ElektronicaCadeau’s voor kidsComputer & ICTEducatieLifestyleReviewsTech

Top 5 beste laptops voor je studie

Ga je studeren? Hier vind de beste laptop!

Ga jij binnenkort beginnen aan een nieuwe studie? Dan is de kans groot dat jij hier een laptop voor nodig hebt. Maar wat is nou de beste laptop voor je studie? Je vindt ze hier. Wij gingen namelijk voor je op zoek!

De top 5 beste laptops voor je studie

Wij hebben een selectie gemaakt van de 5 best beoordeelde laptops voor studenten (zie onderstaand tabel). Later in dit artikel gaan wij dieper in op de functionaliteiten, specificaties en verdere informatie over deze laptops an sich. Bij deze onze selectie laptops voor studenten, neem eens een kijkje:

Acer Aspire 3
5.0
via bol.com
Apple Macbook Air (2020)
4.9
via bol.com & Coolblue
Lenovo IdeaPad 3
4.7
via bol.com & Coolblue
HP Chromebook x360
4.7
via bol.com
Lenovo Legion 5
4.5
via bol.com & Coolblue

Welke laptop is het beste voor jouw studie?

Elke studie stelt andere eisen. Een boekhoudstudie vereist natuurlijk weer een hele andere laptop dan een opleiding in grafische vormgeving. Iedere laptop heeft zo zijn functionaliteiten, voor- en nadelen en het is belangrijk om hier goed rekening mee te houden tijdens het kiezen van een goede laptop voor jouw studie.

Dus, welke van deze bovenstaande 5 laptops is nou het beste voor jouw studie? Laten we daar eens wat dieper op ingaan.


#1

Geschikt voor:

  • Dagelijks gebruik
  • Verslagen uitwerken in Word
  • Presentaties maken in PowerPoint

Acer Aspiare 3

De Acer Aspiare 3 is een van de populairste laptops voor studenten en kwam als beste uit de test. Dit model wordt vooral veel gebruikt voor administratieve studies of opleidingen waar je veel verslagen en presentaties moet maken.

De Acer is erg geschikt voor dagelijks gebruik en het gebruik van Microsoft Office 365 programma’s. De laptop draait op het welbekende besturingssysteem Windows en heeft een schermgrootte van 17.3 inch.

We raden niet aan deze laptop te gebruiken voor werkzaamheden die een groot werkgeheugen eisen, zoals gaming of fotobewerking.


#2

Geschikt voor:

  • Lange batterijduur
  • Fijn om mee te nemen
  • Geschikt voor presentaties en verslagen

Apple Macbook Air (2020)

Deze nieuwe Macbook Air van Apple is de allerdunste en lichtse notebook ooit. Hierdoor is deze Macbook erg fijn in gebruik en handig om mee te nemen in een simpele schooltas.

Ook deze laptop wordt veel gebruikt voor administratieve studies en/of opleidingen waar je veel verslagen en presentaties vereist zijn. Hier staat de Macbook Air ook bekend om. Het alternatief daarvan is de Macbook Pro, welke meer geschikt is voor zwaardere processen.



Deze laptop heeft een werkgeheugen van 16 GB en beschikt over een batterijduur tot wel 18 uur lang. Dat maakt dit model zeer geschikt voor lange schooldagen en reizen met de trein of bus.


#3

Geschikt voor:

  • Optimaal dagelijks gemak
  • Razendsnelle processor
  • Video’s bekijken in hoge resolutie

Lenovo IdeaPad 3

De Lenovo IdeaPad 3 is ideaal voor studenten die hun dagelijkse bezigheden voor studie met optimaal gemak willen uitvoeren.

Deze laptop is razendsnel dankzij de snelle processor. Dankzij het IPS-scherm kun je genieten van prachtig beeldkwaliteit. Super fijn tijdens het terugkijken van online college’s of ander video materiaal.



Dit Lenovo model is niet alleen geschikt voor verslagen uitwerken in Word en presentaties maken in Powerpoint, maar biedt ook vele andere mogelijkheden door haar snelheid. Uitermate geschikt dus voor vele studies.


#4

Geschikt voor:

  • Start snel op
  • Full HD kwaliteit
  • Handig voor onderweg

HP Chromebook x360

Als je van snelheid houdt moet je de HP Chromebook x360 kiezen. Hij start in enkele seconden op, blijft altijd snel en is volledig in aluminium afgewerkt. Hierdoor is deze Chromebook ook ontzettend licht en daarom eenvoudig mee te nemen onderweg in de bus of trein.

Dit model is dus een ideale Chromebook voor onderweg, geschikt voor het bekijken van video’s in Full HD kwaliteit en opstellen van online en offline documenten.

Deze Chromebook is minder geschikt als je veel opslagruimte nodig hebt op de schijf of zware taken uitvoert, zoals videobewerking en games buiten de Play Store. Verder is dit model erg aan te raden voor vele studenten.


#5

Geschikt voor:

  • Razendsnelle processor en SSD
  • Handig voor zware programma’s
  • Ook geschikt voor games

Lenovo Legion 5

De Lenovo Legion 5 is niet alleen erg populair onder de gamers, maar ook erg geschikt in combinatie met een studie die zware programma’s vereist voor bijvoorbeeld foto- of videobewerking. Dankzij 16 GB werkgeheugen kan dit model gemakkelijk meerdere taken gelijktijdig uitvoeren.

Dankzij het IPS scherm heb je een brede kijkhoek en een realistische kleurweergave. Deze laptop is razendsnel dankzij de snelle processor en SSD, zeer geschikt voor intensieve taken tijdens je studie.



Het werkgeheugen van deze laptop uitbreidbaar, wat interessant kan zijn voor sommige van jullie. Hiermee kan je in de toekomst besluiten om je werkgeheugen te vergroten zodat je laptop nog meer taken tegelijkertijd aan kan.


Starten met studeren

Starten met studeren is een heel nieuw avontuur en kan spannend zijn. Je moet van alles regelen om jezelf helemaal klaar te stomen voor het nieuwe schooljaar. Opleidingen stellen vaak eisen aan lesmateriaal, zoals boeken, online programma’s/software en laptops. Het is daarom belangrijk om hier goed op te letten en jezelf goed voor te bereiden.

Laptop gebruiken tijdens je studie

Laptop gebruiken voor jouw studie

Laptops worden steeds vaker gebruikt in combinatie met een studie. Dit zal in de toekomst alleen nog maar meer gaan gebeuren. Daarom is het goed om een laptop aan te schaffen die goed bij jouw studie past en waar je nog lang mee vooruit kunt.

Kies de beste laptop voor jouw studie

Wij hopen jou met dit artikel goed op weg te hebben geholpen bij het uitzoeken van de beste laptop voor je studie. Zet alles even op een rijtje en doe vooral goed onderzoek. Lees reviews en vraag je medestudenten eventueel ook om advies als je er niet uitkomt. Daarnaast willen wij je heel veel succes wensen met je studie!

Verder lezen?

Back to top button