Bedrijven in de buurtAvondje op stapEconomieGezelligheidVoeding

De top 10 leukste cafés/kroegen in Eindhoven

Kies de kroeg of café die het beste bij jou past!

Het is nu eindelijk zomer. De periode waarin we meer van het leven genieten, mooi weer hebben en natuurlijk op vakantie gaan. Inmiddels zijn er meer dan genoeg mensen die het fijn vinden om een gedeelte van hun vakantie te spenderen in Nederland. Dan staat een dagje Eindhoven absoluut wel op het verschiet. Daarom hebben wij de top 10 leukste cafés/kroegen in Eindhoven voor je uitgelicht in dit artikel.

Cafés & kroegen in Eindhoven

Eindhoven is een erg gezellige stad. Eindhoven zit gelegen in Noord-Brabant. Een provincie dat je kan vinden in het zuiden van Nederland. Het zuiden betekent natuurlijk één ding, namelijk: Bourgondisch leven. Exact waar Eindhovenaren van houden. In Eindhoven zijn er dan ook meer dan genoeg verschillende cafés en kroegen, waardoor het van belang is om te weten waar je moet zijn. Eindhoven is de stad van gezelligheid. iets waar de inwoners van deze stad erg trots op zijn en ook leven. Het is er altijd levendig.

Cafés & kroegen in Eindhoven hebben een bepaald karakter. De gezonde mix van het bourgondische leven en de toevoegingen van de huidige trends en ontwikkelingen, zorgen ervoor dat er altijd veel plezier te beleven valt. Met authentieke Eindhovense drankjes, heerlijke snacks en een portie gezelligheid kun je optimaal genieten. Onderstaand kun je meer informatie vinden over de uitgelichte cafés en kroegen in Eindhoven.

De top 10 Eindhovense cafés en kroegen:Het Kleine Café
Het kleine café Eindhoven

Rating: 4.5 out of 5.

4.6/5.0 83+ Google-reviews

Het Kleine Café

Wilhelminaplein 8, 5611 HE Eindhoven

Het kleine café is een chique bruin café waar je voor het totaal pakketje komt. Het kleine café beschikt over goede selectie bieren, drank en cocktails. Het personeel staat altijd klaar om ervoor te zorgen dat je wordt voorzien van optimale service, maar ook heerlijke nieuwe drankjes. Het kleine café is een groot begrip in Eindhoven.

Zodra je het café binnenstapt kom je terecht in een warme en fijne omgeving waarin iedereen betrokken met elkaar is. Het kleine café heeft ook een gezellig buitenterras waar je met meer dan genoeg comfort en plezier kunt genieten van heerlijke drankjes. Of je er nu overdag of in de avond zit, bij het kleine café maakt het totaal niet uit.


Café Costa Eindhoven
Café Costa Eindhoven

Rating: 4 out of 5.

4.1/5.0 271+ Google-reviews

Café Costa

Stratumseind 31, 5611 EN Eindhoven

Aan het begin van de Stratumseind, kunt je café Costa vinden. Café Costa is al sinds 2002 een groot begrip in Eindhoven. Met speciale dagen zorgen ze ervoor dat er altijd een feestje te beleven valt. Denk maar aan de studenten donderdag, het weekend met de beste DJ’s en natuurlijk het bekijken van wedstrijden van PSV. Iedereen is betrokken met elkaar. Dat zorgt ervoor dat het een groot begrip is geworden in Eindhoven.

Als je van veel afwisseling houdt, lekkere drankjes en veel plezier, dan is café Costa een ware aanrader. Het is geen café waar je alleen in de avond voor wilt langskomen. Maar ook overdag kun je er prima zitten om te genieten van de lekkerste drankjes en/of hapjes. Het personeel ontvangt je met open armen, waardoor je je direct thuis voelt.


Grand Café Centraal
Grand Café centraal

Rating: 4.5 out of 5.

4.1/5.0 1.227+ Google-reviews

Grand Café Centraal

Markt 8, 5611 EB Eindhoven

Grand Café Centraal is de plek om naartoe te gaan als je trek hebt in heerlijke kalfsbitterballen. Het is een ultiem populaire snack wat door de inwoners van Eindhoven erg geliefd is. Aan de markt kunt je dit café vinden. Hier beschikken ze over een erg goede en uitgebreide kaart waar je heerlijke gerechten kunt bestellen. Het personeel staat altijd voor je klaar en handelt snel als er dingen moeten gebeuren.

Het buiten terras is erg groot, wat natuurlijk fijn is in de zomer. Als je de zaak binnenloopt dan ervaar je een erg warme sfeer, wat in een knusse omgeving wat ervoor zorgt dat je toch wat authentiekheid kunt terug vinden in Grand Café Centraal. Als je gezelligheid wilt ervaren, in combinatie met heerlijk eten dan is dit café een aanrader !


Café de Looier
Café de Looier

Rating: 4 out of 5.

