EconomieCadeau's inspiratieEntertainment

Kunst maken van jezelf met bodycasting

Wat is bodycasting en wat kun je ermee?

Heb je ooit gehoord van bodycasting? Zo niet, dan is dit het moment om te blijven lezen want het is super uniek! Wist je dat je van jezelf kunst kunt laten maken? Misschien heb je het wel op internet voorbij zien komen dat er bepaalde koppels, families en/of individuen een mal hebben laten maken van een lichaamsdeel. Dat kun je daarna creatief gaan bewerken en stylen, waardoor je je eigen stukje kunst hebt gemaakt. Het is een creatieve manier van kunst maken, terwijl je er zelf letterlijk onderdeel van bent! In dit artikel kom je meer te weten over bodycasting. 

Wat is bodycasting?

Bodycasting is het proces van het creëren van een 3D beeld. In dit geval gaat het over het menselijk lichaam, dus wordt er een 3D beeld van een lichaamsdeel naar keus gemaakt. Het bijzondere van dit proces is dat er tot in de fijnste details gewerkt wordt. Dat betekent dat alle uiterlijke kenmerken goed naar voren komen zoals rimpels, littekens en eventuele sieraden. Uiteindelijk is er dus een mal van een lichaamsdeel gemaakt en kan het model bewerkt worden naar wens. 

Nadat het bewerken en stylen is gedaan, blijft er een uniek 3D beeld over,  wat vele emoties naar boven kan halen. Daarom is bodycasting inmiddels ook razend populair geworden in Nederland. Jij bent het model en de mogelijkheden zijn eindeloos. Bodycasting is dé manier om unieke kunst te gaan maken voor jezelf, je familie of een dierbare vriend. Het kan allemaal met bodycasting. 

Waar kan je het voor gebruiken?

Over het algemeen is een bodycasting kunstwerk een cadeau. Je zou he tkunnen gebruiken als cadeau of juist als aankoop voor jezelf. Hoe dan ook kun je dit kunstwerk gebruiken hoe jij dat wil. Als we gaan kijken naar het begrip cadeau, dan kan dat heel breed zijn. Denk maar aan een relatiecadeau, cadeau voor jezelf, familie cadeau en ga zo maar door. Hoe dan ook, aan wie je dit geschenk ook geeft, je kiest er bewust voor om een bijzonder cadeau te geven aan een persoon dit te allen tijden herinnert blijft aan jou. 

Een relatiecadeau

Als je al een paar jaar samen bent met je partner, dan kan het op een gegeven moment best lastig zijn om een cadeau te vinden dat bij hem of haar past.  Een relatiecadeau als dit is een perfecte oplossing om jouw geliefde te laten zien hoe waardevol je bent voor diegene. Hierdoor hoef je niet dat jaarlijkse bosje bloemen, chocola en wat kleinigheidjes te geven, kun je daadwerkelijk een bijzonder moment creëren tussen jou en jouw partner. Kortom: Een cadeau om nooit weer te vergeten. 

Het mooie van dit cadeau is, is dat het niet verjaard, een emotionele lading met zich meedraagt en een specifieke boodschap uitdraagt. De mogelijkheden zijn daarom dus ook zeer divers. Je zou kunnen kijken naar het maken van een handbeeld, torso en borstbeeld, billen beeld en overige gewaagde beelden. Niet iedereen zal het direct snappen, maar voor jullie is de boodschap heel duidelijk. Een relatie cadeau voor hem of haar wint altijd. 

Sentimentele waarde

Het is natuurlijk niet alleen bedoeld voor de liefde. Bodycasting kan ook gebruikt worden voor persoonlijke doeleinden. Je zou kunnen denken aan een persoonlijke mijlpaal waarin een persoon een bepaalde hoeveelheid KG is afgevallen en zijn lichaam als geheugensteun wilt zien. Of juist de handjes en/of voeten van je pasgeboren kinderen, aangezien kinderen ontzettend snel groeien. Er zijn nog honderden andere redenen die wij zouden kunnen geven, maar wij denken dat onze punt wel gemaakt is. Een uniek kunstwerk van jezelf brengt ontzettend veel sentimentele waarde met zich mee dat voor ieder persoon weer verschillend is. Of je nu verbondenheid wil laten zien, een mijlpaal of een herinnering voor jezelf, met bodycasten kan dat sowieso!

Verder lezen?

Back to top button