Koken & tafelen

Wat is belangrijk bij het kopen van keuken?

Het is leuk en spannend om een nieuwe keuken te kopen, tenslotte doe je dit niet iedere dag. Tegenwoordig is de keuze enorm en het is belangrijk om op bepaalde punten te letten bij de aankoop. Onderstaande tips maken het eenvoudiger om een keuze te maken:

Kies de goede combinaties

Vervang je een oude keuken, heb je al snel de neiging om dezelfde opstelling te gebruiken. Laat je niet weerhouden het anders te doen, het is vaak eenvoudig om leidingen te verplaatsen. Hierdoor kun je de verlichting en de oven op een andere plaats monteren. Kort gezegd kun je van een rechte keuken ook naar een keuken met een kookeiland. Aan een kookeiland kun je met vrienden ook een spel spelen, en profiteren van een casino welcome bonus zodat je nog langer kunt spelen.

Functionaliteit is belangrijker dan uitstraling

Vaak is de uitstraling van een keuken het belangrijkste waarop wordt gelet bij de aankoop. Toch is de functionaliteit belangrijker, na een jaar is de nieuwigheid van een keuken af maar moet je er nog iedere dag mee koken. Denk aan de positie van de vaatwasser, of de grootte van de spoelbak. Het is een goed idee om de negatieve dingen van de keuken nu te noteren. Bij het kopen van een nieuwe keuken heb je de kans deze direct te veranderen.

Prijs van de apparaten

Het klinkt natuurlijk heel erg aantrekkelijk om grote korting te krijgen op de apparaten of zelfs gratis apparaten. Verkopers weten precies hoe ze je tegemoet moeten komen met wat jij belangrijk vindt. Zij geven niet voor niets gratis apparatuur. Vaak zijn dan de verlichting of de apparaten duurder dan normaal. Ook kunnen de kasten van mindere kwaliteit materialen zijn. Wees hier scherp op en laat je niet verrassen.

Let op de kwaliteit van de meubels en het werkblad

Apparatuur heb je in A en B merken. Maar dit geldt ook voor werkbladen en de materialen waar de kastjes van zijn gemaakt. Een composiet werkblad is bijvoorbeeld van hogere kwaliteit dan een werkblad van geperst spaanplaat met een afwerklaag. De dikte van de planken van de keukenkastjes zeggen ook veel over de kwaliteit van de materialen. Vaak merk je pas het verschil in kwaliteit na een tijd gebruik van de keuken. Is de keuken na vijf jaar nog in topconditie, dan heb je te maken met een goede keuken.

Het monteren van de keuken

Plaats je zelf de keuken niet maar laat je dit over aan de winkel waar je deze gekocht hebt? Controleer altijd of de winkel waar je de keuken gekocht hebt deze monteert, of dat er een extern bedrijf wordt ingehuurd. Wordt de keuken niet door het bedrijf zelf geplaatst, is de kans aanwezig dat je terechtkomt in een afschuifsysteem tussen de winkel en het bedrijf. Beide partijen verwijzen naar elkaar. Koop altijd een keuken bij een winkel die zelf verantwoordelijk is voor het plaatsen van de keuken. Op deze manier heb je één aanspreekpunt bij vragen of problemen.

Achterwand bij de kookplaat

Het lijkt geen belangrijk onderdeel van de keuken, de achterwand bij de kookplaat. Op het stukje wand achter de kookplaat kunnen eenvoudig vlekken ontstaan. Opspatten van kookwater, tijdens het bereiden van soep of andere ingrediënten. Kies je voor goed materiaal, dan is het schoonmaken van de achterwand eenvoudig.

Hoe groot of klein een keuken ook is, ruimte onbenut laten is zonde. Tegenwoordig zijn er mooie systemen om ieder hoekje en gaatje ruimte te benutten in de keuken. Denk aan bijvoorbeeld een carrouselkast die voorkomt dat een hoek in de keuken verloren gaat. Maar ook de inrichting van bijvoorbeeld de kasten is een belangrijk item. Benut altijd alle ruimte zodat er geen opbergruimte verloren gaat.

Verder lezen?

Back to top button