Bedrijven

Tweedehands kantoormeubelen: waar moet je op letten?

Er zijn allerlei redenen te bedenken waarom het een goed idee is om te kiezen voor tweedehands kantoormeubelen. Zo ben je een stuk voordeliger uit als je kiest voor gebruikte meubels, is het een stuk duurzamer om voor tweedehands meubilair te kiezen op kantoor en ondersteun je met je aankoop de lokale ondernemer.

Er zijn wel een aantal zaken die extra belangrijk zijn om op te letten als je kiest voor tweedehands. Je wilt uiteraard voorkomen dat er iets kapot gaan aan je tweedehands bureaustoel en blijkt dat het onderdeel dat je nodig hebt om het meubel te repareren niet meer beschikbaar is. Wij hebben een aantal aandachtspunten voor je op een rij gezet.

Garantie op je meubelen

Ga je tweedehands kantoormeubelen kopen, kies dan voor een betrouwbare partij die garantie aanbiedt. Als een product dan niet mocht deugen, dan heb je recht op gratis reparatie, een nieuw product of je geld terug. Hierdoor loop jij als koper een stuk minder risico. Ook weet je dat een partij die garantie aanbiedt op de meubels, zeker is van de kwaliteit. Dit maakt het ook prettiger winkelen. 

Staat van de meubels

Tweedehands kantoormeubelen worden vaak refurbished aangeboden. Zo zijn tweedehands bureaustoelen vaak opnieuw bekleed en van top tot teen gecontroleerd. Onderdelen die aan vervanging toe waren zijn vervangen, waardoor je een deugdelijk product ontvangt. Ook kan het zijn dat bijvoorbeeld de wieltjes zijn gesmeerd of andere kleine onderhoudswerkzaamheden zijn uitgevoerd. Tweedehands meubels kunnen verschillen in kwaliteit, dus ga altijd in zee met een betrouwbare partij en controleer de staat van de meubels voordat je een aankoop doet. 

Kosten op langere termijn

Let niet alleen op de aanschafkosten waar je op dit moment mee te maken krijgt, maar hou ook rekening met de kosten op de langere termijn. Hoe lang ben je van plan om met je kantoormeubilair te doen? Op welke manier worden de meubels belast? En zijn de gebruikte kantoormeubelen hier tegen bestand? Maak voor de aanschaf een rekensommetje waarin je de geschatte levensduur en afschrijving meeneemt om te bepalen of het voor jou budget technisch gezien het verstandigst is om te kiezen voor gebruikt, of toch voor nieuw. 

Vervangbaarheid onderdelen

Hou er bij het bepalen van de levensduur ook rekening mee dat het mogelijk is dat bepaalde ontbrekende of kapotte onderdelen niet langer vervaardigd worden. In dit geval kan het zijn dat je met een nutteloos meubelstuk blijft zitten. In dit geval is het ook altijd verstandig om je aankoop te doen bij een betrouwbare partij, omdat ze je dan verder kunnen helpen of een oplossing kunnen bieden voor jouw probleem.

Verder lezen?

Geef een reactie

Back to top button