WonenWoondecoratieWooninspiratie

Waarom een wijnkoelkast bijdraagt aan jouw interieur

Wijn is een wonderdrank. Iets wat al eeuwen geleden gedronken werd. Zelfs door religieuze grootheden. Door de jaren heen zijn er verschillende soorten wijn soorten op de markt gekomen die ieder een unieke smaak hebben. Maar, wist je dat wijn en jouw interieur samen gaan? Dat leggen wij je nu uit

Waarom wijn bij je interieur past

Wijn is hartstikke lekker, bovendien draagt het ook bij aan de algehele sfeer van de ruimte waarin je bent. De kleur van de wijn, en dan met name rode wijn geeft een wat intiemer gevoel in de ruimte. Wijn past dus heel goed als decoratief materiaal om je interieur meer diepgang en klasse te geven. Echte wijn is namelijk zeer exclusief. Iets wat je graag als trofee in je woning wilt tentoonstellen. Daarom is het goed om te kijken naar verschillende fles varianten die kunnen bijdragen aan de inrichting van je eigen woning. 

Tevens is het ook goed om te kijken naar wat grotere opties zoals het implementeren van een wijnkoelkast. Een wijnkoelkast kopen kan namelijk voor zoveel klasse en gemak zorgen. Je hebt namelijk altijd een plek waar je jouw heerlijke wijnen kunt plaatsen en waar het koel blijft. Qua uitstraling kun je voor hele mooie views zorgen in je huis. Het is maar net wat voor type inrichting je wilt uitstralen. 

Verschillende soorten wijn

Een lekker glas wijn is iets wat je maar al te graag wilt proeven. Gelukkig zijn er verschillende soorten wijn die je kunt uitproberen. Wist je dat bepaalde soorten wijn heel goed gaan met bepaalde gerechten of snacks? Vaak zie je de combinatie van wijn en kaas veelvuldig terugkomen in Frankrijk. Met verschillende soorten wijn kun je dus vele kanten op. Het is dus goed om verschillende soorten wijn uit te proberen. 

Om even een beeld te schetsen, er zijn 10.000 druivensoorten! Dat is natuurlijk erg veel en vaak zijn er een hoop soorten met elkaar gemixt. Maar, in totaal zijn er meer dan 4020 wijnen te vinden in de wereld. Wat misschien belangrijker is om te weten is dat er een aantal wijnsoorten onwijs populair zijn in de wereld. De meest populaire soorten zijn namelijk: 

  • Cabernet Sauvignon
  • Chardonnay
  • Merlot
  • Malbec
  • Pinot Blanc
  • Viognier

Hoe kun je wijn tentoonstellen in je woning?

Wijn is natuurlijk erg divers en heeft allemaal verschillende verpakkingen waar je uit zou kunnen kiezen. Wat wel goed is om te weten is dat je wijn op meerdere manieren kunt tentoonstellen in je woning en interieur. Wijn is namelijk een interessante factor om te gebruiken. Je ziet het in steeds meer woningen. Dat is natuurlijk erg interessant want de gedachte erachter is vrij simpel. Wijn laat zien wat voor type drinker je bent. Je hebt namelijk goedkope en dure wijn, zo kun je door middel van het type wijn dat je koopt laten zien dat je graag houdt van kwaliteit. Kwalitatief goed wijn drinken is een verademing voor iedere wijnliefhebber. Kijk daarom goed naar de wijnen die bij je passen.  

Maar, wijn als decoratie is natuurlijk niet veranderd. De authentiekheid van een fles wijn kan als blikvanger fungeren. Het is net dat beetje extra dat een erg authentiek/moderne woning de ‘finishing touch’ kan geven. Daardoor is het interessant om te kijken naar verschillende stijlen. Je kunt denken aan het hebben van een speciale vitrine in de woonkamer, eetkamer of in een kelder. Vaak zijn er ook mensen die hun collectie met exclusieve wijnen verdelen in het huis om zo meer authentiekheid te spreiden. Dus, laat je creativiteit vooral de vrije loop om zo goed te kijken naar unieke manieren om een rek, vitrine, koelkast of ander voorwerp in te schakelen voor je eigen woning. 

Verder lezen?

Back to top button