WonenGezinHuis & Tuin

Sluit deze verzekeringen af bij de verhuizing naar je eerste koophuis 

Je kunt het nog steeds niet geloven, maar vandaag krijg je de sleutels van je eerste koophuis. Een bijzonder fraai moment, waar je mogelijk al weken of zelfs maanden naar uitkijkt. Zorg dat je voor de verhuizing naar je eerste koophuis een aantal verzekeringen afgesloten hebt. Het helpt je onverwachte, hoge kosten te voorkomen. Bekijk Allianzdirect.nl voor een aansprakelijkheidsverzekering of bijvoorbeeld een woonverzekering. Deze woonverzekering omvat feitelijk drie losse verzekeringen, namelijk: een opstal-, inboedel- én aansprakelijkheidsverzekering. Zo sluit je in één keer de juiste verzekeringen af! In dit artikel lees je er meer over. 

Nut en noodzaak van een aansprakelijkheidsverzekering bij een verhuizing

Vergelijk aansprakelijkheidsverzekering van verschillende verzekeraars, om te zien welke verzekeringsmaatschappij de beste dekking en bijvoorbeeld service biedt. Een derde, niet onbelangrijke factor om hierbij op te letten is de premie die je voor de verzekering betaalt. Een aansprakelijkheidsverzekering komt al bij een verhuizing en bijvoorbeeld het klussen in je eerste koophuis van pas. De verzekering dekt schade aan spullen die je van anderen leent. Denk hierbij aan een klopboormachine om een lamp aan het plafond te kunnen bevestigen, of denk aan een behangstomer om het oude behang van de wanden te verwijderen. 

Tip: mocht je in de toekomst bij anderen aan de slag gaan wanneer zij verhuizen, dan biedt de aansprakelijkheidsverzekering je een dekking tot 15.000 euro in het geval er bij het uitvoeren van klussen wat fout gaat. Denk aan een waterleiding die je raakt bij het boren in de muur. 

Kies voor een complete woonverzekering voor je koophuis 

Zoals eerder aangehaald werd, kun je voor een woonverzekering kiezen. Deze verzekering omvat naast de aansprakelijkheidsverzekering ook een inboedel- en opstelverzekering. De opstalverzekering wordt vaak al verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. Een bank wil voorkomen dat het onderpand voor een verstrekte hypotheek wegvalt bij bijvoorbeeld een brand. Met een opstalverzekering worden alle vaste componenten van een woning gedekt. De inboedelverzekering zorgt voor de dekking van alle losse elementen. Denk aan je meubels, de elektronica in huis, enzovoorts. 

Tip: kijk goed welke dekking beide verzekeringen bieden bij een verhuizing. Je wilt in zo’n geval dat het interieur in beide woningen gedekt is. Er zal een korte periode zijn, waarin je eigenaar bent van twee woningen. Het is onnodig ingewikkeld en duur om voor beide woningen een losse verzekering af te sluiten. Gelukkig is het bij verschillende verzekeraars niet nodig. 

Verder lezen?

Iets voor jou?
Close
Back to top button