ElektronicaLifestyleTech

De 4 voordelen van een noise cancelling koptelefoon

Inmiddels zijn we er al geruime tijd aan gewend om altijd en overal onze favoriete muziek, podcasts en luisterboeken te kunnen luisteren. Met een noise cancelling koptelefoon wordt dit luisteren nóg comfortabeler. Nieuwsgierig naar de voordelen van een noise cancelling koptelefoon? Je leest er alles over in dit artikel!

1. Geen last van omgevingsgeluid

Met een noise cancelling koptelefoon worden omgevingsgeluiden onderdrukt. Dit wil zeggen dat je geen last meer hebt van stoorzenders, waardoor je je beter af kunt sluiten van je omgeving en optimaal kunt genieten van alles wat je maar wilt luisteren. Het maakt een noise cancelling koptelefoon bovendien ontzettend comfortabel tijdens een treinreis – je sluit het lawaai van je medereiziger immers buiten. 

2. Hoge(re) geluidskwaliteit

Het gebrek aan omgevingsgeluiden zorgt er bovendien voor dat de geluidskwaliteit beter is dan bij koptelefoons zonder een noise cancelling functie. Los van het feit dat je niet meer afgeleid wordt, zullen met name de lagere en zwaardere tonen ook daadwerkelijk beter tot hun recht komen zonder overstemming door omgevingsgeluiden. 

3. Minder belastend voor je oren

Omgevingsgeluiden zorgen er dikwijls voor dat we het volume van onze koptelefoons alsmaar harder en harder zetten. Dit kan schadelijk zijn voor je oren en levert vaak alsnog niet de geluidskwaliteit op die je wenst. Doordat een noise cancelling koptelefoon omgevingsgeluiden dempt, kun je daadwerkelijk iedere noot horen. Ook als je het volume op een gehoorvriendelijk volume hebt staan. Aangenaam voor de geluidskwaliteit én voor je oren.

4. Werken zonder afleiding

Een noise cancelling koptelefoon zorgt er bovendien voor dat je beter kunt focussen op je werk. Alhoewel velen zachte, al dan niet instrumentale muziek op de achtergrond wellicht prettig vinden tijdens hun werkzaamheden, kun je er ook voor kiezen om geen geluid op te zetten. Je maakt dan enkel gebruik van de noise cancelling functie. Afleiding wordt buiten gehouden, terwijl jij je werk doet. Tevens kun je met zo’n noise cancelling koptelefoon ook comfortabel telefoongesprekken voeren. Die worden dan immers ook niet meer overstemd door omgevingsgeluiden.

Verder lezen?

Back to top button