GezinLifestyle

Een geslaagd kerstfeest organiseren? Zo doe je dat

Wil je dit jaar met kerst flink uitpakken en lijkt het je leuk om een groot feest te organiseren? Daar komt vaak nog een hoop bij kijken. Om er een groot succes van te maken, is een goede voorbereiding essentieel. Hoe je een geslaagd kerstfeest organiseert? Wij helpen je op weg en zetten hieronder wat handige tips voor je op een rij. 

Bedenk een thema

Wil je ervoor zorgen dat je kerstfeest een succes wordt? Dan is het goed om voorafgaand aan het feest een thema te bedenken. Een thema dat gerelateerd is tot kerst is natuurlijk een goed idee. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een thema als ‘fout’, waarbij een foute trui of kerst shirt als dresscode gebruikt kan worden. Maar ook een thema als gala is een overweging waard. Het thema is niet alleen te gebruiken in de dresscode, maar ook in de decoratie. 

Stuur de uitnodiging op tijd

Of je het feest nu op kerst zelf viert of op een andere datum in december, het is belangrijk om genodigden op tijd een uitnodiging te sturen. Bedenk dus vooraf goed wie je allemaal uitnodigt. Wil je het graag alleen met familieleden vieren of nodig je graag ook je vrienden of collega’s uit? Of misschien wel allemaal? Maak een lijstje met personen die je graag wilt uitnodigen en stuur een save the date kaartje, online of door de brievenbus. Laat uiteraard ook weten waar het feest plaatsvindt, zodat de mensen weten waar zij worden verwacht. 

Aankleding en versiering

Bij een kerstfeest hoort natuurlijk zoveel mogelijk kerstversiering. Op die manier past het ideaal bij de kerstdagen en komen jullie helemaal in de kerststemming. Qua aankleding en versiering is aan van alles te denken. Denk in ieder geval aan een kerstboom, kerstverlichting, slingers, kerstfiguurtjes en tafeldecoratie. Om de ruimte compleet kerstproof te maken, zijn kerst accessoires in ieder geval onmisbaar. Ga daar dan ook tijdig naar op zoek. Met leuke aankleding en versiering tover je de ruimte om tot een waar kerstoord. Hoe meer kerstsfeer de ruimte biedt, hoe gezelliger het is!

Hapjes en drankjes

Op je feest kunnen hapjes en drankjes natuurlijk niet ontbreken. Denk daar van tevoren dan ook goed over na. Houd daarbij rekening met de wensen van je gastenlijst. Organiseer je het feest thuis, dan is het belangrijk om hier zelf achteraan te gaan. Zorg dat je beschikt over standaard drankjes, maar pak ook uit door bijvoorbeeld iets gerelateerd tot kerst te maken. Hapjes zijn ook onmisbaar op je feestje, dus ga zelf aan de slag of bestel deze vooraf. Vier je het kerstfeest niet thuis, maar op een andere locatie? Maak dan goede afspraken over de hapjes en drankjes, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Een playlist

Een succesvol kerstfeest is uiteraard niet compleet zonder kerstmuziek. Slim is om voorafgaand aan het feest daarom een playlist te maken met kerstliedjes. Het hoeft natuurlijk niet alleen maar kerstmuziek te zijn, maar zorg er in ieder geval voor dat er een paar in je lijst staan. Door van tevoren een playlist op te stellen voorkom je dat er straks tijdens het feest steeds stiltes vallen omdat er geen muziek aanstaat. Een playlist kun je gewoon laten afspelen tijdens het feest en uiteraard is het daarnaast mogelijk om verzoekjes tussendoor te doen.

Met deze tips ben je al een heel eind op weg met het voorbereiden van je kerstfeest. Hoe beter de voorbereiding, hoe beter het geregeld is en hoe soepeler het straks verloopt. Dan heb je zelf straks ook de kans om volop van het feest te genieten!

Verder lezen?

Back to top button