BusinessLifestyleOndernemenWonen

Wat vind jij het fijnste aan thuiswerken?

Thuiswerken. We hebben er bijna allemaal ervaring mee, en we hebben er ook allemaal zo onze mening over. Waar de ene persoon het een geweldige uitvinding vindt, en eigenlijk niet meer zonder zou willen, heeft de ander er wat meer moeite mee, en valt het soms niet mee om thuis even productief te zijn als op kantoor. Toch heeft bijna iedereen wel dingen aan thuiswerken die als prettig worden ervaren. Welke zijn dit voor jou?

Opstaan wanneer je wilt

Oké, deze gaat niet altijd helemaal op, het kan zomaar zijn dat een overenthousiaste collega om 8.00 een vergadering via Microsoft Teams in heeft gepland, maar in heel veel gevallen betekent thuiswerken dat je op kunt staan wanneer je wilt. Goed, pas om 11 uur je bed uit komen rollen is misschien wat overdreven, en zorgt er bovendien voor dat je tot laat in de avond aan het werk bent om aan je uren te komen of om je werk af te krijgen, maar als het echt je voorkeur heeft kan het vaak wel. Voor veel mensen geldt al dat ze het fijn vinden om net een half uurtje of uurtje later dan normaal op te staan, en net wat rustiger op kunnen starten. Door het wegvallen van de reistijd ben je vaak op dezelfde tijd weer klaar als je normaal thuiskomt, en kom je dus prima aan een normale werkdag.

Weg met de reistijd

In het verlengde hiervan geldt dat veel mensen de dagelijkse files op de weg en daarmee de lange reistijd naar kantoor zeker niet missen als zij thuis aan het werk zijn. Opstaan, douchen, ontbijten en zonder de deur uit te hoeven of je druk te maken om het verkeer keurig op tijd aan je bureau zitten om aan het werk te gaan: ideaal.

Je kunt iedere dag je joggingbroek aan

Het is misschien een beetje basaal, maar veel mensen geven toch aan dat ze het wel lekker vinden om tijdens het thuiswerken wat relaxtere kleren te dragen dan op het werk. Er enigszins representatief uitzien is gewenst, zeker als je videocalls hebt, maar die joggingbroek, die kan eigenlijk altijd wel; hij is toch niet in beeld. 

Even rustig door kunnen werken

Zeker als je een vrij drukke werkplek hebt op kantoor, met veel pratende mensen, kan het heerlijk zijn om thuis even in alle rust door te kunnen werken. Via Microsoft 365 log je in op je programma’s als altijd, en kun je werken zoals je gewend bent. Maar dan zonder pratende en lachende collega’s die je storen. Natuurlijk kun je hen op den duur ook gaan missen, maar op de dagen dat je gewoon even geconcentreerd aan de slag moet, is het heerlijk om dat in stilte te kunnen doen.

Verder lezen?

Back to top button