HuishoudenCadeau's inspiratieElektronicaGezinHuis & TuinLifestyleWonen

Top 10 goedkoopste wasmachines van 2022

Op zoek naar een goedkope wasmachine? Wij deden onderzoek!

Zonder wasmachine wordt het aardig lastig om op een wekelijkse basis kleren schoon te maken. Het hebben van een wasmachine is daarom wel zo handig en duurzaam. Omdat een wasmachine soms meerdere keren per dag draait, is kwaliteit belangrijk. Maar, niet elke duurkoop is ook daadwerkelijk garantie voor een kwalitatief goede wasmachine. Daarom hebben wij onderzoek gedaan naar goedkope wasmachines en daar een lijst voor opgesteld: De top 10 goedkoopste wasmachines van 2022.

De top 10 goedkoopste wasmachines

Wij hebben een selectie gemaakt van de 10 goedkoopste best beoordeelde wasmachines (zie onderstaand tabel). Later in dit artikel gaan wij dieper in op de functionaliteiten, specificaties en verdere informatie over deze wasmachines an sich. Bij deze onze selectie goedkoopste wasmachines, neem eens een kijkje:

Veripart VPWM101 Veripart VPWM101
4.6
via Coolblue
DNOB’s keuzeHaier HW80-BP14636N Haier HW80-BP14636N
4.6
via Coolblue
Candy Smart CS 147TXME/1-S Candy Smart CS 147TXME/1-S
4.5
via Coolblue
Candy Rapid'O 1486DWME/1-S Candy Rapid’O 1486DWME/1-S
4.5
via Coolblue
LG FH4J5TN8E Direct Drive LG FH4J5TN8E Direct Drive
4.5
via Coolblue
Whirlpool FFBBE 7638 W F Whirlpool FFBBE 7638 W F
4.5
via Coolblue
Siemens WM14N075NL Siemens WM14N075NL
4.3
via Coolblue
Samsung WW70TA049TE EcoBubble Samsung WW70TA049TE EcoBubble
4.1
via Coolblue
Salora WMH7140 Salora WMH7140
3.8
via bol.com
GoedkoopstWLA 6WM1000M WLA 6WM1000M
2.8
via bol.com

Welke wasmachine is het beste?

Om te bepalen welk wasmachine het best is moet de wasmachine wel moet een wasmachine wel voldoen aan de belangrijkste eigenschappen. Je kunt denken aan het vulgewicht, toerental, afmeting en geluidsniveau.

Lees hieronder wat volgens jou de beste wasmachine is.


#1
Veripart VPWM101

Geschikt voor:

 • Groot huishouden
 • Verschillende type was
 • Duurzaam gebruik

Veripart VPWM101

Voor een gezin is dit model van Veripart een mooie uitkomst. De trommelinhoud heeft namelijk 8kilogram wat goed ruim is voor ongeveer 4 personen. Bovendien zit de wasmachine er mooi luxe uit en werkt super stil.

De Veripart VPWM101 is een wasmachine met 15 programma’s om uit te kiezen. Hier is rekening gehouden met sport, baby en thermos kleding maar ook dekbedden en jeans. Zo is er voor elk type was een programma beschikbaar en kun je de wasmachine eenvoudig schoonhouden met de Hygiëne + optie.

De wasmachine kun je instellen met kinderslot, zodat er geen onnodige ongelukken kunnen ontstaan. Je kunt zelfs met een programma van 15 minuten jouw favoriete outfit wassen. De VPWM101 is in ieder geval super geavanceerd.


#2
Haier HW80-BP14636N

Geschikt voor:

 • Groot huishouden
 • Alle soorten was
 • Geruisloos wassen

Haier HW80-BP14636N

De Haier HW80-BP14636N is een pracht staaltje werk. De Haier is uitgerust met een luxe stoomfunctie om handdoeken en beddengoed extra schoon te wassen. En omdat de motor koolborstelloos is, zorgt dat er voor dat de wasmachine voor minder trillingen en geluid zorgt.

Met het startuitstel kun je zelf beslissen binnen hoeveel tijd een wasprogramma kan beginnen. Hierdoor heb je de regie in vrije hand. Met de Haier HW80-BP14636N beschik je over 16 programma’s waar je uit kunt kiezen. Naast een ruime 8KG trommel inhoud, heb je ook een duidelijk display dat makkelijk te gebruiken valt.

De Haier HW80-BP14646N is een wasmachine die doet wat het moet doen. Maar eigenlijk meer doet! Een aanrader.


#3
Candy Smart CS 147TXME/1-S

Geschikt voor:

 • Klein huishouden
 • Duurzaam gebruik
 • Gemiddelde wasjes

Candy Smart CS 147TXME/1-S

Als je op zoek bent naar een zeer zuinige wasmachine, dan is de Candy Smart CS 14TXME/1-S een aanrader. Met energieklasse A weet je dat het een duurzaam en zuinig model is dat jouw wasjes goed schoon maakt.

