Bedrijven in de buurtAvondje op stapEconomieGezelligheidLifestyle

De top 10 leukste cafés/kroegen in Rotterdam

Vind hier het beste en leukste café van Rotterdam!

Rotterdam is één van de grootste steden van Nederland. Dan is het best logisch dat het soms nog wel eens lastig kan zijn dat je niet weet waar je een terrasje wilt pakken. Wij hebben de top 10 leukste cafés/kroegen in Rotterdam voor je samengesteld, zodat je jezelf niet plat hoeft te scrollen op je eigen telefoon. Hieronder kun je meer informatie vinden over de top 10 leukste cafés/kroegen in Rotterdam.

Cafés en kroegen in Rotterdam

Verdwalen in Rotterdam kan je al heel snel, vandaar dat het goed is dat je weet waar de leukste cafés/kroegen in Rotterdam te vinden zijn. Er zijn talloze cafés en kroegen die zich hebben gevestigd in de populaire havenstad, maar daardoor weet je soms door het aanbod niet meer wat je zou moeten kiezen.

Om je daar een beetje mee op weg te helpen, hebben wij de top 10 leukste cafés en kroegen in Rotterdam voor je samengesteld.

De top 10 Rotterdamse cafés en kroegen:



Café ‘t Fust kroeg Rotterdam
Café ‘t Fust logo

Rating: 4 out of 5.

4.0/5.0 1.081+ Google-reviews

Café ‘t Fust

Stadhuisplein 21, 3012 AR Rotterdam

Als jij een echte Rotterdamse sfeer wilt proeven, dan moet je naar Café ’t Fust. Dit café is een begrip sinds 1961. Vele generaties houden van dit biercafé vanwege de heerlijke speciaalbieren en Rotterdamse sfeer. Een authentiek bruin café waarbij je in de mooie zomer maanden ook buiten kunt genieten van een lekker pilsje, terwijl je geniet van het uitzicht op het ruime terras.

Met verschillende stapavonden op vrijdag en zaterdag, zangers en dj’s is er altijd leven in de brouwerij! Naast de sfeer en heerlijke dranken, kun je bij ’t Fust prima terecht om te lunchen. Met heerlijke gerechten, een goed team dat voor je klaar staat en een mooi ingerichte zaak, is café ’t fust meer dan een leuke café om te bezoeken.


Café Plein kroeg Rotterdam
Café Plein logo

Rating: 4 out of 5.

4.0/5.0 519+ Google-reviews

Café Plein

Stadhuisplein 23-25, 3012 AR Rotterdam

Café Plein is één van de leukste cafés om heen te gaan. Sfeer en gastvrijheid staat centraal en dat merk je ook terug in de algehele service van dit bedrijf. Bij café Plein kom je voor de lekkerste gerechten, dranken en muziek. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag wordt het café omgetoverd tot een feestcafé. Het is een toegangkelijk café waar je altijd warm wordt ontvangen.

Het is de moeite waard om zowel overdag als in de avond naar dit café te gaan. Je kunt dit café vinden bij het Stadhuisplein, wat in het hartje van de stad Rotterdam te vinden is. Ben jij op zoek naar een energieke, gastvrije en gezellige plek? Dan is café Plein één van de aanraders om naartoe te gaan.


Nieuw Rotterdams Café
Nieuw Rotterdams Café logo

Rating: 4 out of 5.

4.0/5.0 1.779+ Google-reviews

Nieuw Rotterdams Café

Witte de Withstraat 63, 3012 BN Rotterdam

In de populaire Witte de Withstraat vind je Nieuw Rotterdams Café. Een moderne, maar eigentijds café dat ieder weekend van café naar een club transformeert. Bij dit café vindt je een uiteenlopend aanbod van eten kunt krijgen. Van burgers naar vegan gerechten, sushi of juist een lekkere salade, bij Nieuw Rotterdams Café is er in ieder geval genoeg te eten en drinken!

NRC heeft zijn eigen dj’s die in verschillende ruimtes, verschillende nummers kan lanceren. Je kunt genieten van funk, soul, latin, R&B en de meest gedraaide hits van dit moment. Zodra je binnen het café bent, kom je in een kleurrijke, moderne maar ook hippe inrichting. Precies zo, dat het toegangkelijk is voor ideeën, voor iedere leeftijd. NRC danst met je mee! Een echte aanrader als je het ons vraagt.


Café Steijn kroeg Rotterdam
Café Steijn logo

Rating: 4.5 out of 5.

4.4/5.0 445+ Google-reviews

Café Steijn

Nieuwe Binnenweg 345B, 3021 GJ Rotterdam

Steijn is de plek voor jouw ontspanning! Met heerlijk eten, afwisselende activiteiten en goede live muziek is dit café één van de meest geliefde cafés in Rotterdam. Met prachtig uitzicht op de stad, kun je bij Café Steijn plaatsnemen op het terras, of juist binnen de zaak. Je geniet net wat meer van je drankje of hapje, omdat de ligging perfect is om even jouw eigen quality momentje te pakken.

