OntwikkelingBedrijven

Vaardigheden die je nodig hebt om te slagen als Clinical Research Associate

‍Clinical Research Associates zijn essentieel voor het succes van klinische proeven; zij zijn de tussenpersoon tussen de proefpersonen en de onderzoekers. CRA’s beheren alle aspecten van een klinische proef van begin tot eind en zorgen ervoor dat deze soepel en efficiënt verloopt. Bekijk dit artikel voor meer informatie over wat een Clinical Research Associate doet, de functieomvang, de vereiste vaardigheden en de opleidingskwalificaties.

Wat doet een Clinical Research Associate?

Een Clinical Research Associate is een medewerker in de gezondheidszorg die gespecialiseerd is in de administratie en het beheer van klinische proeven, medicijntesten en de werving van proefpersonen.
Verder werkt een Clinical Research Associate werkt nauw samen met het protocol team en het medische onderzoeksteam om ervoor te zorgen dat alle aspecten van een klinische studie op een veilige en ethische manier worden uitgevoerd.

Skills die een Clinical Research Associate nodig heeft

Communicatie is essentieel in deze functie omdat je nauw samenwerkt met een team van klinische onderzoekers, medisch personeel en regelgevende instanties om een nieuw geneesmiddel op de markt te brengen. Je werkt ook nauw samen met andere CRA’s om ervoor te zorgen dat een trial soepel verloopt.

Teamwork is essentieel om ervoor te zorgen dat een trial op tijd en binnen het budget wordt afgerond. Je moet goed kunnen luisteren en informatie duidelijk en doeltreffend kunnen overbrengen.

Organisatorische vaardigheden, je bent verantwoordelijk voor het bijhouden van een nauwkeurig tijdschema en het dagelijks beheren van meerdere taken. Als een onderzoek loopt, moet je de resterende tijdlijn, het inschrijvingspercentage, het aantal patiënten dat is gezien en eventuele problemen die zich tijdens het onderzoek hebben voorgedaan, hetis dus cruciaal om over uitstekende organisatorische vaardigheden te beschikken.

Inschrijving

De eerste fase van elk klinisch onderzoek is de inschrijving, waarbij je verantwoordelijk bent voor het werven van personen voor deelname aan het onderzoek. Dit is een cruciale stap, omdat de selectie van personen die deelnemen aan het onderzoek een grote invloed heeft op de resultaten van het onderzoek. Afhankelijk van de studie die wordt uitvoert, werft je gezonde personen of patiënten die aan een specifieke aandoening lijden.

Uitvoering van de studie

Zodra de studie met succes is ingeschreven, is de Clinical Research Associate verantwoordelijk voor het beheer van de studie van begin tot eind. Dit omvat het plannen van afspraken, het toedienen van de behandeling of interventie en het maken van follow-up afspraken om de voortgang van de deelnemers te volgen. Denk je dat jij geschikt bent? Zoek op talentmark naar vacatures!

Verder lezen?

Back to top button