Software

Welke ERP software is geschikt voor jouw bedrijf? 

De afkorting ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Een ERP systeem automatiseert en verbindt bedrijfsprocessen binnen een organisatie. Hiermee kun je alle gegevens centraal opslaan, zodat alle werknemers erbij kunnen. Eigenlijk onmisbaar voor een groot bedrijf, maar ook voor kleine bedrijven heeft een ERP systeem een hoop voordelen. In dit artikel vertellen we je meer over ERP systemen en de verschillende soorten die er zijn!

De voordelen van het gebruik van ERP software 

ERP software kan jouw bedrijf een hoop voordelen bieden. Afhankelijk van jouw bedrijf kun je op verschillende manieren profiteren van ERP software: 

  • Een centrale database: Met behulp van ERP software kun je alle gegevens van jouw bedrijf samenvoegen in één database. Zo kunnen verschillende afdelingen van je bedrijf makkelijker samenwerken en is het delen van informatie eenvoudiger. 
  • Automatisering: Een ERP systeem automatiseert eenvoudige werkzaamheden die steeds terugkeren. Dat zorgt ervoor dat werknemers meer tijd kunnen nemen voor belangrijkere werkzaamheden. 
  • Veiligheid: Met deze software kun je alle gegevens binnen je bedrijf centraliseren, zodat je ze makkelijker op één plek kunt beschermen. Dat is natuurlijk makkelijker dan wanneer je de gegevens op verschillende locaties zou moeten beveiligen. 
  • Real-time gegevens: Met ERP software krijg je real-time gegevens tot je beschikking waar iedere werknemer op ieder moment van de dag bij kan. Zo heeft iedereen dus toegang tot de meest recente data. 
  • Rapportages: ERP software monitort en analyseert alle processen binnen een bedrijf. Je kunt automatisch rapportages laten aanmaken met alle resultaten van deze analyses. Deze rapporten kun je dan weer gebruiken voor besluitvorming binnen het bedrijf. 
  • Uniforme werkwijze: Met een ERP software is het makkelijker om te zorgen dat iedereen binnen je bedrijf op dezelfde manier werkt. Hierdoor kun je veel tijd winnen, aangezien de kwaliteitsstandaarden eenvoudiger behaald worden. 

Wat voor ERP software voor jouw bedrijf? 

Er zijn ERP systemen voor iedere bedrijfsgrootte. Het aantal medewerkers binnen een organisatie is een belangrijke factor in de eisen die een bedrijf stelt aan het geschikte ERP systeem en de kosten hiervan. Het ideale ERP systeem voor een groothandel zal bijvoorbeeld niet hetzelfde zijn als het ideale ERP systeem voor een advocatenkantoor. Er is ERP software voor ZZP’ers en start ups, kleine bedrijven tot 25 medewerkers, MKB bedrijven tot de 250 medewerkers en grote bedrijven met meer dan 250 werknemers. Naast de functies die een ERP systeem bevat, kun je ook nog kiezen voor de manier waarop het systeem gehost wordt. Dit kan via de cloud, hybride of on-premises. Je kunt er dus voor kiezen om het systeem op je eigen servers te laten installeren, maar het kan ook in de cloud of met een hybride model. 

Verder lezen?

Back to top button