SoftwareComputer & ICTKantoorartikelenTech

Wanneer wordt het verstandig om over te stappen naar de cloud? 

De laatste tijd zien we dat er steeds meer bedrijven zijn die gebruik gaan maken van Clouddiensten. Gezien de vele voordelen Is dat in principe geen verrassing, maar er zijn nog altijd bedrijven die het liever bij lokale netwerken houden. Hoe komt dat? En wanneer is overstappen naar de cloud dan verstandig? Dat gaan we in dit artikel behandelen. 

Waarom overstappen? 

Om echt goed te kunnen begrijpen waarom mensen kiezen voor clouddiensten en wanneer het verstandig wordt om te kiezen voor cloud diensten is het uiteraard belangrijk dat we de voordelen ervan in kaart brengen. Ten eerste kun je plaats- en tijdonafhankelijk werken. Jij en je medewerkers hebben de mogelijkheid om waar en wanneer je maar wilt te werken. Het maakt niet uit of dat op kantoor is of vanuit huis. Wanneer je een internetverbinding hebt, dan kun je altijd overal bij de nodige bestanden.  

Daarnaast wanneer jij je eigen servers gebruikt, dan heb je veel hogere kosten omdat je onderhoud moet plegen en ze regelmatig moet kunnen updaten. Overal zijn deze kosten een stuk lager als je het vergelijkt met het afnemen van Cloud diensten bij een provider. Als bedrijf heb je overigens niet altijd de nodige technische kennis en dat hoeft ook niet. Het is er maar helemaal van afhankelijk welke producten je verkoopt of welke diensten je verleent. Wanneer je kantoor de nodige technische kennis niet heeft, dan zul je hier toch op de een of andere manier aan moeten komen. Wanneer je overstapt naar de cloud, dan valt de noodzaak van deze technische kennis per direct weg. 

Wanneer wordt het verstandig? 

Heb je als bedrijf niet de nodige technische kennis voor eigen serverbeheer, dan is een overstap naar de cloud sowieso verstandig. Daarnaast is wanneer je bedrijf groeiende is en je continu meer kosten hebt aan server management en onderhoud het ook een verstandige keuze om naar de cloud over te stappen. 

Ook hebben we gezien dat in een dynamische en onvoorspelbare periode als de corona crisis thuiswerken in dit soort situaties de norm kan zijn. Nu hebben we deze periode achter de rug, maar het kan ook zomaar weer zo zijn dat thuiswerken weer de norm wordt op een gegeven moment omdat er een nieuwe gelijksoortige crisis ontstaat. Ook kan het zijn dat je misschien de bedrijfsfilosofie wat wilt veranderen.  

Tevens zijn er na de periode van de corona crisis meer bedrijven die over zijn gegaan op meer en meer thuis werken. Dit komt omdat het simpelweg kantoorkosten bespaart. Wanneer je de bedrijfsfilosofie ietwat kunt aanpassen en de nodige flexibiliteit hierin wilt hebben, is een overstap naar de cloud ook zeker verstandig. 

Verder lezen?

Back to top button