Bij Café Steijn ontmoet je keer op keer nieuwe mensen, nieuwe culturen, maar bovenal nieuwe artiesten. Het is een fijne plek waar je alle lagen van de bevolking kunt vinden. Het is een groene oase, verstopt in de stad, waar het team een groot onderdeel is van de beleving. Daarom is Café Steijn een fijne café om een middagje in te vertoeven.


Café LaBru kroeg Rotterdam
Café LaBru logo

Rating: 4.5 out of 5.

4.4/5.0 430+ Google-reviews

Café LaBru

Hartmansstraat 18A, 3012 VA Rotterdam

Als jij een cocktail liefhebber bent, dan is Café LaBru een grote aanrader voor jou! Je komt in een rustige omgeving waar het team en de inrichting er naar streeft om jou de mogelijkheid te geven om tot rust te komen. LaBru staat bekend om hun overheerlijke cocktails, wat natuurlijk mooi meegenomen is voor de liefhebbers onder ons.

LaBru zorgt ervoor dat de belevenis van al hun gasten altijd optimaal is door optimale gastvrijheid te bieden, dat gepaard gaat met heerlijke dranken, gerechten en snacks. Bovendien heeft Café LaBru altijd bepaalde drankmerken om uit te proberen, die je zelf hoogstwaarschijnlijk nog niet zal kennen.


Melief Bender kroeg Rotterdam
Melief Bender logo

Rating: 4.5 out of 5.

4.4/5.0 799+ Google-reviews

Melief Bender

Oude Binnenweg 134, 3012 JH Rotterdam

Melief Bender is het oudste café van Rotterdam. De sfeer en de authentieke karakter van dit café uit Rotterdam is imponerend, maar tegelijkertijd hartstikke fijn. Sinds 1876 zijn de deuren van Melief Bender al geopend voor alle inwoners uit Rotterdam. Als jij een liefhebber bent van een Bastiaanse tapperij, dan ben je hier bij het goede adres. Met unieke wijnen, bieren en snacks, kun je bij het oudste café van Rotterdam altijd terecht voor jouw ontspanning.

Velen komen maar al te graag langs voor oma’s tomatensoep of een satépannetje. Inmiddels bestaat het bedrijf al 145 jaar en is het nog steeds een plek wat op generatie op generatie is doorgegeven en waar de inwoners van Rotterdam een warm hart aan toedragen. Dat is waarom Melief Bender een aanrader is om naartoe te gaan. Het is het boegbeeld van de horecawereld in Rotterdam!


Boudewijn café Rotterdam
Boudewijn logo

Rating: 4 out of 5.

4.2/5.0 1.039+ Google-reviews

Belgisch Biercafé Boudewijn

Nieuwe Binnenweg 53a-b, 3014 GD Rotterdam

Met één van de mooiste binnentuinen in Rotterdam, is Belgisch Biercafé Boudewijn een aanrader om naar toe te gaan. Sinds het jaar 2006 heeft dit café talloze Rotterdammers geholpen, om hun favoriete café te vinden. Het Belgisch biercafé brengt een stukje van België naar Rotterdam. Dat kun je terug vinden in het interieur als het bier. Met meer dan 24 verschillende soorten bier van de tap, kun jij genieten van een heerlijk Belgisch biertje.

Als jij op zoek bent naar een combinatie van de Rotterdamse sfeer en de Bourgondische gezelligheid, dan moet je bij de Belgisch Biercafé Boudewijn geweest zijn! In de warme zomermaanden kun je plaatsnemen in één van de mooiste binnentuinen van Rotterdam, waar je heerlijk tot rust komt terwijl je geniet van jouw favoriete versnaperingen.


Urban Espresso Bar Rotterdam
Urban Espresso Bar logo

Rating: 5 out of 5.

4.2/5.0 288+ Google-reviews

Urban Espresso Bar

Nieuwe Binnenweg 263, 3021 GD Rotterdam

Koffie is voor de meeste van ons een belangrijk onderdeel van ons leven. De smaak is alles bepalend voor vele mensen en dan is het toch wel belangrijk dat er een plek is waar jij kunt genieten van jouw favoriete koffie. Bij Urban Espresso Bar kun je een perfect uitgebalanceerde espresso krijgen, wat omringt is met een zijdezacht schuim. Dat klinkt toch alleen al heerlijk?!

Met verschillende soorten bonen op de maler, kom je elke keer weer in aanraking met een nieuwe koffieboon soort, waardoor je verschillende belevenissen kunt ervaren. Naast de specialiteit in koffie, kun je ook genieten van huisgemaakte limonade, ijsthee en andere verschillende brouwerijen. Van ontbijt tot aan de lunch of borrel, je bent in een gezellige zaak dat in het teken staat van verbinding. Dat is waarom Urban Espresso een geliefde zaak in Rotterdam is.


