KlussenCadeau's voor hemElektronicaTuinWonen

De top 8 beste decoupeerzagen voor jouw zaagwerkzaamheden

Op zoek naar de beste decoupeerzaag? Wij deden onderzoek!

Soms kom je erachter dat je tijdens het maken van een object, bepaalde hoeken ergens vanaf moet snijden. Het uitzagen van cirkels kan vrij lastig gaan met een gewone zaag. Dan komt de decoupeerzaag goed van pas. Om er achter te komen wat de beste decoupeerzagen zijn, hebben wij onderzoek gedaan naar de top 8 beste decoupeerzagen voor jouw zaagwerkzaamheden. Ideaal toch? Hieronder hebben wij alle nodige informatie uitgelicht.

De top 8 beste decoupeerzagen

Wij hebben een selectie gemaakt van de 8 best beoordeelde decoupeerzagen (zie onderstaand tabel). Later in dit artikel gaan wij dieper in op de functionaliteiten, specificaties en verdere informatie over deze decoupeerzagen an sich. Bij deze onze selectie beste decoupeerzagen voor jouw werkzaamheden, neem eens een kijkje:

Makita DJV181RTJ
4.8
via bol.com & Coolblue
DeWalt DCS334P2-QW
4.7
via Coolblue
Bosch PST 900 PEL
4.7
via bol.com & Coolblue
FERM JSM1014
4.7
via bol.com & Coolblue
Metabo STE 140 Plus
4.6
via bol.com & Coolblue
BLACK+DECKER KS801SEK-QS
4.5
via Coolblue
Bosch GST 150 CE
4.4
via Coolblue
Einhell TH-JS 85
4.2
via bol.com & Coolblue

Welke decoupeerzaag is het beste?

Wij hebben hieronder alle 8 decoupeerzagen uitgelicht. Onze redactie heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar wat de beste decoupeerzaag is. Echter hebben wij daar een lijstje voor opgesteld.

Jij kunt zelf het best bepalen wat het best voor jou werkt. Wij hebben alvast het onderzoek voor je uitgevoerd. Lees het hieronder.


#1

Geschikt voor:

 • Duurzaam gebruik
 • Het snijden van unieke vormen
 • Alle materialen

Makita DJV181RTJ

De Makita DJV181RTJ is een decoupeerzaag dat een mooi authentiek design heeft. Met een voltage van 18V, 5.0 ah en 1 oplader kun je goed aan de slag. Met de variabele toerenregeling kun je efficiënt en makkelijk werken in hout, metaal, kunststof of rubber.

Het ontwerp van de Makita ligt prettig in de hand door de ergonomische handvat en manoeuvreert moeiteloos door de bochten die je maakt. Je kunt er moeiteloos op zijn kop mee werken. De motor is energiezuinig en beschikt over een koolborstelloze motor.

Met 3 pendelstanden, ingebouwde verlichting en een slaglengte van 26mm kun je je prima uitleven op het project waar je mee bezig bent. De Makita DJV181RTJ werkt makkelijk en is handig om mee te nemen.


#2

Geschikt voor:

 • Beginners
 • Draadloos werken
 • Klussers

DeWalt DCS334P2-QW

De DeWalt DCS334P2-QW heeft een fraai uitziend design wat zeker een lust voor het oog is. Bovendien beschikt de decoupeerzaag over een zaagdiepte van 135 millimeter in hout, kun je ook dikke stukken hout zagen. Je kunt met of zonder snoer werken aangezien de decoupeerzaag is uitgerust met een accu.

De schuurzool is 45 graden en kantelbaar aan beide kanten waardoor je makkelijk in verstek kunt zagen. Door de integratie van de pendelfunctie, kun je naar link en rechts bewegen, maar ook van voor naar achteren. Hierdoor hebben wij gemerkt dat je lekker snel maar ook nauwkeuriger kan werken.

Met de ingebouwde ledverlichting en de rubberen handgreep kun je comfortabel op donkere plekken werken. Met dit apparaat werk je efficiënt, comfortabel en snel. Alle redenen om het uit te proberen.


