. De console is populair omdat het de reguliere console ervaring combineert met handheld gaming. Dat betekent dat je de Switch met een dock kunt aansluiten op je tv, maar er ook uit kan halen en kunt spelen op het apparaat zelf, waar je ook maar wilt. Nintendo heeft er dus voor gezorgd dat je kunt variëren met gamen. Bovendien is de Switch ideaal voor als je met meerdere mensen op pad bent.

De Switch is nog meer in de smaak gevallen aangezien het bekende spellen heeft gelanceerd zoals Super Mario, The Legend of Zelda en Super Smash Bros. Dit zijn allemaal unieke games die vaak voor alle leeftijden geschikt zijn. Nintendo heeft ervoor gezorgd dat het oude nostalgische gevoel terug komt in combinatie met moderniteit en affiniteit voor de hedendaagse technologie.

Wat gaat er gebeuren met het chiptekort?

De toekomst zal het uitwijzen. De coronacrisis heeft er goed ingehakt bij de leveranciers. De prijzen van bepaalde metalen zijn namelijk gestegen, waardoor het soms nog best lastig kan zijn om een chip aan te schaffen. Inmiddels is de economie zich weer aan het herstellen, dus het is simpelweg een kwestie van afwachten en kijken wat er gaat gebeuren. Bedrijven zijn er in ieder geval hard mee bezig, waaronder Nintendo. Je ziet dit probleem voornamelijk terug bij de grote nieuwe consoles die in de afgelopen periode zijn gelanceerd. De Playstation 5 heeft hetzelfde probleem namelijk.

Het is nu een kwestie geworden van wie het eerst toehapt, gelijk beet heeft. Alle bedrijven hebben er baat bij. Om het zo eerlijk mogelijk te verdelen zijn bedrijven al met elkaar in gesprek om te kijken hoe ze allemaal even eerlijk in het bezit kunnen komen van een aantal chips. Verder is het een zaak waar niemand anders dan de leveranciers grip op hebben. De leveranciers van deze chip hebben ook aangegeven dat het extreem moeilijk is geworden om de chips te verkrijgen voor hunzelf.

Hoe nu verder voor Nintendo?

Nintendo zal de komende periode heel adequaat en scherp reageren op de markt waar chips worden verkocht. Het is nu eenmaal de situatie waar ze zich in bevinden. Net als alle andere bedrijven is het geduld hebben en blijven zoeken naar opties. Ondanks het chiptekort van de afgelopen twee jaar, heeft Nintendo in de afgelopen 5 jaar anderhalf miljoen exemplaren van de Switch in verschillende delen van de wereld verkocht. met name in de Benelux. Daarmee is de Nintendo het grootste en meest succesvolle apparaat van het bedrijf geworden.

Nintendo heeft aangeven dat ze ondanks de beperkingen gewoon doorgaan met het vinden van chips en beginnen met het zoeken naar eventuele alternatieven als dit nog lang gaat aanhouden. De Nintendo Switch zal gewoon verkrijgbaar zijn, maar je zal er wel snel bij moeten zijn om te genieten van dit apparaat. Voor je het weet is het in alle winkels weer uitverkocht en dan heb je al die tijd voor niks gewacht. Exact, waar vele mensen al tegenaan zijn gelopen en wat je natuurlijk niet wil meemaken.

Heb jij ze al in huis?

Verder lezen?

Back to top button