TechBusinessComputer & ICT

Wat is linkbuilding? Linkbuilding inzetten om hoger in Google te komen

Als je een product of dienst online wilt verkopen, dan is het natuurlijk enorm belangrijk dat je goed kunt worden gevonden in zoekmachines. Sterker nog; het is cruciaal dat je organische vindbaarheid op orde is. Dit is immers in principe gratis verkeer in vergelijking met betaalde advertenties en het is dus ook zeker geen overbodige luxe om een budget vrij te maken voor deze vorm van marketing. Maar hoe kun je dit nu precies het beste aan gaan pakken? Kies voor het inzetten van linkbuilding om hoger in Google te komen! 

Wat is linkbuilding en wat is een linkbuilding platform ? 

Wat is linkbuilding precies? De naam verklapt het eigenlijk al; door te kiezen voor linkbuilding, koop je als het ware links. Deze links worden geplaatst in bijvoorbeeld artikelen of blogs op externe websites en die verwijzen weer naar jouw website. Hierdoor herkennen zoekmachines dat er over jou wordt geschreven en stijg je dus in de loop van de tijd in zoekmachines. Let er echter wel op dat dit een constant proces is om te blijven optimaliseren en bij te houden. Daarom is het altijd een goed idee om een traject bij te houden, bestaande uit een nul-meting, een tussenmeting en een eindmeting. Hierdoor weet je precies hoeveel plekken in Google je bent gestegen met jouw bedrijf. En dat is natuurlijk wel zo goed om te weten. 

Een linkbuilding platform is een erg handige manier om kwalitatief goede links te genereren 

Het is altijd goed om kritisch te kijken naar de links die je gaat genereren. Vindt een linkbuilding platform dat voldoet aan jouw wensen en behoeften. Dit omdat een website met een hoge Domain Authority vele malen effectiever werkt en je dus ook sneller beter gevonden wordt in zoekmachines. Dit soort links zijn wel altijd wat kostbaarder, maar je zorgt wel sneller voor meer impact. Daarom is het altijd aan te raden om van tevoren voor jezelf in kaart te brengen wat voor soort budget je vrij kan maken.

Zeker zijn van een goed proces? Laat je begeleiden door een gespecialiseerd bureau
Je hebt vast en zeker een beter beeld gekregen hoe dit traject precies in zijn werk gaat. Zeker zijn van een goed proces? Laat je begeleiden door een gespecialiseerd bureau. Je kunt in dat geval altijd vertrouwen op kwalitatief goede content en links worden met de grootste zorg voor je uitgezocht. En dat is wel zo goed om te weten natuurlijk.

Verder lezen?

Back to top button