Vakantie

Het wordt steeds normaler om single op vakantie te gaan

Steeds meer mensen leven alleen. Bewust of onbewust. En sommigen hebben wel een relatie maar vinden het prettig om in hun eentje op vakantie te gaan. Kortom: Het aantal singlereizen neemt toe. Was je een jaar of 10 geleden nog een bezienswaardigheid als je in je eentje reisde, nu is het heel normaal. Er zijn single reizen die je individueel kunt doen, maar je kunt ook een groepsreis boeken speciaal voor mensen die alleen reizen. Vaak kun je je als single overigens ook wel aansluiten bij een reis die niet specifiek voor alleengaanden is.

Een stedentrip of een culturele rondreis

Er is volop keuze in reizen voor alleenstaanden. Of je nu een stedentrip naar Kopenhagen of Madrid wilt maken, een sportieve wandelvakantie in de Alpen of een culturele rondreis door het oude Griekenland. Het hele jaar door zijn er mooie reizen te boeken waar je aan deel kunt nemen. Bij groepsreizen wordt vaak aangegeven wat de samenstelling van de groep is. Bijvoorbeeld singles 50+ of reizigers tussen 30 en 40 jaar. Zo weet je wat je kunt verwachten. Er zijn bijvoorbeeld volop reizen zonder kinderen onder de 18 jaar. Er zijn nu eenmaal reizigers die niet zitten te wachten op drukke of jengelende kinderen.

Koppelen is niet het doel

Sommige mensen denken dat het doel van een singlereis is dat er ‘stelletjes’ ontstaan. Maar dat is zeker niet het doel, tenzij dat er uitdrukkelijk bij wordt gezegd. Dat neemt niet weg dat sommige singles een reis boeken met het idee er wellicht een leuke partner te vinden. Dat kan natuurlijk, maar het moet niet het doel van je reis zijn. Sommige singles vinden het echt heel vervelend als een reisgenoot direct ‘op jacht’ gaat om te zien of er iets te versieren valt. Als je al gevoelens ontwikkelt voor een medereiziger op en singlereis is het dus zeker verstandig om hier terughoudend mee om te gaan en eventueel pas na de reis contact te zoeken

Waar boek je leuke single reizen?

Je kunt bij vrijwel elke reisorganisatie een singles reis boeken. Maar kies je een organisatie die gespecialiseerd is in single reizen, zoals noSun.nl dan is er vaak wel meer keuze. Dit soort organisaties weet precies waar ze op moeten letten bij het vinden van de leukste locaties en het samenstellen van interessante reizen. Zo zijn er bijvoorbeeld overnachtingslocaties die geen single toeslag in rekening brengen. Soms krijg je dan wel een kleinere kamer, maar als dat tijdens een rondreis maar voor één nacht is, dan is dat vaak niet zo’n groot probleem. Zeker nu je online je vakantie kunt boeken in plaats van door reisgidsen te bladeren of naar een reisbureau te gaan, kun je op je gemak een leuke reis uitzoeken die je graag in je eentje wilt maken. Nog een bijkomend voordeel is dat je de schoolvakanties en het hoogseizoen kunt mijden. Dit scheelt vaak flink in de prijs en toeristische locaties zijn vaak minder druk.

Verder lezen?

Back to top button