Laatste nieuwsElektronicaTech

Brengt Samsung de slimste tv’s op de markt in 2022?

MICRO LED, Neo QLED and Lifestyle TVs

Artikel highlights:
  • De aankondiging van Samsung
  • Wat zijn Google Stadia, GeForce en Utomik?
  • Welke tv’s moeten we in de gaten houden?

Brengt Samsung de slimste tv’s op de markt in 2022? Er gingen al wat geruchten over en weer, maar Samsung heeft begin januari aangekondigd dat de nieuwe Samsung- tv’s die in 2022 verschijnen, ondersteund worden door Google Stadia en GeForce Now. Dat zijn twee nieuwe apps die beschikbaar worden via de nieuwe Gaming Hub van Samsung- tv’s. Bovendien is het vanaf dan ook mogelijk om jouw NFT’s in de gaten te houden door middel van een app die je de mogelijkheid geeft om een NFT-platform te gebruiken.

De aankondiging van Samsung

Op 3 januari 2022 in Korea, is er tijdens het consumenten elektronica show aangekondigd dat de nieuwe collectie met Samsung tv’s er voor gaan zorgen dat de MICRO LED, Neo QLED & lifestyle tv’s geoptimaliseerd gaan worden met nieuwe upgrades. Je kunt denken aan een groter beeld, personaliseerbare accessoires en een geüpgradede interface. Er wordt gebruik gemaakt van Next Gen beeld kwaliteit wat moet zorgen voor een nieuwe ervaring als je bezig bent met gamen, series en/of foto’s bekijken. Kortom: Tv’s worden slimmer dan ooit tevoren en gaan zorgen voor een revolutie in de elektronische consumentenwereld. De vernieuwde Gaming Hub is een groot onderdeel van de nieuwe tv’s. Je kunt gebruik maken van Google Stadia, Nvidia’s GeForce Now en Utomik.

Bron: Samsung Newsroom (news.samsung.com)

Wat zijn Google Stadia, GeForce en Utomik?

Met Google stadia ben je verzekert van een gaming streamingdienst. Met Google Stadia kun je jouw favoriete games op je smartphone, tablet, laptop of tv in alle rust spelen. Je hebt geen krachtige PC nodig om grote spellen te spelen, wat ervoor zorgt dat je kunt besparen op je Gaming PC en/of laptop. Doordat Samsung een partnerschap is aangegaan met Google Stadia, is het mogelijk om jouw favoriete spellen van de Playstation, Xbox of PC te spelen op een groter scherm, zonder dat je ruimte kwijt bent op één van je consoles.

GeForce Now is ook een gaming streamingdienst, maar niet identiek aan Google Stadia. GeForce Now transformeert bijna elke laptop of tv is een high-end gaming PC. Je hebt net als bij Google Stadia geen geen grote gaming PC meer nodig, terwijl je wel de veeleisendste games op al je apparaten spelen. Je kunt gewoon gebruik maken van jouw gekochte games op Steam, de Epic Store of Uplay. Nvidia heeft zelf geen eigen gamestore, maar biedt simpelweg een goede service aan. Vandaar dat Samsung daar een goede slag mee heeft geslagen, want hierdoor ben je geen overige kosten kwijt.

Ook Utomik heeft zijn intrede gemaakt. Utomik is een gaming abonnement voor PC gamers. Met keuze uit meer dan 1000 games, kun je zelf bepalen waar, wanneer en hoe je het wil spelen. Elke week worden er nieuwe spellen toegevoegd, zodat er altijd weer wat nieuws te spelen valt. De games kun je eenvoudig op je PC of laptop spelen, terwijl je andere games nog aan het downloaden zijn. Maar, op je PC is nu verleden tijd, want met de nieuwe Samsung modellen kun je simpel verbinden via de Gaming Hub! Utomik beschikt over een gezonde mix van gaming genres, zodat je regelmatig wat nieuws kunt proberen en nooit uitgespeeld bent.

Welke tv’s moeten we in de gaten houden?

Op dit moment kunnen wij niet meer zeggen dan dat de nieuwe collectie van 2022 in de gaten gehouden moet worden. Alhoewel er is aangegeven dat de lifestyle tv’s, MICRO LED en Neo QLED worden geoptimaliseerd, kunnen wij nog niet vaststellen of dat bij iedere tv van de bovenstaande collecties ook daadwerkelijk gebeurt. Wat in ieder geval wel zeker is, is dat er in dit jaar ontzettend veel gaat veranderen bij de tv’s van Samsung. Mede door hun aankondiging, is het nu een kwestie van afwachten, in de gaten houden en reageren! Ga jij dit jaar van start met een nieuwe Samsung tv?Bron: https://news.samsung.com/global/samsung-electronics-unveils-its-2022-micro-led-neo-qled-and-lifestyle-tvs-with-next-generation-picture-quality-and-range-of-cutting-edge-personalization-options

Verder lezen?

Back to top button