GezelligheidElektronicaTuinTuinartikelenTuininspiratie

De top 5 beste barbecues voor in jouw achtertuin

Geniet optimaal van de zonnige dagen met de beste barbecue!

Artikel highlights:
 • 1. Weber Q1400
 • 2. Weber Spirit 2 E-320 GBS
 • 3. Weber Q1200
 • 4. Barbecook Spring 3212
 • 5. Weber Master touch GBS premium SE E-5775
 • Conclusie + barbecue tips

Ben je op zoek naar een barbecue voor in jouw achtertuin tijdens de zonnige dagen? Dan ben je hier goed. We hebben onze top 5 geselecteerd, zodat jij weet waar je moet beginnen met zoeken.

Wat is belangrijk om mee te nemen in overweging als je gaat kopen? Hoeveel ruimte heb ik nodig? Wil ik een keramische barbecue of een barbecue dat op gas werkt? Allemaal vragen die je jezelf goed moet stellen voordat je een barbecue voor in jou achtertuin aanschaft.

Wij hebben een top 5 samengesteld van de beste barbecues die je kunt gaan gebruiken in de achtertuin. Benieuwd naar welke dat zijn? Lees het hieronder.

Welke soorten barbecues zijn er?

Er zijn 3 soorten barbecues. Gas, kolen of elektrisch. Een barbecue dat op gas werkt heeft de voorkeur bij veel mensen, omdat hij niet op stroom werkt en je dus zelf moet controleren of er genoeg gas in zit. Waardoor je zelf kunt bepalen of je een nieuwe gastank wilt kopen of niet.

Een kolenbarbecue is vaak wat duurder dan een barbecue die op gas werkt, maar hij geeft wel de meeste warmte. Mensen kiezen een barbecue dat op kolen werkt vanwege de smaak die deze bijzonder goed aan hun vlees toevoegen.

Een elektrische barbecue is duur in aanschaf, maar je hoeft er niet na iedere keer als hij uit is zelf gas te tanken of kolen mee te slepen. Daarnaast heeft de elektrische barbecue geen onderhoud nodig en kun je met geavanceerde technologie werken waardoor je het beste vlees kunt klaarmaken.

1. Weber Q1400

WeberQ1400 - beste barbecue

Een elektrische barbecue neemt gelukkig niet ontzettend veel ruimte in beslag. Afhankelijk van welk model je kiest, zou je een elektrische barbecue zelf op tafel kunnen zetten en er een soort van gourmet gedachte uit halen. Het hebben van een elektrische barbecue is zeker geschikt voor iedere type achtertuin.

Je krijgt met een elektrische barbecue meer nadruk op de smaak van het gemarineerde vlees, waardoor je optimaal kunt genieten. Daarom is deze WeberQ1400 de ideale uitvinding om kwaliteit te waarborgen voor zowel de barbecue als het eten. 

2. Weber Spirit 2 E-320 GBS

Weber Spirit 2 E-320 GBS - beste barbecue

Of je nu een klein of grote achtertuin hebt, de Weber Spirit 2 E-220 GBS gasbarbecue is geschikt voor beide. Het is een barbecue met twee gasbranders, exclusieve GS4 systeem en IGrill module. Het is een grill waar je met door middel van technologie heerlijk eten klaarmaakt en daarnaast nieuwe technieken leert door de werkbladen die het IGrill module aanlevert. Het is een luxe gasbarbecue die in alle fronten prachtig is. Het design zorgt voor een echte barbecue uitstraling. 

3. Weber Q1200

Weber Q1200 - beste barbecue

De Q1200 is een barbecue die zeer compact is. Dat maakt ook zijn populariteit tot uiting aangezien die overal te gebruiken valt. Deze barbecue kun je eenvoudig gebruiken met een gasbusje waardoor je geen grote gasflessen hoeft aan te schaffen. Mocht je dat wel willen, dan is het mogelijk om met een ombouwset de barbecue aan te passen zodat je die kunt aansluiten op grote gasflessen. Deze barbecue is uitgerust met twee inklapbare werkbladen die meer ruimte geeft. 