De Candy Smart is een aankoop dat jou jaarlijks geld gaat besparen op de energierekening. Bovendien heeft de wasmachine een vulgewicht van 7KG, dus dat is genoeg voor een huishouden van 2 personen. Wat wij heel fijn vonden aan dit apparaat is dat de wasmachine verbonden is aan een app waarmee je de staat van de wasmachine kunt checken.

Met een toerental van 1400RPM heb je een wasmachine in huis dat de was goed centrifugeert, terwijl de wasmachine bijna geen geluid maakt. Een win-win situatie lijkt ons.


#4
Candy Rapid’O 1486DWME/1-S

Geschikt voor:

 • Duurzaam gebruik
 • Geschikt voor groot huishouden
 • Stomen

Candy Rapid’O 1486DWME/1-S

Met een energieklasse A en een vulgewicht van 8KG kun je grote wasjes draaien, terwijl de wasmachine heel zuinig werkt. Het fijne aan deze wasmachine is, is dat je kunt beslissen of je strijkwerk wil verminderen, aangezien de wasmachine is uitgerust met een stoomfunctie.

Los van het feit dat je strijkwerk verminderd, is het ook goed voor je overhemden en/of blouses. De beladingssensor past het programma aan wanneer je een kleine was wil gaan draaien. Hierdoor verbruikt de wasmachine minder water en energie, zodat het duurzaam in gebruik en rekening blijft.

Met 16 programma’s en een geluidsniveau van 77dB, heb je de ideale wasmachine aangeschaft als het gaat om vrijwel geruisloos wassen. Bovendien kun je met 16 programma’s vrijwel voor elk type was wel een geschikt programma vinden.


#5
LG FH4J5TN8E Direct Drive

Geschikt voor:

 • Duurzaam gebruik
 • Groot huishouden
 • Ieder textiel

LG FH4J5TN8E Direct Drive

De LG FH4J5TN8E Direct Drive is een betrouwbare wasmachine die geschikt is voor huishoudens van 3 of 4 personen. Bovendien is de website uitgerust met de 6 Motion technologie dat zorgt 6 verschillende wasbewegingen voor verschillende soorten textiel.

Hierdoor zorg je er voor dat elke soort was tot in de kern wordt gewassen. De wasmachine is uitgerust met een beladingsherkenning waardoor de wasmachine weet hoeveel was er daadwerkelijk in de trommel zit. Hier past de wasmachine automatisch het wasprogramma op af, zodat je nooit onnodig water en energie gebruikt dat in eerste instantie niet nodig is.

De was komt er in de meeste bijna droog uit omdat de wasmachine met 1400 toeren centrifugeert. Deze wasmachine maakt geen lawaai en werkt lekker snel waardoor je meerdere makkelijk meerdere wasjes kunt draaien.


#6
Whirlpool FFBBE 7638 W F

Geschikt voor:

 • Senioren
 • 1-2 personen
 • Elk soort textiel

Whirlpool FFBBE 7638 W F

Met de Whirlpool FFBBE 7638 W F zorg je ervoor dat de was net een beetje extra zorg krijgt. Hoe? Omdat de wasmachine met de 6th sense en vuilgraad sensor is uitgerust. Hierdoor weet de wasmachine precies hoeveel was er in de trommel wordt gestopt en hoe vies het vuil is.

De 6th sense technologie is ontworpen om ervoor te zorgen dat op momenten dat je niet thuis bent, er geen vieze luchtjes in de kleren komen te zitten. Dat komt doordat de trommel zachtjes rond gaat en kleine beetjes stoom in de trommel blaast. Zo blijf je kleding tot wel 6 uur na het wasprogramma lekker fris.

Het is een gebruiksvriendelijk model dat snel te begrijpen valt. Ideaal voor senioren die de hedendaagse technologie lastig vinden. Dit model van Whirlpool is een grote aanrader!


#7
Siemens WM14N075NL

Geschikt voor:

 • Klein huishouden
 • elk type was
 • Beginners

Siemens WM14N075NL

Één van de meest gebruiksvriendelijke modellen die er te vinden is, is de Siemens WM14N075NL. Een model die met 7KG aan trommelinhoud perfect geschikt is voor maximaal 2 personen.

In dit model zit een Isensoric model geïntegreerd wat zorgt voor een lager water- en energieverbruik. Je kunt de wasmachine tijdens het programma pauzeren, indien je een keer een stuk wasgoed toe te voegen aan de wasmachine. Een leuke toevoeging die het leven veel makkelijker maakt.

De kledingbeschermende wastrommel zorgt ervoor dat jouw wollen kleren en/of favoriete kleding minder snel slijt en daardoor veel langer mooi blijft.


#8
Samsung WW70TA049TE EcoBubble

Geschikt voor:

 • Elke ruimte
 • klein huishouden
 • Duurzaam gebruik

Samsung WW70TA049TE EcoBubble

De EcoBubble variant van Samsung is een wasmachine die jouw kleding langer beschermd houdt dankzij de EcoBubble technologie. Dat betekent dat er koud water, wasmiddel en bubbels gebruikt worden bij het wassen.