#3
Bosch PST 900 PEL

Geschikt voor:

 • Doe-het-zelvers
 • Professionals
 • Klussers

Bosch PST 900 PEL

Als je op zoek bent naar een krachtige decoupeerzaag die stabiel werkt en makkelijk in gebruik is, dan is de Bosch PST 900 PEL misschien wat voor jou. De uitstraling alleen van dit apparaat zorgt voor een stoer en krachtig gevoel.

De PST is geschikt om te zagen in Hout, kunststof, metaal, keramiekplaten, rubber en laminaat. Aan flexibiliteit valt er niks te klagen. Met een vermogen van 650W, kun je tot 100mm zagen in hout. De Bosch Electronic toerentalinstellingen, drukknop en geïntegreerde stelknop kun je maximale precisie uitvoeren op jouw projecten.

Bovendien krijg je minimale trillingen teruggestuurd aangezien de decoupeerzaag is uitgerust met een lineaire massacompensatie en ergonomische softgrip. Je kunt dit apparaat moeiteloos met één hand bedienen. Kortom: Will je de baas zijn met het bouwen van je projecten? Dan is de Bosch jouw trouwe hulpmiddel.


#4
FERM JSM1014

Geschikt voor:

 • Doe-het-zelvers
 • Hout & metaal
 • professionals

FERM JSM1014

Met een onbelast toerental tot 3000 toeren per minuut kun je met de FERM JSM1014 moeiteloos laminaat, pvc en dergelijke materialen op maat zagen. Met de variabele verstekzaaghoek kun je onder een hoek werken van 45 graden. De parallelgeleider wordt met aluminium voetplaat geleverd waardoor je met maximale stabiliteit lekker je gang kunt gaan.

De FERM JSM1014 is ideaal voor het zagen van figuren van hout en andere metalen plaatmaterialen. De zaagcapaciteit in metaal is bij deze decoupeerzaag 10mm. In hout 110, wat supermooi bijdraagt aan de kracht van dit apparaat.

Met dit apparaat van FERM ben je voorzien van een stofzuigeraansluiting, zodat je altijd en overal schoon en hygiënisch kunt werken. Met de FERM werk je gewoon uiterst stabiel en kun je comfortabel bezig gaan met je werk.


#5
Metabo STE 140 Plus

Geschikt voor:

 • Zacht hout
 • Doe-het-zelvers
 • Elk materiaal

Metabo STE 140 Plus

De Metabo beschikt over aardig wat kracht. Met de VTC-elektronica kun je in zacht hout tot wel 140mm snijden. Bovendien kun je de decoupeerzaag comfortabel in de hand houden door middel van de slanke greep met rubberen oppervlakken. Wij hebben opgemerkt dat je met de inschakelbare spaanblaasfunctie vrij zicht hebt op het zaagbereik.

Je kunt heel precies zaken door de veerondersteunende zaagbladgeleiding. Die kan aangepast worden aan het materiaal, bovendien kun je met de pendelslagen het gebruik gecontroleerd houden. Wat ook fijn is, is dat het LED-licht automatisch activeert op het moment dat er beweging wordt waargenomen.

Met een gewicht van 2,5 kilo, 750W opnamevermogen en een hoekinstelling tot -45 graden kun je heel makkelijk en efficiënt te werk gaan met al jouw huidige en toekomstige producten.


#6
BLACK+DECKER KS801SEK-QS

Geschikt voor:

 • Elk soort hout
 • Splinter bestendig werken
 • Doe-het-zelvers

BLACK+DECKER KS801SEK-QS

Als je flexibiliteit in een decoupeerzaag belangrijk vind, dan is de Black en Decker KS801SEK-QS een aanrader. Waarom? Omdat de pendeldecoupeerzaag is voorzien van een handig autoselect- instelling voor de snelheid van de pendelzaag. Wel zo ideaal vinden wij.

Aan vermogen hoef je niet te twijfelen. Met 550W heb je een sterke zaag in bezit. Ook is dit apparaat uitgerust met een continu schakelaar die je extra comfort geeft bij langdurig gebruik. Wel zo fijn voor je handen. Ook hebben we gezien dat het apparaat een anti-splinterplaat heeft waardoor je een zo strak mogelijke zaagsnede in je laminaat, plinten of andere werkstukken kunt realiseren.

