TuininspiratieTuin

Slimme manieren om je tuin in te richten

Is jouw huis gezegend met een extra stukje grond, en weet je nog niet zeker hoe je deze het beste kunt benutten? Met de juiste inrichting en de juiste tuinmeubelen, haal jij veel meer uit je tuin. In dit artikel helpen wij jou bij hoe jij het beste jouw tuin kunt inrichten.

Creëer een gezellige eethoek in de schaduw

Zou jij graag met mooi weer een hapje buiten willen eten en de keuken of de eetkamer verder naar buiten willen verplaatsen? Dan is het creëren van een eethoek misschien wel een goed idee voor jou. Als je een echte eettafel in je tuin wil, dan kun je overwegen om een tuinset 4 personen in je tuin te plaatsen. Zo kun je op een warme zomeravond gezellig aan tafel genieten van een lekker avondmaal. Als je genoeg ruimte hebt, is het ook een leuk idee om bij deze eethoek met een buitenkeuken te combineren. Verder zijn er verschillende mogelijkheden om schaduw in de eethoek te creëren. Zo kun je denken aan hoge bomen en planten, maar is ook een parasol een goede optie. Het ophangen van een schaduwdoek is ook een goede optie om de felle zon uit de eethoek te houden. 

Kom tot rust met een loungehoek

De tuin is ook een geschikte plek om echt even tot jezelf te komen en even te ontspannen en het installeren van een fijne loungehoek is ook zeker een goed idee. Overweeg om in de hoek loungeset tuin te plaatsen om hier bijvoorbeeld een boek te lezen of lekker te genieten van het zonnetje. Je hebt hierbij verschillende stijlen en soorten materialen waar je uit kunt kiezen om deze zo goed mogelijk bij jouw tuin te laten passen. Zo zijn veel loungesets gemaakt van wicker, ook wel gevlochten kunststof. Een loungeset gemaakt van dit materiaal geeft een natuurlijke look. Een loungeset gemaakt van aluminium geeft daarentegen een iets modernere look. 

Ook bij slecht weer genieten van je tuin met een overkapping

Ons land heeft helaas niet alleen maar goed weer te bieden, en vallen er helaas zo nu en dan ook wat regenbuien. Desondanks zijn er toch manieren waarop jij met slecht weer van je tuin zou kunnen genieten. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken om een waterdicht schaduwdoek te gebruiken en hiermee een overkapping te creëren. Verder is het aanleggen van een pergola ook een goed idee om een droge plek in jetuin te maken. Deze manieren kun je uiteraard combineren met de lounge of eethoek in jouw tuin.

Er zijn dus verschillende manieren waarop je jouw tuin kunt gebruiken, en zo goed mogelijk van je stukje grond te kunnen genieten. Met een eethoek of loungehoek met eventueel een overkapping, kun je het hele jaar door plezier halen uit jouw tuin.

Verder lezen?

Back to top button