LifestyleKlussenLifehacksReizenVerzorging

Handschoenen dragen tijdens het rijden

Bescherm jezelf tijdens het rijden!

Optimale bescherming voor als je aan het werk bent is belangrijk. Of je nu werkt met auto’s, brommers en/of grote machines, bescherming is altijd handig. Bovendien is het hebben van schone handen mooi meegenomen in plaats van altijd lang moeten boenen, op het moment dat je klaar bent met werken. Dat scheelt je de nodige irritaties en tijd. In dit artikel vertellen we wat meer over het belang van het dragen van handschoenen op de werkvloer. 

Handen zijn kwetsbaar

Handen zijn super kwetsbaar over het algemeen, maar al helemaal als je aan het werk bent in een omgeving waar je met gevaarlijke stoffen werkt. Door de juiste handschoenen te gebruiken, voorkom je dat jouw handen letsel oplopen en dus beschermd zijn tegen een enige vorm van letsel. Veiligheidshandschoenen kunnen de handen beschermen tegen vaste deeltjes, splinters, vloeistof, vlammen, kou, hitte en de nodige sneetjes. Wees zuinig op je handen en maak gebruik van handschoenen. 

Ook wanneer je aan het genieten bent van je motor en/of scooter ritjes is het raadzaam om motorhandschoenen te dragen. Dat komt omdat je handen bijzonder koud kunnen worden van de wind, in combinatie met het Nederlandse winterweer. Mocht er namelijk een keer een situatie ontstaan waarin je bent gevallen, dan bescherm je jouw handen tegen onnodige littekens of ernstig letsel. Bovendien geeft het veel comfort wat na een aantal uur toeren, best aangenaam is. 

Verschillende soorten handschoenen

Er zijn voor verschillende soorten voertuigen handschoenen. Er zijn namelijk geen universele soorten handschoenen voor elk voertuig. Desondanks is het wel belangrijk dat je zorgt voor de juiste handschoenen kiest per voertuig dat je rijdt. als je bijvoorbeeld op zoek bent naar motorhandschoenen, dan is het wel belangrijk dat het volledige bescherming biedt en comfortabel zit. 

Mocht je autohandschoenen gebruiken, dan is het handig dat je zorgt voor gedeeltelijke open handschoenen. Dat zorgt voor ventilatie wat natuurlijk fijn is voor je handen en voorkomt dat het gaat zweten. Maar, ben jij een sportieve rijder en oefen je regelmatig op het circuit? Dan is het zaak dat je baat hebt bij racegloves. Die zorgen voor een betere beademing aangezien jij vol van de adrenaline zit en volledig gefocust bent op het rijden. Hierdoor verminder je de kans op slip gevaar aan het stuur. 

Afhankelijk van het weer is het belangrijk dat je weet wat de kracht is van rijden met handschoenen op de scooter of brommer. Aangezien het in principe hetzelfde is als rijden op een motor, alleen met een lagere snelheid, is het handig dat je je verdiept of je een gesloten of gevoerde handschoen moet nemen. Is dat nog niet echt duidelijk, dan kun je altijd advies vragen aan deskundigen in de buurt. Het dragen van handschoenen adviseren wij dan ook ten zeerste. 

Genieten van de ritten

Veilig rijden is natuurlijk iets waar wij groot voorstander van zijn. Genieten is belangrijk, maar er leuk uitzien voor het oog is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van de algehele uitstraling. Of je nou een stoere motorrijder, autocoureur of scooter rijder bent, je handen beschermen tegen de kou, hitte en andere gevaarlijke situaties is simpelweg belangrijk en verstandig om te doen. Er zijn talloze voorbeelden van personen die dat niet hebben gedaan en nu flink letsel hebben opgelopen.

Dat is natuurlijk zonde, aangezien je dat had kunnen beperken met het dragen van de juiste handschoenen tijdens het rijden. Dus, wees verantwoordelijk voor hetgeen wat je doet tijdens het rijden, wees vooral verstandig en kijk of het dragen van handschoenen voor jou noodzakelijk is. Wij raden het wel aan, aangezien het jouw outfit ook nog eens flink afmaakt en dat is natuurlijk een extra reden om lekker achter het stuur te zitten en te genieten! 

Verder lezen?

Back to top button