Ondernemen

Dit zijn de voordelen van een goed time management

Heb je het idee dat je jouw werkzaamheden niet goed afkrijgt? Of ben je vaak aan het stressen over de grote hoeveelheid werkzaamheden die er nog moeten gebeuren? Dan kan dat te maken hebben met de manier hoe je jouw time management regelt. In dit geval ga je namelijk niet goed om met jouw tijd, waardoor er ook geen efficiëntie te zien is. Er zijn echter voldoende mogelijkheden om veranderingen aan te brengen en ervoor te zorgen dat je jouw werkzaamheden binnen de juiste tijd af hebt. Maar waar moet je dan allemaal aan denken? En wat is er belangrijk binnen het managen van tijd? 

Het maken van een goede planning

Bij time management draait het om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de tijd die je hebt. Iedere dag heb je verschillende werkzaamheden die je uit moet voeren. Vooral als er deadlines naderen is het van belang dat je tot een goede planning komt. Je begint daarom iedere week met het maken van een planning. Deze kan je indelen per uur, waarbij je steeds weer aangeeft welke taken je uit gaat voeren. Je kan dan goed bekijken welke werkzaamheden er iedere dag moeten gebeuren en wanneer je alles af moet hebben. Zo heb je minder stress als de deadline nadert en merk je ook dat je meer tijd overhoudt voor ontspanning. 

Het vaststellen van prioriteiten bij werkzaamheden

Bij het managen van tijd draait het ook allemaal om prioriteiten stellen. Een groot aantal werkzaamheden kan ervoor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Terwijl lang niet alles binnen een korte tijd af moet zijn. Het is daarom verstandig om alle taken op papier te zetten, waarna je bepaalt welke je als eerste uit moet voeren en waar je nog langer de tijd voor hebt. De taken die prioriteit hebben, zet je bovenaan en plan je ook iedere dag in. Ook kan je deze uitspreiden over de dagen indien nodig en plan je de rest van de taken er omheen. 

Ontspanning zorgt voor een betere concentratie

Na het prioriteiten stellen is het vooral belangrijk dat je je aan de planning houdt. Deze planning bestaat niet alleen uit de werkzaamheden van deze dag, maar ook uit de rest van de week. Tevens kan je hier in het begin jouw rustmomenten in aangeven. Het is immers belangrijk dat je ook kijkt naar de ontspanning. Zonder ontspanning zal jouw concentratie al snel weggaan en kan je de spanning niet meer aan. Het kan jouw gezondheid aanzienlijk verbeteren als je jouw tijd beter indeelt. Je zal merken dat je ook veel meer werkzaamheden uit kan voeren als je jouw tijd goed besteedt en meer efficiëntie aanbrengt in de taken van iedere dag.

Verder lezen?

Geef een reactie

Back to top button