Reizen

Tips voor een weekendje weg in eigen land

Zin om een weekendje weg te gaan? Hoewel 2 dagen niet lang is en dat ook vaak goed in een werkschema past, voelt het wel alsof je er echt even tussenuit bent geweest. Hoe fijn is het om dan gewoon in eigen land te blijven. Hoewel Nederland niet heel groot is, zijn er wel allerlei verschillende bestemmingen waar je heen kunt. Of je naar de zee wilt, of houdt van een boswandeling: in ons eigen kikkerland vind je het allemaal. In deze blog delen we een aantal tips voor een weekendje weg in eigen land. 

Een bestemming kiezen

Een van de eerste stappen die je moet zetten als je een weekendje weg plant, is natuurlijk het kiezen van de bestemming. Voor elk type reiziger is er in Nederland een geschikte locatie. Misschien woon je wel op het platteland en wil je naar een bruisende stad, of andersom. Overnacht bijvoorbeeld op de Veluwe, waar je in de herfst prachtige en oneindig veel wandelingen kunt maken. Heb je zelf geen vervoer? Dan is een auto huren een goed idee. Hiermee ben je snel op je bestemming en kun je gemakkelijk al je bagage meenemen. Als je toe bent aan een weekend vol ontspanning, is deze locatie perfect. Of kies voor een weekendje aan zee, waar je even heerlijk kunt uitwaaien. Vooral als je met het gezin gaat of een hond hebt is dit een geschikte bestemming, omdat iedereen hier lekker kan rondrennen en een frisse neus kan ophalen. 

Inpakken en vervoer

Voor een weekend weg heb je niet veel spullen nodig. Toch hebben mensen soms de neiging om te veel mee te nemen. Ga je met het hele gezin vanuit bijvoorbeeld Amsterdam een weekend weg en is het belangrijk om een aantal grote spullen mee te nemen, zoals een kinderwagen? Dan kun je een busje huren Amsterdam. Zo hoef je je spullen niet mee te sjouwen in het ov, en heb je ook meer ruimte om alles mee te nemen dan als je met de auto zou gaan. Wat wordt je bestemming? Pak afhankelijk van je bestemming je kleding in. Ga je naar het strand? Dan laat de wind de temperatuur al een stuk koeler voelen dan het daadwerkelijk is. Denk daarom goed na over welke kleding je allemaal meeneemt. 

Accommodatie

Ben je een kampeerliefhebber, of heb je liever wat meer luxe? Zo kun je last minute vaak voor een klein bedrag een hotelkamer boeken. Campings zijn in sommige gevallen nóg goedkoper, helemaal als je er maar voor één nacht verblijft. En een Bed & Breakfast is een unieke maar erg gezellige ervaring. Het belangrijkste is dat jij comfortabel bent op de accommodatie. Dan is je weekendje weg namelijk echt geslaagd. 

Verder lezen?

Back to top button