Café Verward kroeg Rotterdam
Café Verward logo

Rating: 5 out of 5.

4.9/5.0 172+ Google-reviews

Café Verward

Hoogstraat 69A, 3011 PH Rotterdam

Ben jij op zoek naar een echte wijnbar? Dan is Café Verward een echte aanrader! Met meer dan 300 wijnen op de kaart, kun je ongetwijfeld nieuwe smaken uitproberen en ervaren. Het team van café verward ontvangt je graag en zorgt er met optimale service voor dat jij je thuis voelt. Met lekkere hapjes en een mooie sfeer kun jij je een avond prima vermaken.

Het is een intiem café waar je met familie, vrienden en/of een date zeker naartoe kan gaan. Je komt er niet alleen voor het drinken, maar ook voor de informatie die wordt gedeeld over een bepaalde wijn die jij hebt gekozen. Iedere werknemer beheerst ontzettend veel kennis over wijn, waardoor je de zaak verlaat als een echte wijnkenner!


Eetcafé De Stoep Rotterdam
Eetcafé De Stoep logo

Rating: 5 out of 5.

4.2/5.0 219+ Google-reviews

Eetcafé De Stoep

Oostzeedijk 334, 336b, 3063 CC Rotterdam

Eetcafé de stoep is al bijna 40 jaar een centraal ontmoetingspunt voor Rotterdammers, studenten en omgeving. Het is een populair café waar vele gasten al langs komen sinds hun studenten tijd. Bij dit café kun je de keus maken om naar het restaurant gedeelte te gaan, of juist naar het bargedeelte. Zo kunt je zelf beslissen waar je zin in hebt, maar kun je altijd eindigen met een gezellig feestje!

Dit café is ideaal voor kleine als grote gezelschappen. Met een sfeervol terras, moderne inrichting en heerlijk eten heb je bij dit café niks te klagen. Wil jij je direct thuis voelen, dan is Eetcafé de Stoep een grote aanrader om naar toe te gaan met je familie en/of vrienden. Waar wacht je nog op?


De stad Rotterdam

De mooie stad Rotterdam
De mooie stad Rotterdam – DNOB.nl

De mooie stad Rotterdam. De stad waar Feyenoord, Sparta en Excelsior allemaal hun eigen fanatieke aanhangers hebben. De stad waar alle landen hun transport regelen, de stad van allerlei culturen en de stad van de bezienswaardigheden. Rotterdam is een mooie grote stad waar veel te doen valt. Zo kun je een kijkje nemen bij de bekende Erasmusbrug, een tour nemen door de haven of genieten van het uitzicht van de Euromast.

Naast alle bezienswaardigheden, mooie grote centrum en natuur, kun je ook heerlijk plaats nemen bij een mooi café/kroeg, zodat je even tot rust kunt komen en kunt genieten van wat heerlijke drankjes en hapjes. Dat totaalplaatje maakt Rotterdam!

Drankje doen in Rotterdam

Een drankje doen in Rotterdam staat altijd garant voor een belevenis. Of het nu binnen of buiten gebeurt, in Rotterdam gebeuren altijd leukste en spontaanste dingen. Met vele restaurants, cafés en kroegen heb je genoeg opties om een lekker drankje in de mooie stad Rotterdam te doen. Bovendien kun je aansluitend altijd wel terecht bij een goede club, om de avond goed af te sluiten!

Drankje doen in Rotterdam
Drankje doen in Rotterdam – DNOB.nl

Gezellige terrasjes in Rotterdam

Met mooi weer is het rennen geblazen om een mooi plekje te vinden voor een gezellig terrasje in Rotterdam. Het is een grote stad, dus er zijn dan ook meer dan genoeg plekken waar je terecht zou kunnen. Wij hebben je al een stuk geholpen door de 10 leukste cafés/kroegen voor je uit te lichten, waardoor het zoekwerk al niet meer hoeft. Het is nu enkel een keuze maken en beginnen met rennen!


Beste café Rotterdam

Zoals je nu wel hebt gelezen hebben wij de top 10 leukste cafés en kroegen in Rotterdam voor je uitgelicht. Voor iedereen is er wat wils. Wij hopen jou goed geholpen te kunnen helpen bij het vinden van een café die bij jou past. Probeer één van deze lijst en kijk of één van deze cafés/kroegen bij jou past.

Beste café Rotterdam
Beste café Rotterdam

Vind het café/kroeg in Rotterdam die het best bij jou past

Het vinden van een café of kroeg dat bij je past kan nog wel eens moeilijk zijn. Met de bovenstaande 10 samengestelde cafés/kroegen is dat verleden tijd. Lees alle informatie nog eens goed door en kijk welk café het best bij jou past. Liever een moderne of authentieke plek, je kunt het allemaal in onze lijst vinden. Daarom hopen wij je goed op weg te hebben geholpen bij het vinden van jouw ideale café/kroeg. Veel succes met uitkiezen!

Verder lezen?

Iets voor jou?
Close
Back to top button