AvontuurActiviteiten

Alles wat je moet weten over de Fiat 500

De 500 is misschien wel de bekendste Fiat. Dat is ook niet zo gek. Als je een stukje teruggaat in de geschiedenis, begon Fiat eigenlijk in 1936 al met de eerste Fiat 500. Dat model werd Topolino genoemd. Het is de voorloper van de Fiat 500. Leuk detail is dat de Topolino als bijnaam muisje heeft gekregen. De gelijkenis is inderdaad zichtbaar. Het muisje kun je uiteraard niet als Fiat 500 occasion kopen. Maar er zijn wel veel andere modellen beschikbaar. Heel veel.

De introductie van de ‘echte’ Fiat 500

In 1957 introduceerde de Italiaanse autofabrikant Fiat de echte 500. Sindsdien is het compacte model uitgegroeid tot een populaire stadsauto. Het iconische model werd een tijdlang niet meer gemaakt, maar heeft in 2005 een tweede leven gekregen. Dat dit een goede zet is geweest, blijkt wel uit de verkoopcijfers. De Fiat 500 is een van de meest populaire auto’s. En dat zie je weer terug in het aanbod occasions.

Sinds 2020 is ook de Fiat 500e op de markt. Je raadt het al, dit is de elektrische uitvoering. De elektrische auto is qua occasion ook verreweg de duurste. Dat heeft meerdere redenen. De Fiat 500e is nog niet zo lang op de markt. Je rijdt dus in een vrij nieuwe auto. Daarnaast zijn de materialen die voor een elektrische auto worden gebruikt duurder, net als de motor.

Wat kost een benzine- of dieselauto?

Als je een voordelige Fiat 500 wilt, kun je het beter bij een auto met een verbrandingsmotor houden. Deze occasions kosten je minder dan 10.000 euro. Sommige modellen koop je bijvoorbeeld al voor 3.000 euro. En het is zeker niet zo dat je dan in een versleten wagen van 20 jaar oud rijdt. De kwaliteit van auto’s van Fiat is goed, en dat zie je ook terug in de Fiat 500.

Het uitgebreide aanbod

Je kunt voor een driedeurs hatchback of tweedeurs cabrio uitvoering kiezen. De auto is in veel verschillende uitvoeringen op de markt gekomen. De reguliere uitvoeringen hebben de namen Pop, Lounge en Sport gekregen. Daarnaast zijn er nog diverse actie uitvoeringen, waaronder Holland en By Diesel. Laat je niet misleiden door de naam, want er zijn maar weinig Fiat auto’s met een dieselmotor.

De meeste modellen hebben een manuele versnellingsbak. Maar je kunt uiteraard ook kiezen voor een automaat.

Voordelen van een occasion

Het voornaamste pluspunt van een occasion is de lagere prijs. Je betaalt voor een Fiat 500 occasion een stuk minder dan voor een nieuw model. Daarnaast is de levertijd veel korter. Op een nieuwe auto kun je gerust een (klein) jaar moeten wachten, terwijl een occasion die alleen nog een laatste check nodig heeft binnen een week voor je deur staat.

Ook is het aanbod vele malen groter, zeker voor een auto zoals de Fiat 500. Daardoor is de kans groot dat de Fiat van je dromen tussen het aanbod staat.

Verder lezen?

Back to top button