Huishouden

Wat kun je doen tegen schimmels in de badkamer? 

Helaas is het vaak bijna niet te voorkomen: schimmels in de badkamer. De badkamer is immers een vochtige plek en dus een broedplaats voor schimmels, met name zwarte schimmel. Dit is altijd opletten, want zwarte schimmel kan schadelijk zijn voor onze gezondheid als we niet op tijd actie ondernemen. Het lijkt soms misschien onbegonnen werk om schimmels in de badkamer te verwijderen, maar in dit artikel geven we je een aantal tips mee om dit toch voor elkaar te krijgen!

Schimmel verwijderen met azijn of baking soda 

Een natuurlijke manier om schimmels in de badkamer te verwijderen, is met behulp van baking soda of azijn. Natuurazijn kun je onverdund aanbrengen op schimmelplekken met een doek of een spons en vervolgens een uur in laten trekken. Spoel hierna het oppervlak af met warm water en de schimmel is zo goed als weg. Laat de badkamer goed luchten als je met natuurazijn bezig bent geweest, want de geur blijft vaak hangen en dit is niet fijn voor je luchtwegen. Je kunt er ook voor kiezen om 6 gram baking soda op te lossen in 1 liter heet water en het mengsel over de schimmelplekken te gooien. Wrijf het er nog even goed in met behulp van een borstel en spoel ten slotte de plekken goed af met schoon en warm water. 

Een speciale schimmel verwijderaar gebruiken 

Mocht de schimmel in je badkamer toch iets te hardnekkig zijn voor een natuurlijke oplossing, dan kun je er ook voor kiezen om een speciale schimmel verwijderaar in te zetten, bijvoorbeeld van HG. Je kunt zo’n middel kopen bij de supermarkt, een woonwinkel of een bouwmarkt. Lees voor gebruik altijd goed de bijsluiter of handleiding van een schimmel verwijderaar, zodat je precies weet wat je moet doen. Draag daarnaast altijd handschoenen als je zo’n middel gaat gebruiken, want vaak zijn ze niet goed voor de huid. 

Schimmel laten verwijderen

Mocht het je echt niet lukken om de schimmel in je badkamer weg te krijgen, dan kun je er nog voor kiezen om een bedrijf in te schakelen. Schimmel laten verwijderen door een bedrijf of een specialist kost je misschien wat extra geld, maar je weet wel zeker dat de schimmel echt weg is. Voor het laten verwijderen van schimmel betaal je gemiddeld 25 tot 35 euro per vierkante meter. Je kunt er vervolgens nog voor kiezen om het bedrijf ook de plekken opnieuw af te laten werken, zodat je badkamer er weer als nieuw uitziet. Laat je het oppervlak ook opnieuw kitten? Dan ben je rond de 35 tot 45 euro per vierkante meter kwijt. Moet er ook nog geschilderd worden? Houd dan rekening met kosten van 45 tot 55 euro per vierkante meter. De kosten verschillen uiteraard per bedrijf, dus vergelijk altijd meerdere aanbieders met elkaar!

Verder lezen?

Back to top button