4.4/5.0 69+ Google-reviews

Café de Looier

Stratumseind 79, 5611 ER Eindhoven

Café de Looier staat bekend als één van de meest populaire feestcafés om naartoe te gaan in Eindhoven. Gelegen aan Stratumseind, kun je optimaal genieten. Ze hebben het grootste en zonnigste terras van het Stratumseind, wat natuurlijk erg fijn is zodat je optimaal kunt genieten van de algehele sfeer van zowel dit café als de stad zelf.

De sfeer in dit café is erg fijn. Je komt binnen in een vrolijke tent waarbij al het personeel dezelfde positieve energie projecteert. Met een uitgebreide drankenkaart en heerlijke snacks, kun je bij café de Looier prima een avondje vertoeven met je vrienden en/of familie. Het is een fijne plek dat door veel mensen wordt bezocht. Het is een aanrader om te bezoeken in Eindhoven.


Café The Jack
Café The Jack Eindhoven

Rating: 4.5 out of 5.

4.6/5.0 534+ Google-reviews

Café The Jack

Stratumseind 55, 5611 EP Eindhoven

Je kunt er op woensdagen PSV kijken, ze draaien er toffe hard rock en metal en ze zitten gelegen aan het welbekende Stratumseind. Café The Jack is één van de meest gezellige cafés in Eindhoven die je kunt bezoeken. Je kunt er terecht om er gezellig een koffietje te doen, maar in de avond veranderd het in een feestje. Café the Jack is een unieke plek om te bezoeken.

Het is een plek waar veel mensen uit de stad graag naartoe gaan omdat er een sfeer hangt waar je ook voor terug wilt komen. Het café probeert altijd met nieuwe artiesten te komen, waarbij er ook nieuwe thema’s aangekaart worden. Ben je op zoek naar gezelligheid, heerlijke drankjes en hapjes en een omgeving waar iedereen betrokken is met elkaar, dan is dit jouw café !


Herberg oud Eindhoven
Herberg Oud Eindhoven Café

Rating: 4.5 out of 5.

4.7/5.0 150+ Google-reviews

Herberg Oud Eindhoven

Stratumseind 63, 5611 EP Eindhoven

Bij Herberg Oud Eindhoven kun je heel relaxed zitten. Alle personeelsleden en eigenaren streven er naar om optimale service te verlenen waarbij iedereen zich op zijn gemak voelt. Met oprechte mensen, een gevarieerd aanbod aan drinken en eten, kun je er erg fijn zitten met je vrienden en of familieleden. De sfeer is heel ontspannen en open.

Tevens kun je hier fijn zitten vanwege de muziek die hier wordt gedraaid. Je kunt hier een avond fijn spenderen, waarbij je op het buitenterras goed naar de gebeurtenissen in de stad kunt kijken. Hierdoor is dit een erg gewilde plek om te bezoeken in Eindhoven en is het een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een ontspannen plek.


Café The Little One Speakeasy bar Eindhoven
Café The Little One Speakeasy bar Eindhoven

Rating: 4.5 out of 5.

4.6/5.0 641+ Google-reviews

The Little One Speakeasy Bar

Jan van Lieshoutstraat 26, 5611 EE Eindhoven

Dit café is erg populair vanwege de bezoekers die hier altijd naartoe gaan. The Little One is namelijk een café waar zowel jong als oud graag zijn. De sfeer in dit café is dan ook erg plezierig waardoor er een gemoedelijke sfeer wordt bewerkstelligt door zowel het personeel als de bezoekers die in The Little One aanwezig zijn.

Het is een knusse en kleine kroeg, waarbij alle factoren die bijdragen aan het succes van dit cafe, zorgen voor een authentiek en fijn gevoel bij hun bezoekers. Ze hebben een gevarieerd aanbod aan dranken, waardoor je altijd weer wat nieuwe dingen kunt proberen. Drankjes, hapjes en een gezonde dosis gezelligheid is wat hier gekenmerkt wordt.


Café 't Rozenknopje
Café 't Rozenknopje

Rating: 4.5 out of 5.

4.5/5.0 605+ Google-reviews

Café ’t Rozenknopje

Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven

Als je op zoek bent naar een authentieke bruin café, dan is café ’t Rozenknopje perfect geschikt voor jou. Gelegen aan de Hoogstraat, is dit café dat over een keuken beschikt dat geïnspireerd is door Louisiana. De eigenaren van dit café zijn altijd op zoek naar nieuwe innovaties, waardoor je keer op keer nieuwe dingen tegenkomt.

Op het moment dat je binnenkomt, kom je terecht in een fijne, warme en gezellige sfeer die kenmerkend is voor dit café. Hier kom je snel in contact met alle bezoekers, waardoor je al gauw iedereen kent. Ben je een liefhebber van muziek dat uit de jaren 70 komt, dan is dit café de absolute aanrader. Ook kun je er terecht voor fijne concerten en optredens van diverse artiesten.


Tipsy Duck Pub
Café Tipsy Duck Pub

Rating: 4.5 out of 5.

