Huis & Tuin

Zo maak jij van jouw badkamer een wellnessbadkamer

Voor de meeste mensen is een badkamer zoals je die in luxe hotels vindt, hun droombadkamer. Mooie grote tegels, een groot bad en een dubbele wastafel bijvoorbeeld. Er is echter zo veel keus, waardoor het moeilijk kan zijn om de perfecte badkamer samen te stellen. In dit artikel helpen we je met handige tips en ideeën, zodat jij jouw ideale hotelbadkamer kunt samenstellen. 

Stel het kleurenpalet op

De kleuren en materialen die je kiest bepalen grotendeels de uitstraling en feeling van de badkamer. Rust, ontspanning en luxe gaan vaak samen met natuurlijke materialen en kleurtinten. Kies voor serene kleuren die samengaan en vermijd liever felle kleuren en gekke dessins. Rustgevende kleuren voor de badkamer zijn bijvoorbeeld zachtroze, grijstinten, zwart, wit, koper en pastelkleuren. Bepaal voor jezelf welke sfeer je wilt creëren en welke kleuren je mooi vindt. Op basis daarvan kun je het kleurenpalet opstellen, aangevuld met de keuze voor materialen. Een goede tip hiervoor is om vooral veel showrooms te bezoeken en foto´s te maken van kleursamenstellingen en materiaalkeuzes die je aanspreken. Hiervan kun je dan een soort moodboard maken, die je kan helpen om je ideeën concreet te maken. Materialen die je vaak terug ziet in hotelbadkamers zijn marmer, beton, hout en steen. Je kunt natuurlijk ook altijd in gesprek gaan met badkameradviseurs of interieurstylisten, om je wensen en voorkeuren te bespreken en professioneel advies in te winnen. 

Groot, groter, grootst!

In een wellness badkamer wordt vaak gekozen voor natuurlijke en donkere kleurtinten. Donkere kleuren maken een badkamer optisch kleiner, waardoor het des te belangrijker is om optische ruimte te creëren.  Hotelbadkamers lijken altijd heel ruim en groot, maar als je kijkt naar de feitelijke kubieke meters valt dat echt wel mee. Ontwerpers doen er alles aan om de badkamers en ruimtelijk uit te laten zien. Dit kun je thuis ook doen, door voor grote tegels te kiezen en de nadruk te leggen op verticale lijnen. Grote spiegels doen de ruimte ook optisch groter lijken en hetzelfde geldt voor een groot vrijstaand bad. Door te kiezen voor een douchewand die van plafond tot vloer reikt, leg je de nadruk om de verticale lijnen en lijkt de badkamer optisch groter te zijn. 

De juiste accessoires

Zoals met alles, maken de juiste accessoires de badkamer helemaal af. Hierbij kun je denken aan leuke plantjes, mooie zachte handdoeken en heerlijke geurstokjes op die spa-beleving helemaal af te maken. Ook is goede verlichting natuurlijk erg belangrijk in de badkamer. Veelal wordt er gebruik gemaakt van spotjes in de badkamer, want deze kun je precies zo richten zoals jij het wilt. Warm licht in de badkamer versterkt het gevoel van een wellness nog eens extra. 

Verder lezen?

Back to top button