Van alle kanten is dit model van Black+Decker een lust voor iedere klusser, aangezien het model is voorzien van handige snufjes en comfort. Deze oranje eyecatcher is een aanrader!


#7
Bosch GST 150 CE

Geschikt voor:

 • Unique Doe-het-zelvers
 • Unique professionele werkplaatsen
 • Unique Zwaare zaagklussen

Bosch GST 150 CE

Dit model van Bosch is geschikt voor zwaardere zaagklussen. Hoe dat kan? Nou, de Bosch GST 150 CE-decoupeerzaag beschikt over een 780W motor waarmee je tot maar liefst 150 millimeter diep in hout kunt zagen. Mocht je in metaal willen snijden, dan is dat 10 millimeter.

Wat ons opviel, is dat het variabele toerental en de 4 pendelstanden ervoor zorgen dat je in elk materiaal de juiste zaaginstelling kunt gebruiken. Dat werkte ontzettend fijn, al helemaal omdat de voetplaat robuust en buigvrij werkt, zodat je echt kunt merken dat hij ook stand houdt met zware zaagklussen.

Met een kabellengte van 4 meter is de Bosch GST 150 CE lang genoeg om vrij te kunnen bewegen door de werkplaats heen. Dit apparaat van Bosch is een baast op en tijdens het werk!


#8
Einhell TH-JS 85

Geschikt voor:

 • Unique Doe-het-zelvers
 • Unique Klussers
 • Unique beginners

Einhell TH-JS 85

Hoge kwaliteit en een mooie uitstraling. Dat is wat de Einhell TH-JS 85 voor je kan betekenen. Het is een goede decoupeerzaag dat gepaard gaat met een mooie prijs. Wat ons vooral opviel is dat het snijblad hele goeie en mooie snede maken. Wat zorgt voor een mooi en afgewerkt eindproject.

Met de parallelle aanslag kan je heel nauwkeurig en gecontroleerd te werk gaan. Je kan het zicht goed behouden op het project waarmee je werkt, zodat je goede snede kunt blijven realiseren en geen fouten gaat maken.

De stofzuigeradapter bevordert het nauwkeurig werken aangezien je al het vrijgekomen stof direct kunt laten wegzuigen. Wel zo handig! De machine kan in huis, de werkplaats of garage worden gebruikt. Het is een heel handig apparaat om mee te nemen. Een aanrader!


Wat doet een decoupeerzaag precies?

Wij kunnen goed begrijpen dat je misschien nog niet van een decoupeerzaag hebt gehoord. Een decoupeerzaag gebruik je wanneer je diverse vormen wil gaan uitsnijden. Zo kun je eenvoudig cirkels, driehoeken en andere vormen uitzagen die nodig zijn voor jouw werkproject.

Het is een handig en efficiënt apparaat waarmee je jouw fantasie de vrije loop kunt laten gaan, mits je het goed gebruikt. Een decoupeerzaag kun je zelfs gebruiken om in het midden van een plaat te snijden. Super handig!

Voordelen van een decoupeerzaag
Voordelen van een decoupeerzaag – DNOB.nl

Voordelen van een decoupeerzaag

Het voordeel van het gebruiken van een decoupeerzaag is simpel. Je kunt er ontzettend nauwkeurig mee werken. Het heeft een veelzijdige zaak waarmee je heel flexibel kunt werken, om ervoor te zorgen dat je elke kant perfect op kan zagen zonder dat het beschadigd raakt.


Decoupeerzaag kopen?

Mocht je na het lezen van dit artikel graag zo’n decoupeerzaag willen kopen, dan zijn wij niet de enige die de decoupeerzagen uit deze top 8 aanraden. Meer dan 4510+ mensen op bol.com en Coolblue gingen je voor en hebben deze decoupeerzaag positief beoordeeld.

decoupeerzaag kopen
Decoupeerzaag kopen – DNOB.nl

Kies de beste decoupeerzaag voor jouw werkzaamheden

Onthoud, uitstraling zegt niet alles. Wij hebben een de top 8 beste decoupeerzagen voor je uitgelicht. Kies de beste decoupeerzaag voor jouw werkzaamheden uit aan de hand van de bovenstaande informatie. Veel succes!

Verder lezen?

Back to top button