4.3/5.0 400+ Google-reviews

Tipsy Duck Pub

Stratumseind 26, 5611 ET Eindhoven

Je ziet het misschien al aan het logo, maar de Tipsy Duck Pub is een ware aanrader om te bezoeken. Het is een energie volle, gezellige en levendige bar om te bezoeken. Ze draaien er toffe en positieve muziek waarbij zelfs het personeel meedoet als er wordt gedanst. Met heerlijke dranken en goede service, ervaar je veel plezier als je hier met wat vrienden wilt gaan drinken.

Een authentieke stamkroeg is waar je terecht komt als je hier naartoe gaat. Gelegen aan het populaire Stratumseind, kun je bij deze kroeg terecht voor lekker drinken, eten, evenementen en een vaste plek om naartoe te gaan als je in Eindhoven bent met je vrienden en/of familie. Tipsy Duck Pub is een gezellig feestcafé om te bezoeken.


café genestho
Café Genestho Eindhoven

Rating: 4.5 out of 5.

4.4/5.0 29+ Google-reviews

Café Genestho

Stratumsedijk 21, 5611 NA Eindhoven

Aan de rand van Stratum, kun je café Genestho vinden. Het is een enorm gezellig bruin café dat bekend staat om het draaien van een gezonde portie aan hits van dit moment en van vroeger. Onder het genot van een ferm pilsje, wijntje of frisdrank kun je de sfeer in je opnemen om zo compleet te genieten van de omgeving waarin je jezelf begeeft.

Café Genestho bestaat al een geruime tijd in Eindhoven. De echte routiniers die dit café al jaren bezoeken, weten dan ook van de zondag soepdag. Dat is een kenmerk van dit café dat voor zowel jong als oud erg gewaardeerd wordt. Dus, ben je een soepliefhebber en wil je genieten van een gezellige maar relaxte omgeving, dan is Café Genestho voor jou.


De stad Eindhoven

De top 10 leukste cafés/kroegen in Eindhoven

In het zuiden van Nederland kun je Eindhoven vinden. Het is een gezellige stad waarbij je als shop liefhebber je zeker op je plek voelt. Of je nu op zoek bent naar high fashion, kleinschalige modeontwerpers of vintage stores, in Eindhoven kun je alles vinden. Eindhoven is de winkelstad van Zuid-Nederland, waarin je talloze unieke winkels kunt vinden. Ook kun je voor heerlijke culinaire streek delicatessen terecht in Eindhoven. Denk aan de worstenbroodjes van van Houben. Kaas van de Genneper hoeve en ga zo maar door.

Eindhoven is vele leuke straatjes waar je in kunt neuzen. De stad is erg trendy wat ook wordt overgenomen door vele restaurants, kunstenaars en musea. In de stad kun je vele verschillende vormen van unieke street art vinden die de stad extra sfeer en karakter geven. Een kenmerk wat de inwoners van Eindhoven ook zeker beschikken. Het tonen van karakter is een groot goed van de inwoners. Tevens is Eindhoven erg bourgondisch ingesteld, dus is er altijd ruimte voor een goed feestje, en/of veel gezelligheid.

Drankje doen in Eindhoven

Eindhovens bier kun je op vele plekken vinden. Iedereen heeft weer zijn eigen unieke manier van het. brouwen van dit unieke drank. Vele mensen komen graag naar Eindhoven om dit te proberen. Tevens kun je in Eindhoven op vele gezellige plekken een drankje doen. Nu het zomer is raden we het je al helemaal aan om een drankje te doen in Eindhoven. De algehele sfeer van de stad en de vele leuke plekken om wat te drinken zorgen ervoor dat er altijd wel wat te beleven valt.

Terrasje pakken in Eindhoven

Een terrasje pakken in Eindhoven is dan ook een gezellige bezigheid om te doen. Er valt in Eindhoven altijd wel wat te beleven, waardoor je nooit compleet kan uitstippelen hoe je avond eruit gaat zien. Ook al ben je met familie. Eindhoven beschikt over vele cafés en kroegen waarbij er meer dan genoeg terrassen voor je beschikbaar zijn om in te zitten. Gezelligheid, lekkere gekoelde dranken en een gevarieerde kaart is wat het pakken van terrassen in Eindhoven populair maakt. Daarom is het pakken van een terrasje een grote aanrader!


Beste café Eindhoven

Zoals je nu wel hebt gelezen hebben wij de top 10 leukste cafés/kroegen in Eindhoven voor je uitgelicht. Voor iedereen is er wat wils. Wij hopen jou goed geholpen te kunnen helpen bij het vinden van een kapper die bij jou past. Probeer één van deze lijst en kijk of die café of kroeg voor jou de beste café/kroeg in Eindhoven is.

De top 10 leukste cafés/kroegen in Eindhoven

Vind het café/kroeg in Eindhoven die het best bij jou past

Het vinden van een café/kroeg die het best bij je past is een vereiste om te hebben als je in Eindhoven bent. Door de bovenstaande informatie door te nemen weet je wat voor type cafés en kroegen je kunt bezoeken en wat je kan verwachten. Mocht je nog geen concrete keuze hebben, lees dan alles nog een keer door en baseer je keuze op de top 10. Dat is het belangrijkste voor als je een drankje wilt gaan doen in Eindhoven.

Verder lezen?

Back to top button