ActiviteitenCadeau's inspiratie

Een stap verder in de slaapkamer

Het is onderhand 2022, steeds meer onderwerpen zijn niet langer een taboe en worden openlijk besproken. Toch worden activiteiten in de slaapkamer nog niet altijd tussen partners besproken, waardoor dit ontevredenheid, irritaties en zelfs verveling kan veroorzaken op de lange termijn. Samen nieuwe activiteiten uitproberen kan op veel gebieden spanning terugbrengen in de relatie, zo ook in de slaapkamer. Daarom zetten we hieronder een paar tips voor je op rij om die stap te nemen.

Dialogen 

De eerste stap die logischerwijs genomen moet worden om samen iets nieuws in de slaapkamer te introduceren is: hierover praten. Of dit je nu als muziek in de oren klinkt of juist ongemakkelijk lijkt, toch is het essentieel. Kies een rustig moment uit waarin jullie samen zijn om hierover te beginnen. Leg uit waar jij het over wilt hebben en geef je partner de tijd om na te denken over wat je zegt. Houdt het bij jezelf, jouw interesses en gevoelens. Maak geen verwijten en stel ook niet direct zeer gevoelige vragen. Stel juist jouw partner gerust door te benoemen dat je open staat voor wat hij of zij hierover te zeggen heeft en dat er niks is om voor te schamen. Zo kom je samen tot nieuwe ideeën, weet je elkaar beter te begrijpen en kunnen jullie samen kijken naar nieuwe activiteiten voor in de slaapkamer. 

De keuze is reuze

Er is meer dan genoeg te vinden op het gebied van bedactiviteiten, sextoys en rollenspellen. Maar wat zijn bekende activiteiten om mee te experimenteren en hoe kies je de juiste uit voor jullie? Online kan je meer dan genoeg onderzoek doen, zowel alleen als samen. Doe bijvoorbeeld een test online om te kijken wat voor kinks bij jullie zouden kunnen passen. Daarnaast kunnen jullie kijken naar sextoys die in bed kunnen worden toegevoegd, zo kan je elkaar beter leren kennen op een intieme manier. Steeds meer koppels leren ook bdsm speeltjes gebruiken in bed. Te vaak wordt er bij bdsm nog gelijk gedacht aan pijn, zwepen en leer. Terwijl lichte vormen van bdsm zoals handboeien, blinddoeken en bondage met (speciaal hiervoor bedoeld) touw of tape voor beginners een goede toevoeging is in de slaapkamer.

Sfeervol 

Wanneer jullie alles hebben besproken, een keuze hebben gemaakt en wat nieuws gaan uitproberen is de sfeer in de slaapkamer erg belangrijk. Zorg er daarom voor dat de slaapkamer zo is aangekleed dat dit perfect past bij het gevoel dat jullie willen opwekken. Zijn rozenblaadjes of kaarsen een goede toevoeging? Houden jullie de gordijnen dicht, of toch juist open? Door hierover na te denken zorg je ervoor dat de ervaring alleen maar beter wordt voor jullie allebei. 

Verder lezen?

Back to top button