Online gamesComputer & ICTGames & spelletjesTech

Wat weten we tot nu toe over Street Fighter 6?

De welbekende spel serie Street Fighter heeft een nieuw deel. Onlangs heeft de Japanse game ontwikkelaar Capcom aangegeven dat ze het zesde deel aan het maken zijn. Inmiddels is het al een tijd geleden dat de makers van Street Fighter dit hadden bekend gemaakt. Wat weten we tot nu toe over Street fighter 6?

Wat weten we tot nu toe? 

In de video die in mei werd uitgebracht, is te zien dat bekende personages van het spel worden getoond. Je kunt denken aan Ryu, Luke en nog vele andere personages. De kans is groot dat jouw favoriete karakter er ook bij zit. Street Fighter 6 gaat een nieuwe stroming aan ervaringen leveren. Dit heeft te maken met het feit dat Capcom heeft uitgesproken dat ze willen zorgen voor een nieuwe spelbeleving voor de trouwe fans. 

Street Fighter 6 zal in ieder geval een compleet unieke storyline krijgen, waarbij de graphics ontzettend sterk zijn verbeterd. Het spel geeft je een nieuwe ervaring als het gaat om het gamen. Street Fighter staat natuurlijk bekend om zijn unieke verhaallijn, spelbeleving en klassieke geluiden, dus als vanouds zal je merken dat er nog steeds veel emoties naar voren komen. Als liefhebber van het spelletje is het belangrijk om tijdens het spelen goed waakzaam te blijven. Misschien vind je wel bepaalde ‘easter eggs’ in het spel. We kunnen helaas niet vinden wat dat eventueel zou kunnen zijn. Je kunt het een beetje vergelijken met legaal online gokken. De kans is altijd 50/50 om dat goed te raden. 

Wanneer komt het spel uit ?

Op de website van Capcom kun je nu in ieder geval zien wanneer het spel in grote lijnen wordt gereleased. Voor nu staat er dat je het spel in 2023 kunt gaan spelen. Dat duurt natuurlijk nog wel even, maar dat is met een reden. Capcom heeft namelijk aangegeven dat ze de complete spelbeleving willen veranderen met new generation gaming. Dat is natuurlijk erg leuk om mee te maken, aangezien het een compleet nieuwe game gaat worden dat nog altijd voor vele nostalgisch zal blijven. Daarom is het van belang om alle updates goed in de gaten te houden. 

Er komen namelijk 3 game modes waarbij je zelf kunt kiezen waar je zin in hebt. Wil je lekker tegen een vriend spelen, dan kun je online tegen elkaar. Wil je je skills oefenen, dan kun je tegen een cpu spelen. Wil je de wereld induiken van een intense singleplayer story mode, dan kun je dat nu dus ook doen. Creëer je eigen vechter en stap de wijde wereld in. Stap voor stap moet je alles weer herontdekken en verbeteren. 

Op welke consoles kun je spelen?

Street Fighter 6 zal verkrijgbaar zijn voor de Playstation 5 & 4, Xbox series en PC. Hierdoor kan iedereen dit legendarische spel op zijn favoriete console spelen, zonder dat je speciaal voor dit spel een ander console zou moeten aanschaffen. Wat je exact aan nieuwe verhalen kunt verwachten is ingewikkeld om te zeggen, maar één ding is in ieder geval wel helder. Street Fighter 6 gaat heel veel fans blij maken. Bovendien zijn de verwachtingen hartstikke hoog aangezien Capcom heeft aangegeven voor een revolutie te willen zorgen omtrent het spel. 

Streetfighter zal daarom altijd authentiek blijven, maar met nieuwe invloeden kan het zomaar zijn dat je binnen de kortste keren aan het genieten bent van een nieuwe wereld, met nostalgische invloeden die ervoor zorgen dat jouw liefde voor het spel alleen maar gaat groeien. Dat is het mooie van Street Fighter 6 om te ervaren. Continu kennis maken met nieuwe dingen die elementen gebruiken van de vorige edities. Street Fighter 6 zal volgend jaar zijn release kenbaar maken en dan is het zaak dat je er snel bij bent. 

Verder lezen?

Back to top button