Reizen

Samen Canada ontdekken: tips voor koppels

Wanneer je tijdens de wintermaanden op vakantie wilt om uit het regenachtige en winderige Nederland te ontsnappen, heb je twee opties. Of je gaat naar een tropische bestemming om lekker in de zon te zitten op het strand, of je gaat nog veel kouder naar de sneeuw. Voor menig Nederlander betekent dit op wintersport gaan maar er zijn natuurlijk ook nog andere opties. Denk bijvoorbeeld aan Noorwegen en Zweden maar ook aan Canada. Canada is een prachtig land. Ook in de winter is reizen naar Canada een goed idee.. Het is niet alleen een avontuurlijke plek maar ook een romantische plek. We bespreken hier een aantal van de mooiste vakantie ervaringen in Canada voor koppels!      

Romantische spa ervaring

Niks is fijner dan in een romantisch bubbelbad zitten met je geliefde terwijl je uitkijkt over een ongelofelijk mooi gebergte met sneeuw op de toppen. Dit is mogelijk in Canada bij de ‘Banff Springs’. Dit is hét gebied voor koppels om in Canada te bezoeken tijdens een vakantie. Het heeft absoluut alles wat je je maar kunt wensen. Niet alleen heb je natuurlijke ‘hotsprings’ waar je heerlijk tot rust kunt komen met een prachtig uitzicht, maar je kunt ook schaatsen op het natuurijs van ‘lake louise’. Als je echt een avontuurlijke ervaring wilt hebben dan is het ook mogelijk om te mountainbiken en paard te rijden. Als je samen met je partner naar Canada gaat is dit een must.    

Niagara watervallen

Een van de bekendste plekken in Canada is natuurlijk de Niagara watervallen. Dit is een onderdeel van Canada dat je absoluut gezien wil hebben samen. Maar het is natuurlijk ook zeer toeristisch. We raden aan om dit een van de eerste stops te maken tijdens je reis in Canada maar om daarna ook door te reizen naar meer afgelegen, romantische gebieden.   

Wood Buffalo National Park

Naast de prachtige uitzichten is het natuurlijk ook fantastisch om in Canada wilde dieren te zien, ofwel bevers en buffalo’s. In het passend genaamde ‘Wood Buffalo National Park’ kun je veel verschillende dieren zien. Denk aan bizons, elanden, beren en zeldzame vogels. Neem dan ook je camera met lange lens mee.

Québec

Wij Nederlanders spreken vaak beter Engels dan Frans. Maar dit betekent niet dat we tijdens een reis naar Canada ons alleen moeten focussen op het Engelse gedeelte. Québec is een prachtige Franssprekende stad waar je hele mooie architectuur en musea vindt. Ook zijn er zeer romantische hotels. Een goede keuze dus als het weer een paar dagen niet meezit.  

Verder lezen?

Back to top button