OndernemenBusinessEconomieOntwikkeling

Deze klusjes hoeven als ondernemer veel minder tijdrovend te zijn dan je denkt

Ben je ondernemer? Dan is de kans groot dat je dit bent geworden omdat je graag de handen uit de mouwen steekt. Wilt ondernemen, nieuwe kansen wilt zien, geld wil verdienen en je bedrijf wilt laten groeien. Vrijwel iedere ondernemer komt er echter al snel achter dat dit maar een klein deel van de dagelijkse werkzaamheden is.

Bij ondernemen komt meer kijken dan je vooraf zou denken en hopen. Veel klusjes en verantwoordelijkheden die veel meer tijd kosten dan je eigenlijk had gehoopt. Het goede nieuws is dat je voor een groot deel van dit soort klusjes ook voor een andere invulling kunt kiezen. Eentje die ervoor zorgt dat jij vaker je handen vrij hebt om te doen wat je eigenlijk zou willen: je bedrijf runnen.

Een auto levert veel administratie op

Iedere ondernemer die gebruik maakt van auto’s van de zaak weet het: zo’n auto kan aardig wat administratie opleveren. Zeker wanneer de auto alleen bedrijfsmatig wordt gebruikt, en dus niet in de vrije tijd, is het bijhouden van een kilometerregistratie verplicht. Om gebruik te kunnen maken van gunstige regelingen op het gebied van belastingen en bijtellingen, zal je altijd moeten kunnen aantonen dat de auto echt alleen zakelijk wordt gebruikt. Maar ook in andere gevallen kan een goede rittenregistratie van belang zijn, of zelfs noodzakelijk.

Dat kan aardig wat werk opleveren. Werk voor degene die de auto bestuurt, en steeds moet aangeven wat de aard van de gereden kilometers is, en hoe lang er precies gereden is. Maar ook werk voor degene die al deze data moet verwerken en op een juiste manier moet opslaan. Maar wist je dat dit in de meeste gevallen ook veel simpeler kan? Door een GPS-systeem in de auto te plaatsen dat alle gereden kilometers bijhoudt, heb je er zelf nauwelijks meer omkijken naar. Het systeem levert complete rapportages op die voldoen aan de eisen van de Belastingdienst, zodat je ook op dit gebied vaak niets meer hoeft te doen. Heerlijk, toch?

Besteed uit wat een ander beter kan

Zo zijn er nog veel meer klusjes die je als ondernemer uit kunt besteden, zodat je er zelf geen werk meer aan hebt. Uitbesteden aan de techniek, zoals bij de auto’s, of uitbesteden aan een persoon of bedrijf. In beide gevallen kost dat je doorgaans wat geld, waardoor de drempel om het te doen misschien hoog kan zijn. Als een ander dit werk echter een stuk sneller kan verrichten dan jij dat kan, of tegen een lager tarief dan wat jij in de tijd die zij eraan kwijt zijn zou kunnen verdienen voor je bedrijf, is het vaak nog steeds een goede keuze. Het werk wordt gedaan, en jij hebt je handen vrij om de dingen te doen waar je goed in bent, en hier geld mee te verdienen. Prima zet, toch?

Verder lezen?

Back to top button