HealthGezonde balansGezondheidsklachtenLifestyleVerzorging

Passende zorgverzekering afsluiten

Je wilt vanzelfsprekend liever niet met medische kosten te maken krijgen. Toch kan je gezondheid je helaas verassen. In dat geval is het fijn als jij je op je lichamelijke gestel kunt focussen. Je wilt je dan niet bezig hoeven houden met zorgen over medische kosten. Gelukkig kun je een passende zorgverzekering afsluiten die deze zorgen bij jou wegneemt. Welke verzekering sluit jij af? 

Betaalbare professionele zorgverzekeraar 

Een goede zorgverzekering is zeker wat waard. Maar tegelijkertijd ben je liever niet al te veel geld kwijt aan premiebetalingen. Je besteedt je geld liever aan andere leukere zaken. Gelukkig hoef jij maandelijks niet leeg te lopen op jouw zorgverzekering. Je kunt namelijk een hele betaalbare zorgverzekering afsluiten. Kies je voor zorgverzekering Menzis? Dan kun je rekenen op een grote dosis professionaliteit. De zorgverzekeraar is professioneel in ieder opzicht. Hierdoor kun jij rekenen op uitgebreide verzekeringsopties. Heb je vragen of loop je ergens tegenaan? Dan staan de professionele medewerkers van de zorgverzekeraar voor je klaar. Bij deze verzekeraar krijg je dus daadwerkelijk waar voor je geld. En dat terwijl je in verhouding relatief weinig betaalt!

Fysiotherapie in de zorgverzekering

Veel mensen hebben weleens fysiotherapie nodig. Er is daarom fysiotherapie basisverzekering. Dit houdt in dat er onder bepaalde omstandigheden de fysiotherapie vergoed wordt. Voldoe jij niet aan deze vereisten? Of heb je simpelweg niet genoeg aan het aantal behandelingen dat vergoed wordt? Dan kun je gelukkig fysiotherapie ook aanvullend verzekeren. Er zijn verschillende aanvullende verzekeringsopties beschikbaar. Dit geldt voor de fysiotherapie. Maar dat geldt ook voor diverse andere medische kostenposten zoals bijvoorbeeld oogheelkunde. Kijk daarom goed welke aanvullende verzekeringsmogelijkheden het meest op jouw persoonlijke situatie aansluiten. Kies voor een zorgverzekering die bij je past. Jij bent het waard om goed verzekerd te zijn. 

Eigen risico: wat houdt het in? 

Dat je in Nederland verplicht een zorgverzekering moet afsluiten, is eigenlijk heel mooi. Hiermee wordt namelijk voorkomen dat je onverwacht voor extreem hoge medische kosten komt te staan. En hoe fijn is het dat de zorgverzekering de medische kosten die onder de basisverzekering vallen vergoedt? Dit gegeven neemt overigens niet weg dat je zelf ook een bijdrage moet leveren. Je zult namelijk een eigen risico moeten betalen. Heb jij bijvoorbeeld medicijnen nodig die binnen de basisverzekering vallen? Dan denk je wellicht dat de zorgverzekering deze betaalt. Dit is ook zo, tenzij jij nog een eigen risico open hebt staan. Het eigen risico bedraagt driehonderdenvijfentachtig euro. Pas als jij het eigen risico volledig betaald hebt, betaalt de zorgverzekering alle andere medische basisverzekeringskosten.

Verder lezen?

Back to top button