Er zit een thermometer in de deksel van de barbecue gebouwd waardoor je de juiste temperatuur kunt reguleren en in de gaten kunt houden. Deze barbecue heeft een porseleinen, geëmailleerd, gietijzeren rooster die in twee delen valt op te delen. Hierdoor kun je een helft gebruiken als optionele bakplaat. Kortom: Een topper voor als je weinig ruimte ter beschikking hebt. 

4. Barbecook Spring 3212

Barbecook Spring 3212 - beste barbecue

Ga je voor een wat Amerikaanse uitstraling? Dan is de Barbecook Spring barbecue meer dan geschikt voor jou. Deze barbecue ziet er prachtig uit vanwege het moderne design dat Barbecook heeft gemaakt. Bovendien is deze barbecue uitgerust met drie RVS branders en een zijbrander. Het gietijzeren rooster en het geïsoleerde deksel zorgt ervoor dat de barbecue hoge temperaturen kan bereiken.

Deze barbecue kun je ook wel een buitenkeuken noemen vanwege het huiselijke design dat deze barbecue heeft. De temperatuur valt eenvoudig af te lezen vanwege de thermometer die in de deksel zit gebouwd. Dus wil je een barbecue die naast kwaliteit barbecueën ook de uitstraling van je tuin verbeterd? Dan is deze barbecue meer dan geschikt voor jou. 

5. Weber Master touch GBS premium SE E-5775

Weber Master touch GBS premium SE E-5775 - beste barbecue

Dit is een luxe houtskool barbecue met heel veel toffe eigenschappen. Deze barbecue wordt geleverd met een scharnierde deksel, gesloten as opvangschaal, GBS-grillrooster, diffuser systeem en haak voor een iGrill accessoire. Dit kunstwerk van Weber is gemaakt voor de echte grill masters onder ons.

Met deze kolenbarbecue kun je met behulp van de sear grate jouw vlees optimaal grillen, zodat de smaak van het houtskool in combinatie met het vlees voor een grote sensatie zorgt. Deze kolenbarbecue valt ook prima te plaatsen in de achtertuin en kan makkelijk vervoerd worden door de wielen die er onder aan vast gemonteerd zitten. 

Dit waren de top 5 beste barbecues voor in jouw achtertuin

Wij zijn van mening dat deze barbecues het best passen en presteren in de achtertuin. Ze zijn allemaal gebruiksvriendelijk en de ideale partners als het gaat om het grillen van je vlees.

beste barbecues voor in de achtertuin

Alle barbecues die wij hier hebben vermeld zijn zorgvuldig onderzocht en kwamen als beste naar voren bij ons. We hebben nog een aantal kleine tips die we jou willen meegeven: 

 1. Vermijd vlammen. Anders loop je het risico op verbrand vlees.
 2. Maak een sneetje in het vet van vlees. Anders kan je vlees opkrullen.
 3. Probeer 1 soort vlees per keer te grillen. Anders kun je moeilijk bijhouden wat gaar is.
 4. Gebruik een vleestang en andere barbecue accessoires. Hierdoor behoud je de sappen in het vlees. Met een vork lopen de sappen er namelijk uit. 
 5. Houd het hygiënisch. Zorg dat je al het vlees op verschillende plankjes snijdt. 
 6. Maak gebruik van aanmaakblokjes op je kolenbarbecue. Sommige mensen gebruiken spiritus wat super gevaarlijk is. Aanmaakblokjes branden gecontroleerd.
 7. Gebruik een kernthermometer voor het meten van de temperatuur van de barbecue.
 8. Laat het vlees garen. Je kunt niet continu je vlees blijven draaien. Dan duurt het gaar proces nog langer
 9. Gebruik citroen voor het ontsmetten. Je wil geen vissmaak aan je biefstukje hebben, daarom kun je een halve citroen gebruiken om je grill weer schoon te maken. 
 10. Spiesjes eerst weken. Hierdoor voorkom je dat een spies zwart en verkoold raakt. Leg ze de avond van tevoren in een beetje water en laat het weken.

Wij hopen in ieder geval een goede bijdrage te hebben geleverd aan jouw keuze voor een nieuwe barbecue. Lees en bekijk deze barbecues gerust door en wellicht geniet jij heel snel in de zon van je nieuwe barbecue in je achtertuin. Succes!

Verder lezen?

Back to top button