Met een vulgewicht van 7KG is deze wasmachine geschikt voor 2 personen. Wil je beddengoed en handdoeken gronding reinigen, dan heb je een hygiënisch stomen programma dat alle bacteriën en allergenen uit je wasgoed wast.

De wasmachine wast geruisloos en kan prima in dezelfde ruimte staan bij een werkplek of ruimte waar vaak mensen zitten. Een ideale wasmachine die geen herrie veroorzaakt!


#9
Salora WMH7140

Geschikt voor:

 • Senioren
 • Duurzaam gebruik
 • Alle soorten was

Salora WMH7140

De Salora WHMH7140 is een relatief zuininge wasmachine die met 1400 toeren een prima wasmachine is om te gebruiken. Met een maximale trommelinhoud van 7KG is dat genoeg voor een klein huishouden dat bestaat ui 1 of 2 personen.

Met 15 wasprogramma’s, kinderslot en een eco modus is het een geavanceerd apparaat waar je een lange tijd plezier aan gaat beleven. Het design is ook gebruiksvriendelijk ontworpen zodat iedereen er makkelijk mee om kan gaan.

De wasmachine is voorzien van een geluidsniveau dat 79dB produceert. Dat is vrij zacht en daarom enorm gewaardeerd onder de meeste gebruikers. Een tof apparaat voor een toffe prijs.


#10
WLA 6WM1000M

Geschikt voor:

 • Senioren
 • Duurzaam gebruik
 • 1-2 personen

WLA 6WM1000M

Met de WLA6WM1000M is een vrijstaande wasautomaat dat met 1000 toeren maximaal 6kg wasgoed kan wassen. Perfect voor kleine huishoudens van 1 of 2 personen. Ook ben je voorzien van 15 handige programma’s en kun je het startmoment zelf bepalen wat een handige functie is.

De wasmachine is niet super geavanceerd, maar doet wel wat het moet doen. Namelijk je kleding schoonwassen. Met een maximale watercapaciteit van 43 Liter en een D energieklasse is dit een prima wasmachine voor regulier gebruik.

Dus als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijk apparaat dat niet te veel is uitgebreid met andere technologieën, dan is de WLA 6WM1000M wasmachine perfect voor jou!


De voordelen van een wasmachine in huis

De voordelen van het hebben van een wasmachine in huis is dat er met de hedendaagse technologie optimaal resultaat geboekt kan worden met het schoonmaken van jouw kleding. Vroeger was de handwas een lang proces wat vermoeiend kon zijn. Nu is dat allang niet meer het geval.

Met één van de bovenstaande wasmachines heb je in ieder geval geen last meer van rare geurtjes en/of veel lawaai. Door dat deze wasmachines zijn uitgerust met technologie en goede materialen, kun je terwijl jij geniet van een kop koffie, je kleren laten wassen. Heerlijk toch!

Een goede wasmachine hoeft niet duur te zijn
Een goede wasmachine hoeft niet duur te zijn – DNOB.nl

Een goede wasmachine hoeft niet duur te zijn

Zoals wij al eerder aangaven is het aanschaffen van een dure wasmachine niet altijd een garantie voor optimaal wasresultaat. Een goede wasmachine dat betaalbaar is kan net zo goed werken. Maar, dan moet je wel de juiste modellen uitkiezen. Dat gedeelte hebben wij alvast voor je uit handen genomen.

Houd rekening met eventuele onderhoud van de wasmachine

Niet iedere wasmachine reinigt zichzelf. Soms is het nodig om periodiek bezig te gaan met het uitvoeren van onderhoud op jouw wasmachine. Houd daar dus goed rekening mee dat je jezelf goed inleest of jouw nieuwe machine zichzelf kan reinigen of onderhouden.

Houd rekening met onderhoud bij een wasmachine
Houd rekening met onderhoud – DNOB.nl

Levensduur van wasmachine

Hoe lang een wasmachine ongeveer meegaat, hangt af van van verschillende factoren zoals de bouwkwaliteit, hoe vaak het apparaat gebruikt wordt en hoe je de wasmachine gebruikt. Als de wasmachine goed wordt onderhouden, dan kan de wasmachine een gemiddelde levensduur bereiken dat tussen de 8 en 10 jaar zit.


Wasmachine kopen?

Mocht je na het lezen van dit artikel graag zo’n goedkope wasmachine willen kopen, dan zijn wij niet de enige die de wasmachines uit deze top 10 aanraden. Meer dan 822+ mensen op bol.com en Coolblue gingen je voor en hebben deze wasmachines positief beoordeeld.

Wasmachine kopen
Wasmachine kopen – DNOB.nl

Kies de wasmachine die het meest geschikt is voor jouw huis

Dit waren de top 10 goedkoopste wasmachines van 2022. Hier staan de 10 wasmachines voor je uitgelicht om je te helpen bij het kiezen van een nieuwe wasmachine. Wij hebben ons best gedaan om het onderzoek zo goed mogelijk uit te voeren.

Verder lezen?

Back to top button