WooninspiratieGezinHuis & TuinWonen

Investeer aan het eind van 2022 in je interieur 

Tegen het eind van het jaar trekken Nederlandse huishoudens massaal naar de woonboulevard, om het interieur thuis te kunnen vernieuwen. Het is niet voor niets, dat men tot het eind van het jaar wacht. De verschillende woonwinkels bieden hun collectie op dat moment met een hoge korting aan; de basis voor een voordelige renovatie in huis! Hoe creëer je een moderne eetkamer? Welk type eetkamerstoelen zijn hiervoor nodig? Wat maakt dat jouw bestaande badkamer wordt omgetoverd tot een moderne, industriële ruimte, waar je de komende jaren veel plezier van zal hebben? In dit artikel lees je er meer over. Op het internet valt veel inspiratie te vinden voor het renoveren van de ruimtes in huis. Kijk bijvoorbeeld eens naar de combinaties van kleuren die anderen in hun interieur gebruiken. 

Aan de slag met een plan voor je interieur 

Voor je bezoek aan de woonboulevard is het verstandig een plan uit te werken voor je interieur. Welke interieurstijl houd je aan? Ga je voor landelijk, modern of bijvoorbeeld industrieel? Hoe zorg je dat een ruimte niet alleen stijlvol ingericht is, maar ook een praktische indeling kent? Dat laatste is bijvoorbeeld belangrijk in de keuken. Aangenaam koken in je keuken betekent voor veel mensen dat zij voldoende opbergruimte wensen, dat ze een plek willen hebben om te kunnen bijpraten met hun partner en kinderen, enzovoorts. In de keuken is het praktisch nut van keuzes die je maakt, net zo belangrijk als de mate waarin deze keuzes passen binnen de gekozen interieurstijl. 

Wees creatief met kleuren en materialen 

Bij het samenstellen van het interieur voor de ruimtes in huis is het zaak om creatief te zijn met kleuren en materialen. Durf hierin controversiële keuzes te maken! Denk aan de combinatie van een felle accentkleur met bijvoorbeeld zwart op de wand. Een combinatie waar je op voorhand zeer waarschijnlijk nooit voor zou kiezen, maar wat een bijzonder fraai effect op de ruimte kan hebben. Hetzelfde geldt voor een mix van verschillende (natuurlijke) materialen binnen je interieur. Bevalt het niet? In dat geval vervang je de meubels weer of schilder je de wand in een andere kleur. 

Tip: er zijn online handige blogs te vinden, die je een kijkje laten nemen in andermans woning. Maak er gebruik van! Het laat je bijvoorbeeld zien welke kleuren goed met elkaar te combineren zijn. Zo doe je inspiratie op voor je eigen woning. 

Verder lezen?

Back to top button